首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
Supporters of the biotech industry have accused an American scientist of misconduct after she testified to the New Zealand gover
Supporters of the biotech industry have accused an American scientist of misconduct after she testified to the New Zealand gover
admin
2012-10-11
48
问题
Supporters of the biotech industry have accused an American scientist of misconduct after she testified to the New Zealand government that a genetically modified(GM) bacterium could cause serious damage if released.
The New Zealand Life Sciences Network, an association of pro-GM scientists and organizations, says the view expressed by Elaine Ingham, a soil biologist at Oregon State University in Corvallis, was exaggerated and irresponsible. It has asked her university to discipline her.
But Ingham stands by her comments and says the complaints are an attempt to silence her. "They’re trying to cause trouble with my university and get me fired," Ingham told New Scientist.
The controversy began on 1 February, when Ingham testified before New Zealand’s Royal Commission on Genetic Modification, which will determine how to regulate GM organisms. Ingham claimed that a GM version of a common soil bacterium could spread and destroy plants if released into the wild. Other researchers had previously modified the bacterium to produce alcohol from organic waste. But Ingham says that when she put it in soil with wheat plants, all of the plants died within a week..
"We would lose terrestrial(陆生的)plants... this is an organism that is potentially deadly to the continued survival of human beings," she told the commission. She added that the U. S. Environmental Protection Agency (EPA) canceled its approval for field tests using the organism once she had told them about her research in 1999.
But last week the New Zealand Life Sciences Network accused Ingham of "presenting inaccurate, careless and exaggerated information" and "generating speculative doomsday scenarios (世界末日的局面)that are not scientifically supportable". They say that her study doesn’t even show that the bacteria would survive in the wild, much less kill massive numbers of plants. What’s more, the network says that contrary to Ingham’s claims, the EPA. was never asked to consider the organism for field trials.
The EPA has not commented on the dispute. But an e-mail to the network from Janet Anderson, director of the EPA’s bio pesticides (生物杀虫剂)division, says "there is no record of a review and/or clearance to field test".
Ingham says EPA officials had told her that the organism was approved for field tests, but says she has few details. It’s also not clear whether the organism, first engineered by a German institute for biotechnology, is still in use.
Whether Ingham is right or wrong, her supporters say opponents are trying unfairly to silence her.
"I think her concerns should be taken seriously. She shouldn’t be harassed in this way," says Ann Clarke, a plant biologist at the University of Guelph in Canada who also testified before the commission. "It’s an attempt to silence the opposition."
The passage centers on the controversy ______.
选项
A、between American and New Zealand biologists over genetic modification
B、as to whether the study of genetic modification should be continued
C、over the possible adverse effect of a GM bacterium on plants
D、about whether Elaine Ingham should be fired by her university
答案
C
解析
主旨题.第一段提及“Supporters of the biotech industry have accused an American scientist of misconduct...genetically modified (GM) bacterium could cause serious damage if released”,即一位美国科学家认为GM细菌一旦释放即可能造成严重损害,而支持GM(pro- GM)的则认为对方发言“exaggerated and irresponsible”。第四段直接指出“The controversy began...”,由此可以推断本文主要讲述双方针对GM细菌是否会造成严重损害,各执一词。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/3xb7777K
0
大学英语六级
相关试题推荐
SoundEffectsSnorers(打鼾的人)havealwaysbeenmadejokes.Incartoons,theirnasalroar1iftstheroofoffhouses.Insituation
Forthispart,youareallowed30minutestowriteashortessayentitledThePhenomenonofEmptyNest.Youshouldwriteatleas
Tofullyunderstandtheconceptofthe"PaperlessOffice",onemustunderstandwhatitconceptuallywassupposedtomean,aswel
Everylivingthinghaswhatscientistscallabiologicalclockthatcontrolsbehavior.Ittellsplantswhento【C1】______flower
Everylivingthinghaswhatscientistscallabiologicalclockthatcontrolsbehavior.Ittellsplantswhento【C1】______flower
Everylivingthinghaswhatscientistscallabiologicalclockthatcontrolsbehavior.Ittellsplantswhento【C1】______flower
Everylivingthinghaswhatscientistscallabiologicalclockthatcontrolsbehavior.Ittellsplantswhento【C1】______flower
Everylivingthinghaswhatscientistscallabiologicalclockthatcontrolsbehavior.Ittellsplantswhento【C1】______flower
Everylivingthinghaswhatscientistscallabiologicalclockthatcontrolsbehavior.Ittellsplantswhento【C1】______flower
随机试题
肝功能障碍时代谢障碍表现为
演播室光源色温应符合彩色摄像机的色温特性(),或在通过滤色镜调整到接近彩色摄像机所要求的色温范围。
采用振动压路机压实改性沥青混合料面层时,遵循“紧跟、慢压、()”的原则。
某企业发生的进项税额如按规定不能抵扣,需要转出时应记入“应交税费——应交增值税”账户的()。
中辽汽车配件有限公司2101950187出口汽车配件一批。
在下列机构中,不符合中国证监会关于首次公开发行股票询价对象规定条件的是()。
下列各句中,没有语病且句意明确的一项是()。
关于职业道德的说法不正确的是()。
UNIX操作系统区别于WindowsXP的主要特点是(14)。
TheConservativegovernmentwillfacedifficultyprovingthatitsplantoautomaticallyenrolleligibleCanadiansintheOldAge
最新回复
(
0
)