首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
考研
For the past few months, artificial intelligence(AI)has been a much talked about topic in the worlds of both pop culture and sci
For the past few months, artificial intelligence(AI)has been a much talked about topic in the worlds of both pop culture and sci
admin
2016-01-02
33
问题
For the past few months, artificial intelligence(AI)has been a much talked about topic in the worlds of both pop culture and science. Last November saw the release of Oscar-nominated and winning biopic, "The Imitation Game", about the father of the modern computer, Alan Turing. Last month, another Hollywood film about clever robots, Chappie, hit theaters.
Is artificial intelligence a boon or does it spell doom for humans? In their book, authors Erik Brynjolfsson and Andrew McAfee, both of whom hail from MIT, US, could barely hide their excitement toward the rise of machines.
According to the authors, we are entering an age of accelerated development of artificial and robotic technology. "Digital machines have escaped their narrow confines and started to demonstrate broad abilities in pattern recognition, complex communication, and other domains that used to be exclusively human," write the authors. "We’ ve recently seen great progress in natural language processing, machine learning, computer vision, simultaneous localization and mapping, and many other areas.
"We’re going to see artificial intelligence do more and more, and as this happens costs will go down, outcomes will improve, and our lives will get better." Already AI can help blind people see and deaf people hear. And wheelchairs have been invented that can be controlled by thoughts. We are going to witness more innovations and wonders made possible by AI, according to the authors.
However, not all are equally enthusiastic about AI. A February report from the Global Challenges Foundation listed AI, alongside extreme climate change, nuclear war and ecological catastrophe, as "risks that threaten human civilization". Many preeminent scientists share the same concern. Stephen Hawking told the BBC last December that "the development of full artificial intelligence could spell the end of the human race." "It would take off on its own, and redesign itself at an ever increasing rate," he said: "Humans, who are limited by slow biological evolution, couldn’t compete, and would be replaced."
Hawking’s worry echoed that of Tesla and SpaceX boss Elon Musk, who said in last October at an MIT conference that "we should be very careful about artificial intelligence. If I had to guess at what our biggest existential threat is, it’s probably that".
It can be learned from Paragraph 1 that "The Imitation Game"______.
选项
A、is a science fiction movie
B、is not a Hollywood film
C、won Oscar-nomination
D、is about clever robots
答案
C
解析
根据题干定位到第一段。根据原文the release of Oscar-nominated and winning-biopic,“The Imitation Game”可知它是一部传记片(biopic),而不是科幻片,排除A项。并且获得了奥斯卡提名,因此C项正确。由another Hollywood film about clever robots.Chappie可知The Imitation Game也是好莱坞电影,且Chappie is about clever robots故排除B、D两项。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/5WsZ777K
0
考研英语一
相关试题推荐
智力测验的初衷及价值——1992年英译汉及详解Intelligenceatbestisanassumptiveconstruct—themeaningofthewordhasneverbeenclear.【F1】There
欧洲的电视媒体——2005年英译汉及详解ItisnoteasytotalkabouttheroleofthemassmediainthisoverwhelminglysignificantphaseinEurope
Nobodylikestobespiedon,especiallybytheirallies,soitishardlysurprisingthatEuropeansareangryaboutAmericanespi
Europe’sgovernmentsareslammingthelastdoorstillopenforso-calledeconomicmigrantsfrompoorcountries.Throughoutthel
Inwhatweliketothinkofas"primitive"warriorcultures,thepassagetomanhoodrequiresthebloodingofaspear,thetaking
Overthelasttwentyyears,scholarlyandpopularwritershaveanalyzedandcelebratedtheworldsofleisureandentertainmenti
Planesmayaccountforonly2percentoftheworld’scarbonemissions,butitisafiguredestinedtorise.Theaviationindust
Telecommuting,Internetshoppingandonlinemeetingsmaysaveenergyascomparedwithin-personalternatives,butasthedigital
Telecommuting,Internetshoppingandonlinemeetingsmaysaveenergyascomparedwithin-personalternatives,butasthedigital
随机试题
我国标准规定下列需每年检定的项目的是
高处坠落患者出现下列情况,需要优先处理的是
有关酶原激活的概念,正确的是
下列叙述中,符合阿司匹林的是()。
屋面防水层施工的气候条件合适的是:(2012年第64题)
华北地区的某高层公共建筑,地下3层、地上7层,建筑高度35m,总建筑面积70345m2。建筑外墙采用玻璃幕墙,其中地下总建筑面积28934m2,地下一层层高6m,为仓储式超市(货品高度3.5m)和消防控制室及设备用房;地下二、三层层高均为3.9m,为汽
在财产清查中填制的“账存实存对比表”是()。
不宜作为查账立案结论依据的纳税检查方法是()。
非正式群体
A、Bymercilesslyexploitingwomenworkersintheclothingindustry.B、Bythegreateffortofthefashiondesigners.C、Bypaying
最新回复
(
0
)