首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
Lunar sight-seeing trips and orbiting space hotels am within roach, moon walking astronaut Edwin "Buzz" Aldrin said last week, b
Lunar sight-seeing trips and orbiting space hotels am within roach, moon walking astronaut Edwin "Buzz" Aldrin said last week, b
admin
2010-01-18
42
问题
Lunar sight-seeing trips and orbiting space hotels am within roach, moon walking astronaut Edwin "Buzz" Aldrin said last week, but some who favor space tourism worried about its "giggle factor".
Thirty years after Aldrin and fellow astronaut Nell Armstrong made the first footprints on the lunar surface on July 30, 1969, Aldrin suggested that the tight budgets of NASA (National Aeronautics and Space Administration) and a lack of boldness had mired human space exploration.
"The achievements of Apollo (the NASA program that took Aldrin and others to the moon) were so bold and our subsequent efforts so timid that the energy of those years seems like a youthful dream," Aldrin told more than 100 participants at a space tourism conference.
"Had we continued even with that moderate investment in space, about 1 percent of our national budget, we’ d have walked on Mars l0 years ago, or certainly 5 years ago," he said.
Hartmut Muller, who is affiliated with the German-based Space Tours, said that as recently as 1997 there was a "giggle factor" whenever the topic of space travel for the ordinary citizen was mentioned.
Two years ago, at the time of the first International Symposium on Space Travel in Bremen, Germany, Muller said, "There was no acceptance of space tourism at all." But after two such meetings were held and covered by the media, "In Germany, it’s an accepted topic. Now how do we realize it?"
Both Aldrin and Muller envisioned orbiting space hotels--Muller even showed an early design of such a hotel that looked a bit like rite circular space station in the film "2001"--and looked for new ways to launch paying passengers into orbit.
Aldrin also thought "sight-seeing trips around the moon and back" were feasible.
Even if space tourists were lobbed aloft by a reconditioned space shuttle, the ticket price would be steep, with estimates starting at $ 25,000, according to Muller. And that is still far less than the $ 400 million to $1 billion each shuttle mission costs now.
But the market for such travel exists. A study released by the NASA and the private Space Transportation Association (STA) this year found one-third of all American adults would like to spend two weeks in space and would pay more than $ 5,000 to do so. Space tourism now--including visits to space musemns, space camps, rocket-launch recovery sites and government research and development centers, and even low-gravity aircraft trips--accounts for $1 billion each year, a sliver of the $ 400 tourism takes in annually, the NASA-STA report said.
The report took the prospect of space travel for ordinary tourists seriously, and said the US government was committed to working with private industry to cut the cost of a ride in space from hundreds of thousands of dollars to tens of thousands of dollars, and to improving safety and reliability.
"Private, high-priced ’ adventure’trips to space with greater than today’s commercial airline risk could become possible in the next few years,’the study said. "Much larger scale, lower-priced, orbital operations, could commence in the decade thereafter."
Which of the following is NOT included in the present space tourism?
选项
A、Visits to museums.
B、Visits to space camps.
C、Visits to rocket-launch recovery sites.
D、Low-gravity aircraft trips.
答案
A
解析
文章第11段提到,“Space tourism now--including visits to space museums,space camps,rocket- launch recovery sites and government research and development centers,and even low-gravity air craft trips”,其中[B],[C]和[D]都有提及,但是值得注意的是,在这句话中提到了“space muse ums”,即太空博物馆而非一般意义上的博物馆,因此[A]不符合原文,为正确答案。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/3XvO777K
0
专业英语八级
相关试题推荐
Asumof$240billionhasbeenallocatedformilitaryusebetweenApril2019andMarch2024bytheJapanesegovernment.
Listentothefollowingpassage.WriteinEnglishashortsummaryof150-200wordsofwhatyouhaveheardontheANSWERSHEET.Y
Soyou’vegotaninvention—youandaround39,000otherseachyear,accordingto2002statistics!The64,000-dollarquestio
Soyou’vegotaninvention—youandaround39,000otherseachyear,accordingto2002statistics!The64,000-dollarquestio
ThepurposeoftheAmericancourtsystemistoprotecttherightsofthepeople.AccordingtoAmericanlaw,ifsomeoneisaccuse
Backin1972,$1millionwasstillaneye-poppingamountofcash.ButtoRobertHecht,anenterprisingAmericanantiquitiesdeal
DeclanMayes,PresidentoftheMusicBuyersAssociation,isfuriousatarecentannouncementbytherecordingindustryregarding
Noonecansayexactlywhatitlookslikewhenaplanetlooksill,butitprobablylooksalotlikeEarth.Nevermindwhatyou’v
Itisnocoincidencethattherelationshipbetweenourcountrieshasaccompaniedaperiodofpositivechange.Chinahasliftedh
Howisurbanizationnegativelyaffectingoursociety?Theanswertothisquestionisnotasimpleone.Urbanism【C1】______,polit
随机试题
采用厌氧法治理废水,属于()。
教学过程的中心环节是_______。
在成像过程中产生的错误图像特征称为
下面关于灵活开支账户的特点说法错误的是()。
下列车辆,应缴纳车船税的是()。(2018年)
美国的一个动物保护组织试图改变蝙蝠在人们心目中一直存在的恐怖形象。这个组织认为,蝙蝠之所以让人觉得可怕并遭到捕杀,仅仅是因为这些羞怯的动物在夜间表现得特别活跃。以下哪项如果为真,将对上述动物保护组织的观点构成最严重的质疑?
以下列举的属于中华民国南京临时政府颁布的革命法令的有()
A、 B、 C、 D、 D
过坐标原点作曲线y=ex的切线,该切线与曲线y=ex以及x轴围成的向x轴负向无限伸展的平面图形记为D.求(Ⅰ)D的面积A;(Ⅱ)D绕直线x=1旋转一周所成的旋转体的体积V.
A、Noalcoholisallowedinthehospital.B、Nosmokingisallowedinthehospital.C、Thepatientshouldwakeupat6:30inthemo
最新回复
(
0
)