首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
考研
The koala, cuddly symbol of a nation and one of the most beloved animals on the planet, is in crisis. Before Europeans settled A
The koala, cuddly symbol of a nation and one of the most beloved animals on the planet, is in crisis. Before Europeans settled A
admin
2015-09-30
56
问题
The koala, cuddly symbol of a nation and one of the most beloved animals on the planet, is in crisis. Before Europeans settled Australia more than two centuries ago, about ten million koalas lived in a 1, 500-mile-long swath of the east coast eucalyptus forests. Hunted for their luxurious fur, koalas were brought to the edge of extinction in the southern half of their range. In the northern half, Queensland, a million were killed in 1919 alone. After the last open season in Queensland was held in 1927, only tens of thousands remained.
Through the next half century their numbers slowly rebounded, in part due to efforts to relocate and recolonize them. Then urbanization began to take its loll. Habitat was lost, and diseases spread. With urbanization came the threat of dogs and highways. Since 1990, when about 430,000 koalas inhabited Australia, their numbers have dropped sharply. Because surveys are difficult, current population estimates vary widely— from a low of 44,000 by advocacy groups to a high of 300,000 by government agencies. More than a decade ago a survey of the Koala Coast, a 93,000-acre region in southeastern Queensland, estimated a koala population of 6,200; today there are believed to be around 2,000.
"Koalas are getting caught in fences and dying, being killed by dogs, struck by vehicles, even dying simply because a homeowner cut down several eucalyptus trees in his backyard," says Deidre de Villiers, one of the chief koala researchers at the Queensland Department of Environment and Resource Management. De Villiers insists that koalas and humans can coexist in urban environments, if developers get on board with koala-sensitive designs, such as lower speed limits for streets, green corridors for koala movement, and, most especially, preserving every precious eucalyptus tree. Unfortunately, koalas have another problem.
"Disease is the other huge issue," says veterinarian Jon Hanger, 42, from the Royal Society for the Prevention of Cruelty to Animals in Queensland. Hanger has discovered that as much as half of Queensland’s koala population may be affected by the sexually transmitted disease chlamydiosis. In some wild koala populations more than 50 percent of the sexually mature females are infertile. The genesis of the disease is unknown, but it manifests itself as urogenital and ocular disease and is transmitted through mating and birthing, as well as fighting among males. Unlike in humans, chlamydiosis in koalas is often fatal.
"Koala populations that used to be vibrant and sustainable are becoming extinct," says Hanger, who puts the blame squarely on the provincial government. "Queensland has failed miserably to do anything meaningful about the decline. The federal government needs to get involved and do it properly, listing the koala as vulnerable to extinction. " Such a designation might save the last remnants of critical koala habitat, he argues. Hanger is also part of a research team developing a chlamydia vaccine.
A recent report presented to the Australian Senate made several recommendations to save the koalas, including listing the animals as threatened and vulnerable, funding a program to monitor koala populations, mapping their habitat, and managing federal and private lands to protect the koalas. Until such measures are taken, the efforts of grassroots koala emergency squads will continue to be essential.
Which one of the following most accurately expresses the main point of the passage?
选项
A、Koala populations have dropped sharply in the past century due to threat of dogs and highways, lost of habitat and spread of diseases.
B、Since disease is a huge issue that causes the extinction of Koalas, the research developing a chlamydia vaccine is urgent and critical.
C、The efforts to save Koala populations that are becoming extinct because of different reasons require involvement from both government and grassroots groups.
D、In order for koalas and humans to coexist in urban environments, developers should get on board with koala sensitive designs.
答案
C
解析
本题考查考生对文章大意的理解。文章前两段回顾了考拉在过去的两个世纪数量的变迁,分析了造成考拉数量起伏的原因,第三段列举了城市化对考拉的威胁以及作者本人对保护考拉的一些想法,第四段分析了造成考拉濒临灭绝的另一个重要原因——疾病,第五段指出拯救考拉需要政府的参与,最后一段给出了一些具体措施。C选项较全面的概括了大意。A选项是时文章前两段的概括,不全面。B、D选项只是文章中的某个观点,均不能概括文章大意。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/7TzZ777K
0
考研英语一
相关试题推荐
Inrecentyears,we’vereadalotofarticlesabouthowweneedbetterteachersinourpublicschoolsand,iftheteachers’unio
Inrecentyears,we’vereadalotofarticlesabouthowweneedbetterteachersinourpublicschoolsand,iftheteachers’unio
Somesaythatoneofthemaindifferencesbetweenscienceandphilosophyisthatsciencemakesprogresswhilephilosophersgoro
ThebesttitleforthetextmaybeWhatdoestheexampleoftheSmallpoxVaccineillustrate?
Economics,asweknowit,isthesocialscienceconcernedwiththeproduction,distribution,exchange,andconsumptionofgoods
Economics,asweknowit,isthesocialscienceconcernedwiththeproduction,distribution,exchange,andconsumptionofgoods
Whatimpactcanmobilephoneshaveontheirusers’health?Manypeopleworryaboutthesupposedilleffectscausedbyradiation
Whatimpactcanmobilephoneshaveontheirusers’health?Manypeopleworryaboutthesupposedilleffectscausedbyradiation
Longbeforetheneweconomymadecatchwordsofspeed,customization,supplychainmanagement,andinformationsharing,Spanishc
随机试题
甲铁矿矿区面积6.666km2。采矿许可证开采范围内,资源储量2286×104t。该矿于2002年8月建井投入生产,先后建成竖井5条,斜井3条。该矿现实际生产能力45×104t/a。2006年年产精矿粉10×104t,上缴税金1000万元。企业在册职工
在新的历史时期,统一战线中的核心问题是()
试述我国实行对外开放的必要性。
瘀血致病特点错误的是
药名词干为“—penem”的是
某普通合伙企业的合伙人共同委托合伙人甲执行合伙企业事务,但对甲执行合伙事务的权利作了一定的限制。在经营过程中,甲超越权限与某公司签订了一份房屋租赁合同,该公司并不知道甲超越了权限。对此签约行为,下列表述正确的是()。(2009年单项选择题第19题
我国《刑事诉讼法》第10条规定:人民法院审判案件,实行两审终审制。这是我国刑事诉讼法对于审级制度的明确规定,关于审级制度的理解,下列选项中错误的是:
可行性研究阶段的计价是( )。
根据个人所得税法律制度的规定,下列所得中,应缴纳个人所得税的是()。
道德修养是人们相互交往中所采取的有意识的、经过选择的、能够进行善恶评价的行为。()
最新回复
(
0
)