首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
The social sciences are flourishing. As of 2005, there were almost half a million professional social scientists from all fields
The social sciences are flourishing. As of 2005, there were almost half a million professional social scientists from all fields
admin
2018-04-19
68
问题
The social sciences are flourishing. As of 2005, there were almost half a million professional social scientists from all fields in the world, working both inside and outside academia. According to the World Social Science Report 2010, the number of social-science students worldwide has swollen by about 11% every year since 2000.
Yet this enormous resource in not contributing enough to today’s global challenges including climate change, security, sustainable development and health.
【K1】______Humanity has the necessary agro-technological tools to eradicate hunger, from genetically engineered crops to artificial fertilizers. Here, too, the problems are social: the organization and distribution of food, wealth and prosperity.
【K2】______This is a shame—the community should be grasping the opportunity to raise its influence in the real world. To paraphrase the great social scientist Joseph Schumpeter: there is no radical innovation without creative destruction.
Today, the social sciences are largely focused on disciplinary problems and internal scholarly debates, rather than on topics with external impact.
Analyses reveal that the number of papers including the keywords "environmental changed" or "climate change" have increased rapidly since 2004,【K3】______.
When social scientists do tackle practical issues, their scope is often local: Belgium is interested mainly in the effects of poverty on Belgium for example. And whether the community’s work contributes much to an overall accumulation of knowledge is doubtful.
The problem is not necessarily the amount of available funding.【K4】______This is an adequate amount so long as it is aimed in the right direction. Social scientists who complain a-bout a lack of funding should not expect more in today’s economic climate.
The trick is to direct these funds better. The European Union Framework funding programs have long had a category specifically targeted at social scientists. This year, it was proposed that system be changed: Horizon 2020, a new program to be enacted in 2014, would not have such a category. This has resulted in protests from social scientists. But the intention is not to neglect social science; rather, the complete opposite.【K5】______That should create more collaborative endeavors and help to develop projects aimed directly at solving global problems.
[A] It could be that we are evolving two communities of social scientists; one that is discipline-oriented and publishing in highly specialized journals, and one that is problem-oriented and publishing elsewhere, such as policy briefs.
[B] However, the numbers are still small; in 2010, about 1,600 of the 100,000 social-sciences papers published globally included one of these Keywords.
[C] the idea is to force social to integrate their work with other categories, including health and demographic change food security, marine research and the bio-economy, clear, efficient energy; and inclusive, innovative and secure societies.
[D] the solution is to change the mindset of the academic community, and what it considers to be its main goal. Global challenges and social innovation ought to receive much more attention from scientists, especially the young ones.
[E] These issues all have root causes in human behavior, all require behavioral change and social innovations, as well as technological development. Stemming climate change, for example, is as much about changing consumption patterns and promoting tax acceptance as it is about developing clean energy.
[F] Despite these factors, many social scientists seem reluctant to tackle such problems. And in Europe, some are up in arms over a proposal to drop a specific funding category for social-science research and to integrate it within cross-cutting topics of sustainable development. [G] During the late 1990s, national spending on social sciences and the humanities as a percentage of all research and development funds—including government, higher education, no-profit and corporate-varied from around 4% to 25% ; in most European nations, it is about 15%....
【K2】
选项
答案
F
解析
本题是转折关系题。该空格位于第三段段首。第二段段末作者提到目前全球面临的问题一定程度上也是社会性的,因此也应该是社会科学研究的范畴。而空格之后出现“这是个耻辱——社会科学界本应该抓住机遇提升自己在真实世界中的影响”,由此可以推断意义出现转折,空格处应该表达社会科学家没能应对全球问题,提升社会科学在真实世界电影响的意思,F项提到有很多的问题需要社会科学的研究,但许多社会科学家却不愿意处理这些问题,这正是社会学家没能为解决真实世界中的问题做出贡献的实例。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/1gRd777K
本试题收录于:
公共英语四级笔试题库公共英语(PETS)分类
0
公共英语四级笔试
公共英语(PETS)
相关试题推荐
【21】
Thehorseandcarriageisathingofthepast,butloveandmarriagearestillwithusandstillcloselyinterrelated.MostAmer
Itishardtotrackthebluewhale,theocean’slargestcreaturewhichhasalmostbeenkilledoffbycommercialwhalingandisn
WhichofthefollowingisNOTawaytopunishtheonewhocommitsacrime?
Cellphonesarenowessentialtomillionsofpeopleasaconvenientformofcommunication.Thefollowingchartshowstheuseof
Manypeoplecanrememberfeelingverylonelywhenwewere______.
Morethan30,000driversandpassengerswhositinthefrontofthevehiclesarekilledorseriouslyinjuredeachyear.Atasp
Irememberthewaythelighttouchedherhair.Sheturnedherhead,andoureyesmet,amomentaryawarenessinthatraucousfift
Irememberthewaythelighttouchedherhair.Sheturnedherhead,andoureyesmet,amomentaryawarenessinthatraucousfift
随机试题
工程师设计蓝图主要是一种
男性,40岁。上腹饥饿性隐痛反复发作10年,伴反酸、嗳气,进食和服用抗酸药物后可缓解。患者于晚餐后4h,突然上腹剧痛,迅速波及全腹,持续性。该患者可能发生
脑出血和蛛网膜下腔出血的重要区别点为()。
桂枝汤原方服法要求“服已须臾,啜热稀粥一升余”,其意义在于
在水溶液中不稳定的药物一般可制成
下列投资对象中,《货币市场基金管理暂行办法》禁止货币市场基金投资的有()。
关于外汇掉期交易的种类,以下说法错误的是()。
职业化是按照职业道德要求以实现工作状态的()
为防止冤错案件,宋朝规定在犯人翻供且所翻情节关系重大时,案件改由另一司法机关重新审理。该制度是()(2013年非法学综合课单选第39题)
爱因斯坦的绝对运动和相对静止观点高于牛顿运动的理论,而且它刚提出来时就比后者更好,改变了我们的世界观,开拓了科学界的新领域。牛顿提出了牛顿力学三定律,爱因斯坦则将其归纳为相对论中,深刻阐述了时间和空间的本质。以上论述与下面哪项中所陈述的一般原则最相吻合?
最新回复
(
0
)