首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
Earthquake is a shaking of the ground caused by the sudden breaking and the shifting of large sections of the earth’s rocky oute
Earthquake is a shaking of the ground caused by the sudden breaking and the shifting of large sections of the earth’s rocky oute
admin
2012-09-11
61
问题
Earthquake is a shaking of the ground caused by the sudden breaking and the shifting of large sections of the earth’s rocky outer shell. Earthquakes are among the most powerful events on earth, and their results can be terrifying. A severe earthquake may release energy 10,000 times as great as that of the first atomic bomb. Rock movements during an earthquake can make rivers change their courses. Earthquakes can trigger landslides that cause great damage and loss of life. Large earthquakes beneath the ocean can create a series of huge, destructive waves called tsunamis that flood coasts for many miles.
Earthquakes almost never kill people directly. Instead, many deaths and injuries in earthquakes result from falling objects and the collapse of buildings, bridges, and other structures. Fire resulting from broken gas or power lines is another major danger during a quake. Spills of hazardous chemicals are also a concern during an earthquake.
The force of an earthquake depends on how much rock breaks and how far it shifts. Powerful earthquakes can shake firm ground violently for great distances. During minor earthquakes, the vibration may be no greater than the vibration caused by a passing truck.
On average, a powerful earthquake occurs less than once every two years. At least 40 moderate earthquakes cause damage somewhere in the world each year. About 40,000 to 50,000 small earthquakes—large enough to be felt but not damaging—occur annually.
The passage is mainly about______.
选项
A、earthquakes and their effects
B、the way of earthquakes taking place
C、the classification of earthquakes
D、the damaging results of earthquakes
答案
A
解析
本题主要考查考生对文章整体意思的把握。本文主要介绍了地震产生的原因、强度、释放的能量以及带给人们的影响,故选A。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/2EDO777K
0
成人本科学位英语
相关试题推荐
Onlyintimesofgreatcrisis______themajorityofAmericansdemandthattheirrepresentativesseekboldsolutiontobasicprobl
Itwasnot______midnightthattheydiscoveredthechildrenwerenotinthebeds.
Areallypowerfulspeakercan______thefeelingsoftheaudiencetothefeverofexcitement.
Thisimprovementmeantthattheexposuretimewasreducedtoonlya______ofsecondinbrightlight.
Sometimesthestudentmaybeaskedtowriteabouthis______toacertainbookorarticlethathassomebearingonthesubjectbei
Ifwebelievesomethingisgoodandtrueweshould______toit.
Doyouenjoylisteningtorecords?Ifindrecordsareoften______orbetterthananactualperformance.
Itisreallyquiteextraordinarythatwe______atthesamecollegewithouthavingmetbefore.
Itlookslikeaterribletigerbutactually,______ofpressedpaper,itsoftenswhendampandiswashedawayinaheavyrain.
SpeakerA:Look,it’sgoingtostorm.Takemyumbrella.SpeakerB:______
随机试题
结核性腹膜炎手术治疗的指征不包括
当归主要含有黄连主要含有
某患者明晨将行冠状动脉搭桥手术,今晚影响其睡眠的首要因素最可能是
接入网是由()的一系列传送实体组成的。
在通常情况下,脑组织的能量来源于()。
下列不属于哺乳类的动物是()。
养生保健是一门科学性很强的学问,要因人、因地、因时而异。社会上流行很广且被多数人追捧的养生保健方法,不一定适合自己。因为,每个人的养生方法都要依据其生命体征、当时的健康状况和环境条件来定,时间、地点、条件变了,人的状态变了,养生方法也要随之相应改变。这段文
面对能源危机,一些国家开始寻找替代能源,使用玉米加工车用乙醇汽油已不再是新鲜事了。因此不少人认为,使用玉米生产能源,既可以消化库存的陈化粮,又发展了石油替代能源,这将是未来能源发展的趋势之一,是利国利民的一项政策。下列哪项如果为真,不能削弱上述结
设f(x)是以l为周期的周期函数,则之值()
【B1】【B14】
最新回复
(
0
)