首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
专升本
The pleasures which a movie offers to our eyes have been paid for with the loss of sight of a man whose name is hardly known out
The pleasures which a movie offers to our eyes have been paid for with the loss of sight of a man whose name is hardly known out
admin
2018-04-13
40
问题
The pleasures which a movie offers to our eyes have been paid for with the loss of sight of a man whose name is hardly known outside the annals of science—Joseph Plateau, a Belgian professor, born in Brussels in 1801.
He studied the mechanism of sight, beginning a series of most dangerous experiments at the age of 28 by staring into the sun for 25 seconds to see what the effect on his eyes would be. He was blind for nearly a month. But he went on experimenting, increasing the length of time during which he looked into the sun, knowing that in the end this would cost him his sight. At the age of 42 he was completely and incurably blind: the sun had destroyed the retina (视网膜) of his eyes. But he continued to work as well as he could until he died at the age of 82.
Science profited enormously from his research. He studied the so-called "inertia of the eye(视觉暂留 ) " which makes a picture remain on the retina for about one-sixth of a second after it has disappeared from our vision. This means that, if we see a succession of individual pictures each of which appears only for a fraction of a second, they " overlap" in our brain: and if they show consecutive phases of movement, that movement will appear to us to be continuous.
Motion pictures______.
选项
A、cause inertia of the eye
B、show a succession of unrelated movement
C、show consecutive phases of movement which appear continuous
D、show each phase of movement for one-half of a second
答案
C
解析
推理判断题。从文章最后一段最后一句话可知,如果图像呈现快速连续的阶段运动,那么这种运动在我们看来就是连贯的。根据常识,我们平常看见的电影画面感觉是连续的,所以它展示的就是这种看似连续的不间断的运动。故本题选C。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/2cWC777K
本试题收录于:
英语题库普高专升本分类
0
英语
普高专升本
相关试题推荐
Packagingisanimportantformofadvertising.Apackagecansometimesmotivatesomeonetobuyaproduct.Forexample,asmallc
Theoldcoupledecidedtomoveoutofthetowntoaquiet(),wheretheyhadspentseveralyearsimmediatelyaftertheirmarriage
Attheconferenceheexpressedsomepersonalviewswhichlaterbroughthiminto()withthePartyleadership.
Lifestyleisthewayapersonlives;itincludeswork,leisuretime,hobbies,otherinterests,andpersonalphilosophy.Oneperso
TheforestfromwhichMantakeshistimberisthetallestandmostimpressiveplantcommunityonEarth.IntermsofMan’sbrief
Acoeducational(男女合校的)schoolofferschildrennothinglessthanatreeversionofsocietyinminiature(缩影).Boysandgirlsaregi
Economictheorypredictstheresultsofeconomicdecisionssuchasdecisionsaboutfarmproduction,rentcontrol,andtheminimu
Thepleasureswhichamovieofferstooureyeshavebeenpaidforwiththelossofsightofamanwhosenameishardlyknownout
The"showbusiness"attractsmanyyoungpeople.Unfortunately,onlyveryfewcanhopetobecomefamous.Talentisnotenough.【C1
Withoutappropriatesoftware,acomputer______merelyanemptybox.
随机试题
政策系统的利益输入包括
某建筑物建成于1990年6月,建筑面积4000m2,经济寿命40年,单位建筑面积的账面原值为2500元/m2,1990年6月和2005年6月相对1980年的建筑价格指数为108%和112%,残值率为5%,该建筑物2005年6月的现值为()。
根据企业所得税法的规定,关于无形资产说法不正确的有()。
某市一家小轿车生产企业为增值税一般纳税人,2009年度当年相关经营情况如下:(1)外购原材料,取得防伪税控系统开具的增值税专用发票,注明金额5000万元、增值税进项税额850万元,另支付购货运输费用200万元、装卸费用20万元、保险费用30万元;
总效用决定产品的价格,而边际效用决定消费的数量。()
导游服务集体三成员是地陪、全陪和司机。()
同事间建立信赖关系,合宜的做法是()。
消费模式是指在一定的生产力发展水平和特定的生产关系以及与其相适应的上层建筑的作用和制约下所形成的人们消费活动的基本规范。下列不是消费模式决定因素的一项是()。
A、B两站之间有一条铁路,甲、乙两列火车分别停在A站和B站,甲火车4分钟走的路程等于乙火车5分钟走的路程,乙火车上午8时整从B站开往A站,开出一段时间后,甲火车从A站出发开往B站,上午9时整两列火车相遇。相遇地点离A、B两站的距离比是:15:16,那么,甲
HelicopterMomsVS.Free-RangeKidsA)Wouldyouletyourfourth-graderridepublictransportationwithoutanadult?Probablynot
最新回复
(
0
)