首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
专升本
Trees are useful to man in three important ways: they provide him with wood and other products; they give him shade; and they he
Trees are useful to man in three important ways: they provide him with wood and other products; they give him shade; and they he
admin
2018-01-18
54
问题
Trees are useful to man in three important ways: they provide him with wood and other products; they give him shade; and they help to prevent droughts and floods.
Unfortunately, in many parts of the world, man has not realized that the third of these services is the most important. In his eagerness to make money from trees, he has cut them down in large numbers, only to find that without them he has lost the best friends he had. And besides, he is usually too careless to plant and look after new trees. So the forests slowly disappear. This does not only mean that man will have fewer trees. The results are even more serious: for where there are trees, their roots break up soil—allowing the rain to sink in—and also bind the soil, thus preventing it from being washed away easily; but where there are no trees, the rain falls on hard ground and flows away, causing floods and carrying away the rich top-soil. When all the top-soil is gone, nothing remains but worthless desert.
Two thousand years ago a rich and powerful country cut down its trees to build warships(战船), with which to gain itself an empire. It set up the empire but,- without its trees, its soil became poor and it grew weak. When the empire fell to pieces, the home country found itself faced with floods and starvation.
Why does land become desert after all trees are cut down?
选项
A、Because nothing remains on land except floods.
B、Because there are no longer trees to keep the rain and protect the top-soil.
C、Because too much rain sinks in and washes away the top-soil.
D、Because roots of the trees break up the soil.
答案
B
解析
事实细节题。根据第二段最后两句“…but where there are no trees,the rain falls on hard ground and flows away,causing floods and carrying away the rich top- soil.When all the top-soil is gone,nothing remains but worthless desert.”可知,没有树 木,雨水就会流走,并冲走丰富的表层土壤,从而导致了沙漠化。故选B。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/59WC777K
本试题收录于:
英语题库普高专升本分类
0
英语
普高专升本
相关试题推荐
Somecountriesstillhavedeathpenalty(死刑),butitnolonger【C1】______inBritain.Afteraparticularly【C2】______murder,British
ThedaysofEuropeansrelaxinginacafewithanewspaperandaseeminglyendlesscupofcoffeeappeartobenumbered.AnewEng
WhowontheWorldCup1994footballgame?WhathappenedattheUnitedNations?Howdidthecriticslikethenewplay?【C1】______a
Thewholeworldseemedtobeblack,blacknothingness.Theskywasblackwithbright,shiningstarsthatnever【C1】______.Thesu
Thewholeworldseemedtobeblack,blacknothingness.Theskywasblackwithbright,shiningstarsthatnever【C1】______.Thesu
So()afterhelearnedthegoodnewsthathecouldhardlyfallasleepthewholenight.
Meetingboysissometimeseasy,sometimesdifficult,butineithercase,itisonlythebeginning.Manygirlstryalltheapproa
Thepresidentoftiecompanydidnottakehismobilephonewithhim.Whichmadeitdifficultforusto______withhim.
Shedidn’ttellthereason______shewasabsentfromtheimportantlecture.
Thenewlawwillcomeinto______onthedayitispassed.
随机试题
寻找潜在客户的“地毯式寻找顾客销售法”是指()
患者男,34岁,2小时前突然呕出咖啡色胃内容物约2000ml,伴柏油样大便2次,血压88/44mmHg,心率124次/min下述关于消化性溃疡并发出血的叙述,恰当的为()
膈神经来源于
心脾两虚的老年人宜选用的补益药为()。
根据我国《对外贸易法》的规定,国家对于()实行配额管理或者许可证管理。
地籍调查是国家依照有关法定程序,以()为核心,采用科学方法,查清每一宗土地的位置、权属界线、数量、用途等基本状况,满足土地登记需要。
质量目标计划值和实际值的比较是定性比较和定量比较的结合,如()。
儿童选择同性别伙伴的倾向日益明显的时期约在()。
下列中的立体图形①是由立体图形②、③和④组合而成,下列哪一项能够填入问号处?
计算机中地址的概念是内存储器各存储单元的编号,现有一个32KB的存储器,用十六进制对它的地址进行编码,则编号可从0000H到______H。( )
最新回复
(
0
)