首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
You wouldn’t expect an Information Age company like Intel to get on the wrong side of environmentalists, but the company’s recen
You wouldn’t expect an Information Age company like Intel to get on the wrong side of environmentalists, but the company’s recen
admin
2015-09-30
56
问题
You wouldn’t expect an Information Age company like Intel to get on the wrong side of environmentalists, but the company’s recent 42 billion expansion at Rio Rancho, New Mexico, plunged the world’s largest semiconductor maker into an age-old Western problem; water rights. Chip plants consume millions of gallons of water a day, mainly to wash microscopic dirt from the surface of chips. That’s a problem in the dry West, where, as Twain remarked, whiskey is for drinking, water is for fighting about.
During construction of the new 1. 3 million-square-foot chip-making plant, which starts production this month, residents and activists complained that the company’s expanding thirst would be too great a drain on local supplies. After weeks of public hearings, the state of New Mexico last year granted Intel 72% of the water it requested.
The strife at Rio Rancho is the most intense the industry has faced. "I think it sensitized us," says Howard High, spokesman for Intel. "We have a lot of efforts under way to try and minimize the amount of water we use. " Current conservation efforts may not work for an industry that in North America is expected to double in size to $ 75 billion in sales in the next three years.
The trend is to reuse treated wastewater from chip cleaning in places such as cooling towers and air-conditioning systems. Motorola employs such methods in Phoenix and Austin. Recycling water for chip cleaning is the most logical approach. But the technology to make ultra-pure water for such a closed-loop system is still too costly.
New technologies could eventually take the water out of chip cleaning. One company, Radiance Services, a six-person start-up based in Bethesda, Maryland, holds patents for a new "dry cleaning" method. Using laser light and inert gas (惰性气体) to lift impurities (杂质,不洁物) from surfaces of a chip, Radiance claims its process can clean as effectively as the current water-based methods.
One disadvantage of reusing treated wastewater is______.
选项
A、its cost is too high
B、its productivity is too low
C、the resulting water is not ultra-pure
D、the method is not logical
答案
A
解析
细节题。倒数第二段最后一句,But the technology to make ultra—pure water for such a closed—loop system is still too costly.……这一技术的成本仍太高了。A符合这个意思。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/4qWO777K
0
在职攻硕英语联考
相关试题推荐
A、Itwillgrow70%.B、Ittendstoberelativelystable.C、Itisexpectedtodecline.D、Itcoulddouble.A文中说:联合国预测,本世纪中叶世界对粮食的需求
OnSeptember13,theNewYorkCityHealthDepartmentbecamethefirstinthenationtobanthesaleofsugaredbeverageslarger
Therewerenofurtherreportsofviolenceinthetown,andmostpeople______theirdailyactivitiesasusual.
Iwasdesperatelynervousaboutbecomingcar-free.Buteightmonthsagoourelderlypeoplecarrierwashitbyapassingvehicle
Iwasdesperatelynervousaboutbecomingcar-free.Buteightmonthsagoourelderlypeoplecarrierwashitbyapassingvehicle
MoststudentsingradesK-12attendschoolfor6to7hoursaday,180daysperyear.Someschoolsofferextendedlearningbyad
TabinaskedmetoremindyouofthepartyonFridayeveninglestyouforgetaboutit.
Thesupervisorshavetoremindthesestudentsthattheyarealloweduptothreehourstofinishthistest.
TheDepartmentforEducationisconsideringnewpenaltiesforstudentswhoplagiariseessays,for50,000studentshadbeencaug
Sheansweredwithan______"No"totherequestthatsheattendthepublichearing.
随机试题
“你,王爷,如今是位圣贤,我倒成了盗贼。”这句话出自泰戈尔的()
甲有房屋3间,租给丙居住,约定租赁期限3年。第三年时,甲去世,租期尚有一年的时间。该3间房屋由其子乙继承,则乙:
假设某国某年年末外债余额为1600亿美元,当年还本付息总额为200亿美元,当年国民生产总值为1万亿美元,当年商品劳务出口总额为2100亿美元。请根据以上资料回答下列问题:下列不属于外债的是()。
王老师穿了一套新衣服,课前一进班级,有几个淘气的男同学就凑在一起,用调侃的语调大声喊道:“老师,我爱你。"下列处理方式,最恰当的一项是()。
以下说法正确的是()。
A、 B、 C、 D、 D主要看图形种类个数的变化,分别递增,所接下来应该是五种图形,所以选择D。
某班有学生50人,平均体重51.2千克.已知其中男生有30人,平均体重54千克,则此班女生平均体重为().
栈结构不适用于下列哪一种应用?()。
A、Thefirstfloor.B、Thesecondfloor.C、Thethirdfloor.D、Thefourthfloor.B询问经理办公室在哪,可以从关键词thesecondfloor得出答案。因此,选项B为正确答案。
A、Whentheyareonholidays.B、OnSundaymornings.C、OnSaturdaynight.D、Assoonastheyhaveinformation.B
最新回复
(
0
)