首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
考研
This fall the Pew Research Center, in association with TIME, conducted a nationwide poll exploring the contours of modern marria
This fall the Pew Research Center, in association with TIME, conducted a nationwide poll exploring the contours of modern marria
admin
2014-09-05
109
问题
This fall the Pew Research Center, in association with TIME, conducted a nationwide poll exploring the contours of modern marriage and the new American family. And of all the transformations our family structures have undergone in the past 50 years, perhaps the most profound is the marriage differential that has opened between the rich and the poor. In 1960 the median household income of married adults was 12% higher than that of single adults, after adjusting for household size. By 2008 this gap had grown to 41% . In other words, the richer and more educated you are,the more likely you are to marry,or to be married — or, conversely, if you’re married, you’re more likely to be well off.
To begin the question of why the wealth disparity between the married and the unmarried has grown so much,it might be useful to take a look at the brief but illustrative marriage of golfer Greg Norman and tennis star Chris Evert, who married in June 2008 and divorced 15 months later. From all reports, their union had many of the classic hallmarks of modern partnerships. The bride and groom had roughly equal success in their careers. Being wealthy, sporty and blond,they had similar interests.
This is typical of the way many marriages start. Americans are increasingly marrying people who are on the same socioeconomic and educational level. Since more women than men have graduated from college for several decades, it’s more likely than it used to be that a male college graduate will meet, fall in love with, wed and share the salary of a woman with a degree. Women’s advances in education have roughly paralleled the growth of the knowledge economy, so the slice of the family bacon she brings home will be substantial.
On the face of it, this might explain why fewer people are married. They want to finish college first. In 2010 the median age of men getting hitched for the first time is 28. 2 ,and for women it’s 26. 1. It’s gone up about a year every decade since the ’60s.
But here’s the rub. In the past two decades, people with only a high school education started to get married even later than college graduates. In 1990 more high-school-educated couples than college graduates had made it to the altar by age 30. By 2007 it was the other way around. What has brought about the switch? It’s not any disparity in desire. According to the Pew survey, 46% of college graduates want to get married, and 44% of the less educated do.
Promising publicly to be someone’s partner for life used to be something people did to lay the foundation of their independent life. It was the declaration of adulthood. Now it’s more of a finishing touch,the last brick in the edifice,sociologists believe. "Marriage is the capstone for both the college-educated and the less well educated," says Johns Hopkins’ Cherlin. " The college-educated wait until they’re finished with their education and their careers are launched. The less educated wait until they feel comfortable financially. " But that comfort keeps getting more elusive. "The loss of decent-paying jobs that a high-school-educated man or woman could get makes it difficult for them to get and stay married," says Cherlin. As the knowledge economy has overtaken the manufacturing economy, couples in which both partners’ job opportunities are disappearing are doubly disadvantaged. So they wait to get married.
The best title for this passage perhaps could be______.
选项
A、The New Meaning of Marriage
B、The Changing View about Marriage
C、New Equality in Marriage
D、The New Marriage Gap
答案
D
解析
本文主旨清晰,开篇即点明。虽然探讨的是当代人的婚姻生活,但是本文并不旨在对婚姻生活的变化作宏观探讨,而是只从一个点切入,探讨已婚人士和未婚人士的收入差距越来越大的原因。因此[D]为准确答案。[A]、[B]都过于笼统,而[C]只是文中提及的一个现象,并不是讨论的主旨。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/3JK4777K
0
考研英语一
相关试题推荐
Yourfriend,WangYing,isapplyingforajobtoteachChineseasaforeignlanguagetoAmericannationals,Hehasaskedyouto
IsittruethattheAmericanintellectualisrejectedandconsideredofnoaccountinhissociety?Iamgoingtosuggestthatit
ThecaseofEnronbankruptcyAstohowtotreatthebustbusinesses,AmericadiffersfromtheEuropeancountriesinthat
Foralongtime,researchershavetriedtonaildownjustwhatshapesus—orwhat,atleast,shapesusmost.Andovertheyears,
Alzheimer’sdiseaseisaproblemofoldage.InAmerica,thereisabouta50%chancethatanindividualwillhavedevelopeditb
Alzheimer’sdiseaseisaproblemofoldage.InAmerica,thereisabouta50%chancethatanindividualwillhavedevelopeditb
Ithasbeenjustlysaidthatwhile"wespeakwithourvocalorganswe【B1】______withourwholebodies."Allofuscommunicatew
Ithasbeenjustlysaidthatwhile"wespeakwithourvocalorganswe【B1】______withourwholebodies."Allofuscommunicatew
Ithasbeenjustlysaidthatwhile"wespeakwithourvocalorganswe【B1】______withourwholebodies."Allofuscommunicatew
随机试题
患儿,男,因“新生儿硬肿症”入院,家长可能出现的心理反应中不包括
自动喷水灭火系统,安装完毕的水力警铃启动时,警铃声强度不小于()。
A公司属于增值税一般纳税人,主营业务是提供软件技术服务,营业税改征增值税后,其于2×18年6月初次购入一台增值税税控专用设备,支付价款10000元,预计该设备可使用10年。假定不考虑其他因素,下列说法正确的有()。
空接事故是指()。
基于胜任特征行为面试设计的原则包括()。
陈某在街上趁刘某不备,将其手机(价值2500元)夺走。随后陈某反复使用该手机拨打国际长途电话,致使刘某损失话费5200元。一周后,陈某将该手机丢弃在某邮局门口,引起保安人员的怀疑,经询问案发。下面有关此案的说法中,哪些是不正确的?()
在一项心理学实验中,将婴儿和母亲带到一个实验室中,观察婴儿在游戏时与母亲的互动情况,之后要求母亲离开房间,一位陌生人进入房间与婴儿游戏一段时间后母亲再返回。下面是两岁的平平和乐乐在实验中的表现。(2012年)平平:在与母亲独自相处时,积极地探索环境。与母
算法的时间复杂度是指()。
A、 B、 C、 C
ThecityfinallywonapprovalforalimitedspeedcameraprograminJuneafteralongbattleinAlbany,andCityMayorBloomberg
最新回复
(
0
)