首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
Many mental institutions throughout the country have been turned into dumping grounds for thousands of oldsters who have no plac
Many mental institutions throughout the country have been turned into dumping grounds for thousands of oldsters who have no plac
admin
2013-02-16
71
问题
Many mental institutions throughout the country have been turned into dumping grounds for thousands of oldsters who have no place else to go. Most of them aren’t really mentally ill. In the jargon of the hospital bureaucracy, they are classified as "inappropriate admissions." But since society has nothing better to offer, they are left to rot without hope, help, or dignity. The usual exit is death.
Often through no fault of their own, understaffed and overcrowded mental hospitals handle their "geriatric cases" little better than cattle. There is a recurrent pattern of elderly patients locked into wards to prevent them from wandering about, given steady doses of tranquilizers to keep them "manageable", left day and night without a trace of human warmth or companionship.
Some hospitals have wards full of elderly, tranquilized patients, bodies bloated from their inactive, meaningless existences, sitting listlessly on hard benches or sprawled asleep on the floor. There are women, silent as statues, occupying chairs and rockers in the corridors. While the weather may be beautiful outdoors, old men may indifferently shuffle about a geriatric "cottage" with nowhere to go and nothing to do.
Yet many of the people could be restored to human dignity, not by complicated therapeutic procedures, but among other things, by providing good medical care and reaching out a hand of kindness towards them.
It is estimated that one half the old people in state mental hospitals today could leave if proper community resources, services and programs were available. But an indifferent society has not made them available.
The author believes that the real blame lies with______.
选项
A、the society
B、the mental institutions
C、the elderly
D、the hospital bureaucracy
答案
A
解析
本题为细节分析题。根据文章最后一句“But an indifferent society has not made them available.”可知,作者认为在一个人情冷漠的社会,老人不可能得到关爱和照顾。因此,可推知作者认为社会应该为此负责。因此,A选项正确。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/2bmO777K
0
考博英语
相关试题推荐
Lovecan’tconquerall.So,beforecouplestietheknot,theyshouldknowwhatthey’regettinginto.Thetabooagainstcouplesl
ThehistoryofAfrican—Americansduringthepast400yearsistraditionallynarrated【41】anongoingstraggleagainst【42】andindif
Therearesomanynewbooksaboutdyingthattherearenowspecialshelvessetasidefortheminbookshops,alongwiththehealt
Whenaninventionismade,theinventorhasthreepossible【C1】______ofactionopentohim:hecangivetheinventiontofilew
LastyearFrenchdriverskilled【1】than5,000peopleontheroadsforthefirsttimeindecades.Creditgoeslargely【2】the1,000
Forthispart,youarerequiredtowriteacompositionofatleast250wordsaccordingtothefollowinginstruction."Somepeopl
Mostofustellonetwoliesaday,accordingtoscientistswhostudythesethings.Andwerarelygetcaught,becausetheliesw
Overthepastdecade,Americancompanieshavetriedhardtofindwaystodiscourageseniormanagersfromfeatheringtheirownne
Hurricanesareviolentstormsthatcausemillionsofdollarsinpropertydamageandtakemanylives.Theycanbeextremelydange
ClimaticconditionsaredelicatelyadjustedtothecompositionoftheEarth’satmosphere.Iftherewereachangeintheatmosphe
随机试题
被称为“汉之飞将军”的是________。
Thegrassisgreenerontheothersideofthehill.
下列哪项属于间接凝集反应
A.循环抗原检测B.肥达反应C.环卵沉淀反应D.全血干扰素测定E.抗链球菌溶血素“O”伤寒沙门菌感染检测
最可能对类风湿关节炎滑膜切除术的结果造成不利影响的因素是
医生为急性乙型肝炎患者肌内注射后,手指不慎被针头刺伤。该医生应立即采取的措施是
口服奥司他韦(达菲)治疗流感宜及早用药,较为有效的用药时间是症状出现的
房地产贷款的原则:流动性原则、安全性原则、盈利性原则、物资保证原则。()
操作风险主要是由内部人员因素和技术因素造成,因此操作风险的成因源于内部因素,而不是外部因素。()
业务招待费最高不得超过当年销售收入的( )。下列关于税前列支的说法中不正确的有( )。
最新回复
(
0
)