首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
Early intelligence tests were not without their critics. Man enduring concerns were first raised by the influential journalist W
Early intelligence tests were not without their critics. Man enduring concerns were first raised by the influential journalist W
admin
2014-03-22
62
问题
Early intelligence tests were not without their critics. Man enduring concerns were first raised by the influential journalist Walter Lippman, in a series of published debates with Lewis Terman, of Stanford University, the father of IQ testing in America. Lippman pointed out the superficiality of the questions, their possible cultural biases, and the risks of trying to determine a person’s intellectual potential with a brief oral or paper-and-pencil measure.
Perhaps surprisingly, the conceptualization of intelligence did not advance much in the decades following Terman’s pioneering contributions. Intelligence tests came to be seen, rightly or wrongly, as primarily a tool for selecting people to fill academic or vocational niches. In one of the most famous remarks about intelligence testing, the influential Harvard psychologist E. G. Boring declared, "Intelligence is what the tests test." So long as these tests did what they were supposed to do(that is, give some indication of school success), it did not seem necessary or prudent to probe too deeply into their meaning or to explore alternative views of the human intellect.
Psychologists who study intelligence have argued chiefly about two questions. The first: Is intelligence singular, or does it consist of various more or less independent intellectual faculties? The purists — ranging from the turn-of-the-century English psychologist Charles Spearman to his latter-day disciples Richard J. Herrntein and Charles Murray — defend the notion of a single overarching "g". The pluralists — ranging from L. L. Thurstone, of the University of Chicargo, who posited seven vectors of the mind, to J. P. Guilford, of the University of Southern California, who discerned 150 factors of the intellect — construe intelligence as composed of some or even many dissociable components.
The public is more interested in the second question: Is intelligence(or are intelligences)largely inherited? This is by and large a Western question. In the Confucian societies of East Asia individual differences in endowment are assumed to be modest, and differences in achievement are thought to be due largely to effort. In the West, however, many students of the subject sympathize with the view that intelligence is inborn and one can do little to alter one’s intellectual birthright.
Studies of identical twins reared apart provide surprisingly strong support for the "heritability" of psychometric intelligence. That is, if one wants to predict someone’s score on an intelligence test, the scores of the biological parents(even if the child has not had appreciable contact with them)are more likely to prove relevant than the scores of the adoptive parents. By the same token, the IQs of identical twins are more similar than the IQs of fraternal twins. And, contrary to common sense, the IQs of biologically related people grow closer in the later years of life.
The author’s attitude towards intelligence tests is of______.
选项
A、bias
B、neutralism
C、criticism
D、positivism
答案
B
解析
文章第1段主要阐述了李普曼对智力测试的质疑;第2段主要讲智力测试的功能,但作者并没有表达自己对智力测试的观点,也就是说作者对智力测试是持neutralism(中立)的观点的,故答案为B)。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/2j17777K
0
大学英语六级
相关试题推荐
A、Alcoholcausesmoreyoungpeopletodiethanadults.B、Mostofalcoholisconsumedbyyoungpeople.C、Alcoholcontributestom
Scientistshavediscoveredstrandsofgeneticcodelinkedtoshortsight,themostcommoneyedisorderintheworld.Thefinding
Oneofthegreatestconcernsparentshavewhenfacinganinternationalmoveis,"Whatschoolwillbeavailabletomychild?Will
Oneofthegreatestconcernsparentshavewhenfacinganinternationalmoveis,"Whatschoolwillbeavailabletomychild?Will
Muchtimeandefforthasbeendedicatedtoresearchingthementalhealthbenefitsofflexibleworkenvironments.Butcantheabi
Aschoolisbeingaskedtoapologizetothefamilyofaboyitprosecutedfortruancy.Theboywas【C1】______ashaving"schoolp
Here’smoreproofthatmostpeoplehavehabitsthataren’tveryhealthful—andsometimescanbeplaindisgusting.Forastud
A、Tohelppeopleunderstandhorsesbetter.B、Tohelppeopleenjoyafamilyatmosphere.C、Tohelppeoplehavefunaboveotherthi
GraduateeducationistheDetroitofhigherlearning.MostgraduateprogramsinAmericanuniversitiesproduceaproductforwhic
A、AmericansarehappierthanEuropeans.B、TheGDPofEuropeishigherthanthatofAmerica.C、Peopleallovertheworldchooset
随机试题
摩擦压力机的工作原理是什么?
对有呼吸功能障碍者,术前准备中不应包括
肠结核的好发部位为
下列不属于全国人大及其常委会适用宪法的方式的是()
【2011专业知识真题下午卷】35kV高压配电装置工程设计中,屋外电器的最低环境温度应选择下列哪一项?()
华东机电安装公司通过招标投标竞争在某市承包一项商务楼的机电安装工程项目,工程范围包括:供暖及给水排水工程、建筑电气工程、通风与空调工程、建筑智能化工程、消防工程、电梯工程等。合同造价为1200万元。当施工单位收到设计变更施工图后,采用综合单价法对工
小学生在听教师讲课的时候,随着教师的讲述而在头脑中浮现出故事中的情景,这属于()。
中国经济具有自身的特色,在很多时候,企业追求效益最大化这一假设其实并不成立,地方政府对政绩的追求才是最高目标,GDP、就业和税收的重要性远远超过了企业盈利。所以,中国经济的产能过剩,在很大程度上是地方政府和企业的利益错位所致,只要对地方政府的政绩有拉动作用
当代知名的动漫设计大师,绝大部分还没从动漫设计学校毕业就已经离开学校,开始自己的动漫设计生涯。因此,有人认为动漫设计的专业学习对学生们今后的职业发展并没能提供有力的帮助。以下哪项如果为真,能够最有力地反驳上述推论?()
试析我国现行宪法规定的“公民在法律面前一律平等”的内涵。(2011法论37)/联系实际,论述宪法上的平等保护与合理差别的内涵。(2015法论37)
最新回复
(
0
)