首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
It is hardly necessary for me to cite all the evidence of the depressing state of literacy. These figures from the Department of
It is hardly necessary for me to cite all the evidence of the depressing state of literacy. These figures from the Department of
admin
2016-04-30
45
问题
It is hardly necessary for me to cite all the evidence of the depressing state of literacy. These figures from the Department of Education are sufficient: 27 million Americans cannot read at all, and a further 35 million read at a level that is less than sufficient to survive in our society.
But my own worry today is less that of the overwhelming problem of elemental literacy than it is of the slightly more luxurious problem of the decline in the skill even of the middle-class reader, of his unwillingness to afford those spaces of silence, those luxuries of domesticity and time and concentration, that surround the image of the classic act of reading. It has been suggested that almost 80 percent of America’s literate, educated teenagers can no longer read without an accompanying noise(music)in the background or a television screen flickering(闪烁)at the corner of their field of perception. We know very little about the brain and how it deals with simultaneous conflicting input, but every common-sense intuition suggests we should be profoundly alarmed. This violation of concentration, silence, solitude(独处的状态)goes to the very heart of our notion of literacy; this new form of part-reading, of part-perception against background distraction, renders impossible certain essential acts of apprehension and concentration, let alone that most important tribute any human being can pay to a poem or a piece of prose he or she really loves, which is to learn it by heart. Not by brain, by heart; the expression is vital.
Under these circumstances, the question of what future there is for the arts of reading is a real one.
Ahead of us lie technical, psychic(心理的), and social transformations probably much more dramatic than those brought about by Gutenberg, the German inventor in printing. The Gutenberg revolution, as we now know it, took a long time; its effects are still being debated. The information revolution will touch every fact of composition, publication, distribution, and reading. No one in the book industry can say with any confidence what will happen to the book as we’ve known it.
The picture of the reading ability of the American people, drawn by the author, is _____.
选项
A、rather bleak
B、fairly bright
C、very impressive
D、quite encouraging
答案
A
解析
根据文章第1段第1句“我无需举例说明那种令人沮丧的受教育状况”。句中depressing的意思与bleak相近,由此可推断作者描绘的这幅画面是相当黯淡的,A为本题答案。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/6NG7777K
0
大学英语六级
相关试题推荐
A、TheUnitedStates.B、Canada.C、Nocountry.D、BoththeUnitedStatesandBritain.A细节题。文章的最后谈到这场纷争最终于1872年解决,SanJuanIsland最终为
BillStoneisnotanastronaut—heistheworld’smostfamouscaver.Leadinglargeinternationalteamsandbackedbysponsorsl
Theestimatesofthenumbersofhome-schooledchildrenvarywidely.TheU.S.DepartmentofEducationestimatesthereare250,00
Badweather,badfood,andgrumpy(脾气暴躁的)people.That’swhatseemstocometomindfirstwhensomepeoplethinkaboutBritain.
A、Theyarefast-growing.B、Theyarenottrust-worthy.C、Theyareprofitable.D、Theyaresetupbydepartmentstores.B女士说阅读了一篇关于
A、SheisthesupervisoroftheHRdepartment.B、HerfriendisthesupervisoroftheHRdepartment.C、Shecanhelpthemantoget
A、Buysomenewbooks.B、Changethelibrariansthere.C、Checkallthecardsandreprintthemwherenecessary.D、Changethelibrar
A、Hiseducationalbackground.B、Thereasonwhyhequittedhispreviousjob.C、Theturningpointinhiscareer.D、Examplesofpro
Tosaythatthechildlearnsbyimitationandthatthewaytoteachistosetagoodexampleoversimplifies.Nochildimitatese
TheEnglishnationalcharacterisdualistic:Oneaspectisconservative,theotherextroverted(性格外向的).Thepubisafineexample
随机试题
WELL—dotheyordon’tthey?Foryears,controversyhasragedoverwhethertheelectromagneticfieldsproducedbypowerlinescou
百分之几的葡萄胎性妊娠会导致绒毛膜癌()
枕前位分娩机制在第二产程时的表现不正确的是
支气管哮喘发作时应采用的体位是
A.妊娠49d以前B.妊娠10周以内C.妊娠10一14周D.妊娠14-24周E.妊娠14~28周依沙吖啶引产适用于()
魏晋南北朝时期,画风“笔才一二,像已应焉”,被称为“疏体”的画家是()。
能够产生1到50之间(含1和50)随机整数的表达式是()。
Susan’smainaimfornextyearisto
A.understoodB.lengthC.optimismD.bridalE.happenedF.evenG.ideaH.converselyI.experienceJ.conceptK.oppo
Lookingbackonmychildhood,Iamconvincedthatnaturalistsarebornandnotmade.Althoughwewereallbroughtupinthesame
最新回复
(
0
)