首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
考研
For centuries, explorers have risked their lives venturing into the unknown for reasons of economic benefit and national glory.
For centuries, explorers have risked their lives venturing into the unknown for reasons of economic benefit and national glory.
admin
2010-06-17
85
问题
For centuries, explorers have risked their lives venturing into the unknown for reasons of economic benefit and national glory. Following the lunar missions of the early 1970s, Mars now looms as humanity’s next great, unknown land. But with dubious prospects for short-term financial return and with international competition in space a receding memory, it is clear that imperatives other than profit or national pride will have to compel human beings to leave their tracks on the planet’s red surface.
With Mars the scientific benefits are perhaps higher than they have ever been. The issue of whether life ever existed on the planet, and whether it persists to this day, has been highlighted by accumulating evidence that Mars once had abundant liquid water and by the controversy over suggestions that fossils of bacteria rode to Earth on a rock ejected from Mars during its early history. A definite answer about life on Mars, past or present, would give researchers invaluable data about the range of conditions under which a planet can generate the complex chemistry that leads to life. The revelation that life arose independently on Mars and on Earth would provide the first concrete clue in one of the deepest mysteries in all of science: how prevalent is life in our galaxy?
One of the reasons why the idea of sending people to Mars strikes a chord in so many people is that it is already possible—the U.S. has the money and the fundamental technology needed to do it. More important, recent discoveries about the planet’s environment in the distant past have presented a clear and compelling scientific incentive for sending people: to search for evidence of life. The thesis that liquid water was once stable on Mars has been strengthened by aerial photographs taken last year that showed what appeared to be a drainage channel cut deeply by water flowing for hundreds if not thousands of years.
A thorough hunt for any life on Mars that might be hanging on—despite the present deficit of water—would also have to be undertaken by humans, according to some experts. Such life will be hidden and probably tiny. "Finding it will require surveying vast tracts of territory," one expert explains. "It will require the ability to cover long distances and adapt to different conditions." Robots might be up to the task sometime in the distant future, making human explorers redundant, he concedes. But relying on them to survey Mars during periodical missions to the planet would take a very long time—"decades if not centuries," he believes.
选项
A、Some urgent needs.
B、Profit or national pride.
C、Economic benefit and national glory.
D、International competition in space.
答案
A
解析
本题是细节题,参见文章第1段,其大意是:多少世纪以来,探险家冒着生命危险进入未知世界。其动机各异,有经济利益方面的,也有国家荣誉方面的。随着20世纪70年代初登月使命的完成,火星作为人类下一个重要的未知的陆地已经凸现出来。随着短期经济回报上存在的不确定因素和国际空间竞争在人们记忆中的淡忘,显而易见,迫使人类在这个红色星球上留下足迹的将是种种紧迫需要,而不是利益或国家自豪感。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/2p44777K
0
考研英语一
相关试题推荐
Britain’sflexiblelabormarketwasaboonduringtheeconomicrecession,helpingkeepjoblessnessdownandthen,whentherecov
Writeanessaybasedonthefollowingchart.Inyourwriting,youshould1)interpretthechart,and2)giveyourcomments.You
WarrenBuffett,whowillhostBerkshireHathaway’sannualshareholders’meetingonMay3rd,isaniconofAmericancapitalism.A
Googlerecentlyintroducedanewservicethataddssocial-networkingfeaturestoitspopularGmailsystem.Theserviceiscalled
WhenThomasKeller,oneofAmerica’sforemostchefs,announcedthatonSept.1sthewouldabolishthepracticeoftippingatPer
Salesofexistinghomesrosebythelargestamountinmorethan5yearsinSeptember.Butanalystscautionedagainstreadingtoo
Salesofexistinghomesrosebythelargestamountinmorethan5yearsinSeptember.Butanalystscautionedagainstreadingtoo
AnewbookbyaformerlawyeratKirkland&Ellis,oneofthenation’slargestlawfirms,hasdeliveredathrilltothealready
Churchasweusethewordreferstoallreligiousinstitutions,______theyChristian,Islamic,Buddhist,Jewish,andsoon.
随机试题
以下关于企业筹资结构的说法中,正确的是()
X线管的外观检查不包括
华生集团面临环境三个领域的问题采取的措施是()。华生集团以往的经营过份强调市场份额,应该将重点放于()。
在十一五时期,适当调整消费税征收范围,合理调整部分应税品目税负水平和征缴办法,完善()。
有关人体三大营养物质代谢之间关系的描述,正确的是()
这次招考人民警察面向的是基层。工作任务比较繁杂,条件艰苦,你认为你能够忍受吗?
下列关于社会主义初级阶段按劳分配的特点的说法正确的是()。
(10年)设已知线性方程组Aχ=b存在2个不同的解.(Ⅰ)求λ,a;(Ⅱ)求方程组Aχ=b的通解.
Classes______,thestudentsleftforhomewithoutdelay.
WhyWeLaughWestartfindingthingslaughable--ornotlaughable--earlyinlife.Aninfantfirstsmilesatapproximatelyeig
最新回复
(
0
)