首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
MEXICAN MURAL ART (1) The first major modern art movement in Latin America was Mexican muralism, which featured large-scale
MEXICAN MURAL ART (1) The first major modern art movement in Latin America was Mexican muralism, which featured large-scale
admin
2022-09-29
59
问题
MEXICAN MURAL ART
(1) The first major modern art movement in Latin America was Mexican muralism, which featured large-scale murals painted on the wall surfaces of public buildings. One of the most persistent strands in Latin American art in the last 80 years has been an engagement with political and social issues, including the struggle for social justice. This in turn has been accompanied by a desire for authentic forms of self-expression and freedom from cultural dependency. Although these preoccupations have taken many different forms, Mexican muralism was the first, and its influence was the most far-reaching. Muralism flourished in Mexico in the years immediately following the
Mexican Revolution
(1910—1920) as a result of a combination of circumstances: a climate of revolutionary optimism and cultural experimentation that challenged traditional Eurocentrism, a small but strong group of relatively mature artists of energy, ideas, and ability, and a visionary minister of education, Jose Vasconcelos. Vasconcelos believed that Mexico was destined to play a central role on the international stage. He understood that ideas could be more quickly assimilated through images than through any other medium, and he had the courage to allocate the funds, and the walls of public buildings, to the artists to do with as they liked.
(2) The muralists shared a belief in the power of art to transform society for the better, to challenge social, political, economic, and cultural stereotypes, and to enrich the intellectual life of their country. During the 1920s and 1930s, they covered miles of wall with paintings representing aspects of Mexico’s past and present and the future to which all aspired. Although Mexican muralism is representational and often narrative in form, it should be recognized as a modern movement. It was modernizing in intent, in that it challenged the old order—culturally, socially, and politically. By definition, it was a public, accessible form of art—not a commodity that could be bought and sold by the wealthy elite. Its purpose was to educate, inform, enlighten, politicize and thus empower the general public, in particular the working classes.
(3) The muralist movement was not a unified force, however. The painters who were its leaders took different directions and did not always see eye to eye. Diego Rivera (1886—1957) sought to promote a pluralistic vision of Mexican society by drawing on the rich heritage of the pre-Columbian past (before Christopher Columbus arrived in the Americas in 1492) and contemporary popular culture, and he investigated pre-Columbian styles and techniques in an effort to create an aesthetic language that was new and Mexican. He was deeply influenced by native pictographic traditions of communication in which pictures represent written words and ideas, and he sought to develop a modern equivalent, a visual language that could be read like a book. The art of Jose Clemente Orozco (1883—1949) is less optimistic: he saw both the pre-Columbian past and the revolutionary present in a more negative light, the former as barbarous, the latter often tarnished by corruption and cruelty. He offers no comforting narratives and his expressive, aggressive technique serves as a metaphor of Mexico’s harsh,
contradictory
reality. David Alfaro Siqueiros (1898—1976) was the most politically active of the three and was an internationalist both ideologically and artistically. In his art he deliberately avoided traditional materials and methods, preferring to use modern industrial paints and spray guns. His works look forward to a fully socialist future where the workers will have won the right to the benefits of the modern industrial era, and his often fragmented, complex imagery does not patronize or make concessions to his audience.
(4) [A] The Mexican muralist movement is undoubtedly one of the most important manifestations of 20th-century Mexican culture. [B] Its impact elsewhere in the region, as well as in the United States and Europe, has been enormous. [C] The work of Rivera, Orozco, and Siqueiros triggered a homegrown muralist movement in the United States in cities like New York City, Detroit, Los Angeles, and San Francisco. [D] The influence of the Mexicans on the modern Spanish painter Picasso’s first mural and almost his only major explicitly propagandist work of art—his famous Guernica of 1937—is unmistakable even though the artist himself would have derived it. In Latin America, Mexican-influenced muralism has recurred whenever artists have felt the need to make a clear, public statement in a language that has not been borrowed from outside.
