首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
Earth Rocks on Most of the time, the ground feels solid beneath our feet. That’s comforting. But it’s also misleading becaus
Earth Rocks on Most of the time, the ground feels solid beneath our feet. That’s comforting. But it’s also misleading becaus
admin
2011-04-18
50
问题
Earth Rocks on
Most of the time, the ground feels solid beneath our feet. That’s comforting. But it’s also misleading because there’s actually a lot going on underground. Masses of land (called plates) slip, slide, and bump against one another, slowly changing each other, slowly changing the shape of continents and oceans over millions and billions of years.
Scientists know that Earth formed about 4. 5 billion years ago. They also know that our planet was hot at first. As it cooled, its outermost layer, called the crust (地壳) , eventually formed moving plates. Exactly when this shift happened, however, is an open question.
Now, an international group of researchers has an answer. They’ve found new evidence suggesting that Earth’s crust started shifting at least 3. 8 billion years ago. The new estimate is 1. 3 billion years earlier than previous ones.
Not long before 3. 8 billions years ago, lots of asteroids (小行星) were hitting Earth, keeping its crust in a hot, melted state. After the hard crust formed, much of it sank at various times into the planet’s hot insides. There, it melted before returning to the surface. In some places, however, the crust never sank. One of the oldest such places is in Greenland, in an area called the Isua Supra-crustal (上地壳) Belt. The rocky crust there is between 3. 7 and 3. 8 billion years old. The belt was once part of the seafloor, but now it is exposed to air.
The researchers recently took a close look at the Isua supracrustal belt. They noticed long, parallel cracks in the rock that have been filled in with a type of volcanic rock.
To explain this structure, the scientists proposed that tension in the crust caused the seafloor to crack open long ago. Hot, liquid rock, called magma (岩浆) , flowed up slowly from deep inside Earth to fill the cracks. Finally, the whole area cooled, forming what we see today.
That explanation, plus chemical clues inside the rock, suggests that the Isua supracrustal belt was once part of a plate under the ocean, beginning around 3. 8 billion years ago.
The ground beneath our feet is still.
选项
A、Right
B、Wrong
C、Not mentioned
答案
B
解析
本题给出的信息是错误的,文章第一段中提到“But it’s also misleading because there’s actually a lot going on underground.Masses of land(called plates)slip,slide,and bump against one another,slowly changing one another,slowly changing the shape of continents and oceans over millions and billions of years.”说明我们脚下的陆地实际上并不是如题目所说的是静止的,而是有很多板块在运动着。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/55Ld777K
本试题收录于:
职称英语理工类A级题库职称英语分类
0
职称英语理工类A级
职称英语
相关试题推荐
OnceDailyFillCouldSimplifyHIVTreatmentBristol-MyersSquibbandGileadScienceshavecombinedmanyHIVdrugsintoasi
PreservingNatureforFutureDemandsforstrongerprotectionforwildlifeinBritainsometimeshidethefactthatsimilarne
WomenwithAIDSForalongtimewomenwithHIVwereignoredbecausethefocuswastotallyonHIVmen.Thegaycommunitywas
Withimmenserelief,Istoppedrunning.
JapaneseCarKeepsWatchforDrunkDriversAconceptcardevelopedbyJapaneseCompanyNissanhasabreathalyzer-likedetection
SingingAlarmsCouldSavetheBlindIfyoucannotsee,youmaynotbeabletofindyourwayoutofaburningbuilding--andtha
ThirstforOilWorldwideeveryday,wedevourtheenergyequivalentofabout200millionbarrelsofoil.MostoftheenergyonE
Theyhadputupwiththebehaviorfromtheirsonwhichtheywouldnothavetoleratedfromanyoneelse.
By"...challengesexplanation"(Line2,Para.1)theauthormeansthat______.Theauthor’spurposeinwritingthesecondparag
BecauseHelenKellercouldneitherseenorhear,AnneSullivanbasedherinstructiononasystemofcommunicationthroughtouch.
随机试题
Itisreportedthatthereisnobetter______formother’smilk.
反映代谢性酸中毒较好的指标是
[1997年第054题]包豪斯的建筑风格,其主要特点是哪两项?
题5~6:某单层单跨无吊车房屋窗间墙,截面尺寸如图2-17所示;采用MU10蒸压粉煤灰砖、M5混合砂浆砌筑,施工质量控制等级为B级;计算高度为6m。墙上支承有跨度8.0m的屋面梁。图中x轴通过窗间墙体的截面中心,y1=179mm,截面惯性矩Ix=0.006
物业管理的招标方式通常采用()。
代理是指代理人以()的名义,在代理权限内与第三人(又称相对人)实施的民事行为。
一家公司在某年年初的工作会议上提出,力争在本年度实现利润2亿元。如果从计划工作的表现形式看,此计划是()。
一个通常为狩猎运动辩护的观点是,狩猎发挥了对野生动物管理的重要功能。如果没有狩猎运动,无数动物可能由于饥饿和疾病而死亡。这个观点导致一个过分草率的结论:狩猎运动产生了一个更健康的动物群体。下列哪一项如果正确,能够有效地反驳这个结论?
Topmarathonrunnerstendtobeleanandlight,starswimmersarelongthighswithhugefeetandgoldmedalweightliftersareso
运动员有意识地、积极地利用头脑中已经形成的运动表象或充分利用想象进行训练的方法称为( )
最新回复
(
0
)