首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
Yet these global trends hide starkly different national and regional stories. Vittorio Colao, the boss of Vodafone, which operat
Yet these global trends hide starkly different national and regional stories. Vittorio Colao, the boss of Vodafone, which operat
admin
2013-01-12
73
问题
Yet these global trends hide starkly different national and regional stories. Vittorio Colao, the boss of Vodafone, which operates or partially owns networks in 31 countries, argues that the farther south you go, the more people use their phones, even past the equator: where life is less organized, people need a tool, for example to rejig appointments. "Culture influences the lifestyle, and the lifestyle influences the way we communicate," he says. "If you don’t leave your phone on in a meeting in Italy, you are likely to miss the next one. "
Other mundane factors also affect how phones are used. For instance, in countries where many people have holiday homes they are more likely to give out a mobile number, which then becomes the default where they can be reached, thus undermining the use of fixed-line phones. Technologies are always "both constructive and constructed by historical, social, and cultural contexts," writes Mizuko Ito, an anthropologist at the University of California in Irvine, who has co-edited a book on Japan’s mobile-phone subculture.
Indeed, Japan is a good example of how such subcultures come about. In the 1990s A-mericans and Scandinavians were early adopters of mobile phones. But in the next decade Japan was widely seen as the model for the mobile future, given its early embrace of the mobile internet. For some time Wired, a magazine for technology lovers, ran a column called "Japanese schoolgirl watch", serving readers with a stream of mobile oddities. The implication was that what Japanese schoolgirls did one day, everyone else would do the next.
The country’s mobile boom was arguably encouraged by underlying social conditions. Most teenagers had long used pagers to keep in touch. In 1999 NTT, Japan’s dominant operator, launched i-mode, a platform for mobile-internet services. It allowed cheap e-mails between networks and the Japanese promptly signed up in droves for mobile internet. Ms Ito also points out that Japan is a crowded place with lots of rules. Harried teenagers, in particular, have few chances for private conversations and talking on the phone in public is frowned upon, if not outlawed. Hence the appeal of mobile data services.
The best way to grasp Japan’s mobile culture is to take a crowded commuter train. There are plenty of signs advising you not to use your phone. Every few minutes announcements are made to the same effect. If you do take a call, you risk more than disapproving gazes. Passengers may appeal to a guard who will quietly but firmly explain; "dame desu" —it’s not allowed. Some studies suggest that talking on a mobile phone on a train is seen as worse than in a theatre. Instead, hushed passengers type away on their handsets or read mobile-phone novels (written Japanese allows more information to be displayed on a small screen than languages that use the Roman alphabet).
It can be inferred from the passage that the Japanese teenagers are fond of the mobile data services because______.
选项
A、they like to play electronic games
B、they like to talk to their friends on the phone
C、they can read novels on the phone
D、they can communicate with their friends more conveniently
答案
D
解析
本题考查事实细节。题目的问题是“日本青少年热衷于移动数据服务的原因是什么”。文章第四段最后一句:Harried teenagers,in particular,have few chances for private conversations and talking on the phone in public is frowned upon,if not outlawed.Hence the appeal of mobile data services。据此可以知道数据服务让他们和朋友联系起来更方便,所以D项符合题意。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/509O777K
0
考博英语
相关试题推荐
Atthattimeleukemiawasalmostinevitably______,buttoday,morethanhalfofthepeoplewithleukemiagetacure.
AttackinganincreasinglypopularInternetbusinesspractice,aconsumerwatchdoggroupMondayfiledacomplaintwiththeFedera
Theenergy______bythechainreactionistransformedintoheat.
ThenewdesignsoftheChristmasstampsarealwayswaitedforwithkeen______.
TheBritisharenotsofamiliarwithdifferentculturesandotherwaysofdoingthings,______isoftenthecaseinothercountr
Oldpeoplearealwayssayingthattheyoungpeoplearenot【51】theywere.Thesamecommentis【52】fromgenerationtogenerationan
TheEuropeanUnioncountrieswereonceworriedthattheywouldnothave______suppliesofpetroleum.
Thefinaldocumentwas,ofcourse,supposedtomendthedamage______upontheworldbythewar.
AmitaiEtzioniisnotsurprisedbythelatestheadingsaboutschemingcorporatecrooks(骗子).AsavisitingprofessorattheHarva
随机试题
马克思主义认为,决定共和制的基本因素是()。
为保障职工在重新就业前的基本生活需求而支付的费用是()
关于SET的描述不正确的是()
男性,65岁,近期感冒后输注葡萄糖及青霉素3天,神志恍惚1天,查血糖33mmol/L,尿酮+。最可能的诊断是
某公路工程地质勘察,测得某一点的风化岩石的单轴饱和抗压强度为12MPa,其新鲜岩石的单轴饱和抗压强度为32MPa,则其风化程度为()。
地方各级人民政府不属于《税收征收管理法》的遵守主体。()
A公司按月计算汇兑损益,对外币业务采用交易发生日的即期汇率折算。2×19年3月初持有银行存款300万美元,上月末及本月初的市场汇率均为1美元=6.60元人民币,3月20日A公司用美元采购原材料,共计支付货款150万美元,当日市场汇率为1美元=6.50元
【凯末尔革命】南京大学1999年综合卷真题
"Equalitybetweenwomenandmenisnolongeranegotiableissue."ThesearestrongwordsofGertrudeMongellaofTanzania,theS
YoucanarriveinBeijingearlierforthemeeting______youdon’tmindtakingthenighttrain.
最新回复
(
0
)