首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
Google must be the most ambitious company in the world. Its stated goal, "to organize the world’s information and make it univer
Google must be the most ambitious company in the world. Its stated goal, "to organize the world’s information and make it univer
admin
2012-01-27
45
问题
Google must be the most ambitious company in the world. Its stated goal, "to organize the world’s information and make it universally accessible and useful," deliberately omits the word "web" to indicate that the company is reaching for absolutely all information everywhere and in every form. From books to health records and videos, from your friendships to your click patterns and physical location, Google wants to know. To some people this sounds uplifting, with promises of free access to knowledge and help in managing our daily lives. To others, it is somewhat like another Big Brother, no less frightening than its totalitarian (极权主义的) ancestors for being in the private information.
Randall Stross, a journalist at the New York Times, does a good job of analyzing this unbounded ambition in his book "Planet Google". One chapter is about the huge data centers that Google is building with a view to storing all that information, another about the sets of rules at the heart of its web search and advertising technology, another about its approach to information bound in books, its vision for geographical information and so forth. He is at his best when explaining how Google’s mission casually but fatally smashes into long-existing institutions such as, say, copyright law or privacy norms.
And yet, it’s puzzling that he mostly omits the most fascinating component of Google, its people.
Google is what it is because of its two founders, Sergey Brin and Larry Page, who see themselves as kindly elites and embody the limitless optimism about science, technology and human nature that is native to Silicon Valley. The world is perfectible, and they are the ones who will do much more of the perfecting, provided you let them.
Brin and Page set out to create a company and an entire culture in their image. From the start, they professed that they would innovate as much in managing — rewarding, feeding, motivating, entertaining and even transporting (via Wi-Fi-enabled free shuttle buses) their employees — as they do in Internet technology. If Google is in danger of becoming a caricature (讽刺画) this is first apparent here — in the over-engineered day-care centers, the Shiatsu massages and kombucha teas. In reality Googlers are as prone to power struggle and office politics as anyone else.
None of that makes it into Mr. Stross’ account, which at times reads like a diligent summary of news articles. At those moments, "Planet Google" takes a risk similar to trying to board a speeding train: the Google story changes so fast that no book can stay up to date for long. Even so, a sober description of this moment in Google’s quest is welcome. Especially since Google fully expects, as its chief executive, Eric Schmidt, says at the end of the book, to take 300 years completing it.
What does the author mean by "it is somewhat like another Big Brother" (Line 6, Para. 1)?
选项
A、Google controls all information completely.
B、Google fails to keep its promise of offering free access.
C、Google is violating people’s privacy.
D、Google improves people’s lives greatly.
答案
C
解析
根据题干中的Big Brother将本题出处定位到首段末句。该句中提到的no less…for being in the private information,(它对人们私人信息的侵犯所造成的恐惧不亚于其极权主义的先辈)是对it…like another Big Brother的解释说明,由此可推断出,作者之所以说谷歌像另一位大哥,是因为它对人们隐私的侵犯,故答案为[C]。[A]是针对该段第二句提到的the company is reaching for absolutely all information设的干扰项。[B]与文中提到的with promises of free access to knowledge矛盾,故排除。[D]是针对谷歌的目标设的干扰性。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/34o7777K
0
大学英语六级
相关试题推荐
Mostpeoplewouldbe【C1】______bythehighqualityofmedicine【C2】______tomostAmericans.Thereisalotofspecialization,a
A、Commoncausesofanger.B、Judgingpeople’sbehavior.C、Changingpeople’sattitudes.D、Theeffectsofnegativebehavior.B选项概括性
A、Itplanstosendaprobetoexplorethemoon.B、It’sNASA’smostexpensiveprojectsofar.C、It’sanambitiousproject.D、It’s
A、HighbandwidthInternetconnections.B、Cable.C、Relatedtechnologies.D、Electronicdevices.A信息明示题。女士说他们还会讨论高速宽带网络连接,例如电缆调制解调器
A、Wordsandphrases.B、Culture.C、Individuals.D、Misunderstanding.B信息明示题。由文章中的becausebodylanguageisverymuchtiedtocultur
A、Theirparentscutbacktheloantothem.B、Thewomandoesn’twanttotakeanotherEnglishcourse.C、Theycan’taffordtherent
A、Hehastochangethetopicforhiscomposition.B、HehasfallenbehindothersinEnglishclass.C、Hehasn’tmadeuphisminda
Anindustrialsociety,especiallyoneascentralizedandconcentratedasthatofBritain,isheavilydependentoncertainessent
TheEnglish,asarace,areverydifferentfromallothernationalities,includingtheirclosetneighbors,theFrench,Belgians,
A、Notclearlyspecified.B、Notlikelytobemet.C、Reasonableenough.D、Apparentlynonexistent.B推理判断题。对话结尾处女士说Ithinkyou’rea
随机试题
下列关于新生儿持续性肺动脉高压,说法正确的是
岩石工程勘察单位资质等级原则上设为( )。
青岛位于山东半岛,在山东处于领先的经济地位,对全国的影响力较大。作为一个沿海的旅游城市,酒店业比较发达,数量众多。但整体管理水平并不高,很多酒店目前还都处于手工操作的阶段。部分酒店管理者对酒店管理系统持有排斥态度,认为没有必要在这块进行投资。但随着市场环境
阅读下面文字,按要求答题。生命,是一种站起来的姿态。站起来,是一种_____________的境界,_____________的气概,的精神,_____________的美丽。小草,从乱石堆的缝隙里,站成蓬勃的绿洲;礁石,在海浪的咬噬里,站成庄严的冷峻。
开学不久,陈老师发现杨朗同学有许多毛病。陈老师心想,像杨朗这样的同学缺少的不是批评而是肯定和鼓励。一次,陈老师找他谈话说:“你有缺点,但你也有不少优点,可能你自己还没有发现。这样吧,我限你在两天内找到自己的一些长处,不然我可要批评你了。”第三天,杨朗很不好
已知函数,则f(x)的最小值为_______________.
入职后,你被外派到边远地区,你如何看待这件事?追问:你是否是独生子女?作为独生子女。你如何看待外派?
artificialintelligence
在学校每间宿舍住1到6名学生,每个学生只在一间宿舍居住,则实体宿舍与实体学生间的联系是()。
A、Itexpressestheauthor’sfeelings.B、Itdrawsthereadersintothestory.C、Itdescribesactionsthebest.D、Itmakestheaut
最新回复
(
0
)