首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
It is natural for young people to be critical of their parents at times and to blame them for most of the misunderstandings betw
It is natural for young people to be critical of their parents at times and to blame them for most of the misunderstandings betw
admin
2019-03-27
39
问题
It is natural for young people to be critical of their parents at times and to blame them for most of the misunderstandings between them. They have always complained, more or less justly, that their parents are out of touch with modem ways; that they are possessive and dominant; that they do not trust their children to deal with crises; that they talk too much about certain problems—and that they have no sense of humour, at least in parent-child relationships.
[79]
I think it is true that parents often underestimate their teenage children and also forget how they felt themselves when they were young.
Young people often irritate their parents with their choices in clothes, hairstyles, entertainers and music. This is not their motive. They feel cut off from the adult world into which they have not yet been accepted, so they create a culture and society of their own. Then, if it turns out that their music, entertainers, vocabulary, clothes or hairstyles irritate their parents, this gives them additional enjoyment. They feel they are superior, at least in a small way, and that they are leaders in style and taste.
Sometimes teenagers are resistant, and proud because they do not want their parents to approve of what they do. If they did approve, it looks as if the teenager is betraying his own age group. All this is assuming that the teenager is the underdog; he can’t win but at least he can keep his honour. This is a passive way of looking at things. It is natural enough after years of childhood, when children were completely under their parents’ control, but it ignores the fact that when they become teenagers, children are beginning to be responsible for themselves.
If you plan to control your life, co-operation should be a part of that plan. You can charm other people, especially your parents, into doing things the way you want. [80]
You can also impress people with your sense of responsibility and your initiative, so that they will give you the authority to do what you want to do.
The first paragraph is mainly about______.
选项
A、teenagers’ criticism of their parents
B、misunderstandings between teenagers and their parents
C、the dominance of parents over their children
D、teenagers’ ability to deal with crises
答案
A
解析
第一段主要探讨的是青少年对父母的批评,首句出现关键词critical。其他选项“家长与青少年间的误解”、“家长对青少年的控制”和“青少年处理危机的能力”都是支持主题句的细节。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/2cNK777K
本试题收录于:
C类竞赛(非英语专业本科)题库大学生英语竞赛(NECCS)分类
0
C类竞赛(非英语专业本科)
大学生英语竞赛(NECCS)
相关试题推荐
TheDeadSea,thelowestpointonearthandthelargest"NaturalSpa"intheworld,isalsooneoftheworld’struenaturalwond
Changesinthewaypeoplelivebringaboutchangesinthejobsthattheydo.Moreandmorepeopleliveintownsandcitiesinste
I’mafraidtakingaparttimejobmight______mytimeforstudy.
Therearecockroaches(蟑螂)everywhereonEarthexcepttheplacesthatarecoveredwithice.Scientistshavediscoveredabout3,50
WaterforLifeWaterisessentialforlife.Yetmanymillionsofpeoplearoundtheworldfaceawater【C1】______(short).Man
Myfather______mybrotherfordrivingbuthewantedtopick______theknowledgeofthecomputerduringhissparetime.
Accordingtoscientists,youngpeople’stastebudsarenotreadyforthebittertasteofsomevegetables.Ourtastebudsdevelop
SillyQuestion,BrilliantAnswersSeveralyearsago,MasaruIbuka,thechairmanofSony,wasatacompanyplanningmeeting.
Thefoodweeatisinfluencedbysomanythings:ourgeography,ourhistory,ourclimateandourlifestyles.Sojustasacountry
Thefoodweeatisinfluencedbysomanythings:ourgeography,ourhistory,ourclimateandourlifestyles.Sojustasacountry
随机试题
以下叙述正确的是
中国奇美公司与韩国明浩公司签订了向中国进口两批皮包的合同,由破浪公司的“喹明”轮运输,适用《海牙规则》,货物投保了平安险。第一批货物因“喹明”轮过失与他船相碰致部分货物受损,第二批货物收货人在持正本提单提货时,发现已被他人提走。争议诉至中国某法院。根据相关
发生燃烧和火灾必须同时具备的条件是()。
事业单位在财产清查时,对盘盈的事业用材料应进行的账务处理是( )。
甲公司2016年至2017年发生的与企业合并有关的经济业务如下:(1)2016年1月1日,甲公司以银行存款11500万元自非关联方处控股合并乙公司,占乙公司有表决权股份的70%,能对乙公司实施控制。当日乙公司可辨认净资产的账面价值为14000万元(其中股
下列说法错误的是()。
户主们可投保的政府补贴的保险项目使得任何人要在海边的一个经常被飓风袭击的区域建房变得可行。在这样的沿海地区,每次大风暴都能造成数亿美元的损失,大风暴过后,那些投了保险的户主能够领取到一定数量的钱,这些钱足以用来补偿他们的很大一部分的损失。该段落为以下哪一项
10.Diebold公司是总部位于美国俄亥俄州的具有150多年历史的金融设备制造商。主要产品之一为自动柜员机(ATM机)。该公司20世纪80年代开始走出国门,与荷兰公司Philips达成协议,运用后者的全球分销渠道进行销售。1990年该合作无疾而终,Die
已知A2=0,A≠0,证明A不能相似对角化.
请在“答题”菜单中选择相应的命令,并按照题目要求完成下面的操作。注意:以下的文件必须保存在考生文件夹下。文慧是新东方学校的人力资源培训讲师,负责对新入职的教师进行入职培训,其PowerPoint演示文稿的制作水平广受好评。最近,她应北京节水展馆的邀请,
最新回复
(
0
)