首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
There is no denying that students should learn something about how computers work, just as we expect them at least to understand
There is no denying that students should learn something about how computers work, just as we expect them at least to understand
admin
2017-11-17
49
问题
There is no denying that students should learn something about how computers work, just as we expect them at least to understand that the internal-combustion engine (内燃机) has something to do with burning fuel, expanding gases and pistons (活塞) being driven. For people should have some basic idea of how the things that they use do what they do. Further, students might be helped by a course that considers the computer’s impact on society. But that is not what is meant by computer literacy. For computer literacy is not a form of literacy; it is a trade skill that should not be taught as a liberal art.
Learning how to use a computer and learning how to program one are two distinct activities. A case might be made that the competent citizens of tomorrow should free themselves from their fear of computers. But this is quite different from saying that all ought to know how to program one. Leave that to people who have chosen programming as a career. While programming can be lots of fun, and while our society needs some people who are experts at it, the same is true of auto repair and violin-making.
Learning how to use a computer is not that difficult, and it gets easier all the time as programs become more "user-friendly". Let us assume that in the future everyone is going to have to know how to use a computer to be a competent citizen. What does the phrase "learning to use a computer" mean? It sounds like "learning to drive a car", that is, it sounds as if there is some set of definite skills that, once acquired, enable one to use a computer.
In fact, "learning to use a computer" is much more like "learning to play a game", but learning the rules of one game may not help you play a second game, whose rules may not be the same. There is no such a thing as teaching someone how to use a computer. One can only teach people to use this or that program and generally that is easily accomplished.
To be the competent citizens of tomorrow, people should _____.
选项
A、try to lay a solid foundation in computer science
B、be aware of how the things that they use do what they do
C、learn to use a computer by acquiring a certain set of skills
D、understand that programming a computer is more essential than repairing a car
答案
C
解析
推理判断题。第2段提到未来有能力的人应该从恐惧中解脱出来,第3段则提到学习计算机则就像是“学开车”一样,只要掌握某套技能即可,故可知有能力的人只需要通过掌握技能学习计算机即可,而不必学习编程,故C正确。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/2Ua7777K
0
大学英语四级
相关试题推荐
Backintheday,agoodreportcardearnedyouaparentalpatontheback,butnowitcouldbemoneyinyourpocket.Experiments
A、Priorityshouldbegiventolistening.B、It’smosthelpfultoreadEnglishnewspaperseveryday.C、It’smoreeffectivetocomb
A、Childrenweremorelikelytodrinktoomuchsoda.B、Attentionproblemshadnothingtodowithageandsex.C、Drinkingsodamig
TipsforThoseWhoTravelAloneA)Whenitcomestotraveling,sometimestakingajourneyalonecanbegreat.Travelingalon
SittinginabackroomatLondon’sBarbicanartscenter,whichishostingtheGameOnExhibition,HenryJenkinsdeliversaline
SittinginabackroomatLondon’sBarbicanartscenter,whichishostingtheGameOnExhibition,HenryJenkinsdeliversaline
GeneticallyModifiedFoods—FeedtheWorld?A)Ifyouwanttosparkaheateddebateatadinnerparty,bringupthetopicofgenet
GeneticallyModifiedFoods—FeedtheWorld?A)Ifyouwanttosparkaheateddebateatadinnerparty,bringupthetopicofgenet
A、Tospendaholidayandseefriends.B、ToattendtheArtsFestival.C、Tovisittheexhibitionofcellos.D、Togiveprivatecell
随机试题
A.降钙素B.阿仑膦酸钠C.雷洛昔芬D.葡萄糖酸钙E.特立帕肽抑制骨破坏,能明显缓解骨痛,适宜伴骨痛的骨质疏松症患者的药物是
下列选项中,可用阴阳互用理论解释的是()。
肝功能严重障碍时,对糖代谢的影响下列哪种是错误的
患者,女性,52岁,缺失,行双端固定桥修复。固定桥试戴人后,桥体下黏膜发白,最可能的原因是
A.7天B.14天C.28天D.84E.91天某药的降解反应为一级反应,其反应速度常数k=0.0076/天,其t0.9是()。
票据保证适用于一切票据。()
如图,是由6个棱长为1个单位的正方体摆放而成的,将正方体A向右平移2个单位,向后平移1个单位后,所得几何体的视图()
被称为“中国17世纪的工艺百科全书”的著作是()。
在这群还显稚嫩、涉世未深的大学生村官身上,我们看到了一个古老而青春中国的身影,看到了一个伟大民族的脊梁和______,看到了“80后”一代的主流,看到了广大农村和一个国家可以______的美好未来。填入横线部分最恰当的一项是()。
OnApril20,2000,inAccra,Ghana,theleadersofsixWestAfricancountriesdeclaredtheirintentiontoproceedtomonetaryun
最新回复
(
0
)