The author mentions Picasso’s mural Guernica in order to ________.
选项
A、provide an example of one of the biggest European influences on Mexican muralism
B、indicate that politically motivated murals were as popular in Europe as they were in Mexico
C、explain why the influence of Mexican muralism was especially strong among Spanish artists
D、provide evidence that the Mexican muralists had a significant impact on the international art world
答案
D
解析
本题问作者提到毕加索的油画《格尔尼卡》的目的,属于修辞目的题。原文第4段第2、3句指出,墨西哥壁画运动不仅对本地,而且对世界其他的地方也产生了巨大的影响;而第4句,是作者以《格尔尼卡》为例来承接上文。具体说明墨西哥壁画艺术对其他国家的艺术所产生的巨大影响。因此,D项“提供证据来表明,墨西哥的壁画艺术家们对国际艺术界产生了重大影响”是作者提到这幅作品的目的。A项“举例说明欧洲对墨西哥壁画运动的最大影响之一”,第4段重点讲述了墨西哥壁画运动对世界上其他国家的艺术所产生的巨大影响,并来提及欧洲对墨西哥壁画的影响,故排除A项。B项“表明有政治动机的壁画在欧洲和在墨西哥一样受欢迎”和C项“解释墨西哥壁画对西班牙艺术家影响尤其巨大的原因”均缺乏依据。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/5b5O777K
0
托福(TOEFL)
相关试题推荐
Completethenotesbelow.WriteNOMORETHANTHREEWORDSORANUMBERforeachanswer.STUDENTHEALTHCENTREExamplePatient’sna
Choosethecorrectletter,A,BorC.Understandinghowpeoplethinkabouttimecanhelpus
ChooseTWOletters,A-E.WhatTWOthingsdoesHowardsayaboutlibraryprovision?AStaffareparticularlyhelpfultoundergradu
StrategiesforeffectiveuseoflecturesDosome【L25】________【L26】________andsitwhereyoucanseeandheareasily.Be【L27】___
Studentscanbenefitfrom【L22】________witheachotherandcomparingnotes.Bynotattendinglecturesstudentsmisso
Choosethecorrectanswer,A,BorC.TamertonCentreBed-timeisstrictlyenforcedbecause
Individual本题询问保险类型,需结合上下语境作答。录音原文中foryou,orforyourfamilyaswell实际上就是询问Type的替换说法,individual表示“个人的,个体的”。
A、Thatitcan’tbemeasured.B、Thatitdoesn’tchange.C、Thatit’sgettingsmaller.D、Thatit’srapidlyincreasing.BQ:?what?did
随机试题
ItAhasreportedthat200peoplediedandBover5000lostCtheirsheltersDaftertheflood.
预防维生素D缺乏最重要的方法是
类风湿性关节炎最常累及的关节是
2002年,甲乙两村发生用地争议,某县政府召开协调会并形成会议纪要。2008年12月,甲村一村民向某县政府申请查阅该会议纪要。下列哪些选项是正确的?()(司考2009.2.81)
假设开发法更深层的理论依据,类似于()。
()是商品交换和市场经济存在的基础,是现代经济发展的重要资源,是任何市场主体进行投资、生产决策的基本依据。
合同可变更,撤销的前提是()。
可用于几乎所有金属和合金的焊接,特别是有色金属、不锈钢和耐热钢,其焊接板材厚度在3mm以下为宜,此种焊接方法为( )。
社会主义制度的巩固.社会主义事业的发展,只能是两个文明同时建设、相互促进的结果。两手都硬起来,________能两个文明一起上;单有一手硬,________可能有一时的效果,最终两个文明建设都上不去。填入划横线部分最恰当的一项是()。
StevelandMorrisisahouseholdnameinAmerica.AskStevelandMorrisandhe’lltellyouthatblindnessisnotnecessarilydisab
最新回复
(
0
)