首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
Prolonging Human Life Prolonging human life has increased the size of the human population. Many people alive today would ha
Prolonging Human Life Prolonging human life has increased the size of the human population. Many people alive today would ha
admin
2011-01-05
64
问题
Prolonging Human Life
Prolonging human life has increased the size of the human population. Many people alive today would have died of childhood diseases if they had been born 100 years ago. Because more people live longer, there are more people around at any given time. In fact, it is a decrease in death rates, not an increase in birthrates that has led to the population explosion.
Prolonging human life has also increased the dependency load. In all societies, people who are disabled or too young or too old to work are dependent on the rest of society to provide for them. In hunting and gathering cultures, old people who failed to follow the others were left behind to die. In times of famine, infants might be allowed to die because they couldn’t survive if their parents starved, whereas if the parents survived they could have another children, in contemporary societies, people feel a moral obligation to keep people alive whether they can work or not. We have a great many people today who live past the age at which they want to work or are able to work; we also have rules that require people to retire at a certain age. Unless these people were able to save money for their retirement, somebody else must support them. In the United States many retired people live on social security cheeks that are so little that they must live in near poverty. Older people have more illness than young or middle-aged people; unless they have wealth or private or government insurance, they must often "go on welfare" if they have a serious illness.
When older people become senile or too weak and ill to care for themselves, they create grave problems for their families. In the past and in some traditional cultures, they would be cared for at home until they died. Today, with most members of a household working or in school, there is often no one at home who can care for a sick or weak person. To meet this need, a great many nursing homes and convalescent hospitals (康复医院)have been built. These are often profit-making organizations, although some are sponsored by religious and other nonprofit groups. While a few of these institutions are good, most of them are simply "dumping grounds" for the dying in which "care" is given by poorly paid, overworked, and under skilled personnel.
According to the passage, which of the following statements about retired people is ture?
选项
A、Many of them have a very hard life.
B、They cannot live a decent life without enough bank savings.
C、They rely mainly on their children for financial support.
D、Most of them live with their children and therefore are well looked after.
答案
A
解析
本题考查考生把握细节的能力。考的细节是有关美国退休人员的状况。第二段倒数第二句话:In the United States many retired people live on social security checks which are so little that they must live in near poverty.在美国,许多退休的老人靠很少的一点社会保障金过日子,生活几近赤贫。这正是A项表达的意思。所以,正确答案是A。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/3BQd777K
本试题收录于:
职称英语理工类C级题库职称英语分类
0
职称英语理工类C级
职称英语
相关试题推荐
SomeThingsWeKnowaboutLanguageManythingsaboutlanguageareamystery,andmanywillalwaysremainso.Butsomethings
Theseprogrammesareofimmensevaluetooldpeople.
IsYourChild’sStomachPainAllinHisHead?Weallknowtherearetimesthatkidsseemtocomplain【C1】______astomachache
TryingtoFindaPartnerOneofthemoststrikingfindingsofarecentpollintheUKisthatofthepeopleinterviewed,one
TryingtoFindaPartnerOneofthemoststrikingfindingsofarecentpollintheUKisthatofthepeopleinterviewed,one
WalkingBarefootCanHelpPreventSomeInjuriesWalkingbarefoothelpstoimprovebalance,postureandpreventcommonfootin
TheeconomycontinuedtoexhibitsignsofdeclineinSeptember.
Theunionrepresentativeputacrossherargumentveryeffectively.
Obviouslythesepeoplecanbe(reliedon)inacrisis.
Youshouldhaveblendedthebutterwiththesugarthoroughly.
随机试题
HehasneverseentheGreensandheknows_________aboutthem.
男性患者,1个月前感到疲惫、食欲缺乏、发热、咳嗽、咳痰带血丝,取痰行抗酸染色,镜下见到红色细长弯曲、分枝的杆菌,试问该细菌可能是
甲企业向乙银行贷款1千万元,还款期限为2010年3月16日。2008年3月16日,甲、乙签订书面抵押合同,约定甲以现有以及将有的动产设立抵押,2008年4月16日双方到甲企业住所地的工商局办理了抵押登记。2009年12月16日,经评估师估价,甲企业将闲置的
水喷雾灭火系统喷头需有一定备用量,国家工程消防技术标准规定各种不同规格的喷头的备用品数量不少于安装喷头总数的1%,且每种备用喷头不少于()个。
在某花同小区,有业主向物业投诉:最近每天夜深入睡的时候,他在家总能听到一对情侣的吵架声音,非常影响他的休息,让物业企业给予解决。该物业企业的工作人员小李先到投诉业主家里了解情况,实地观察现场的声音来源。虽然基本判明了声音的来源.但没有贸然地去声音来源的业主
传统手工艺是在()的基础上发展起来的。
某校人数是一个三位数,平均每个班级36人,若将全校人数的百位数与十位数对调,则全校人数比实际少180人,那么全校人数最多可以达到多少人?()
We______Edison’ssuccesstohisintelligenceandhardwork.
Drunkendriving—sometimescalledAmerican’ssociallyacceptedformofmurder—hasbecomeanational【C1】______Everyhourof
进行中国传统绘画和书法的文人都很注重这些用具的选择。
最新回复
(
0
)