首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
公务员
Ask an Icelander who he is, he may well tell you with a straight face that he is the son of a Viking. " But the Viking are long
Ask an Icelander who he is, he may well tell you with a straight face that he is the son of a Viking. " But the Viking are long
admin
2021-07-17
31
问题
Ask an Icelander who he is, he may well tell you with a straight face that he is the son of a Viking. " But the Viking are long gone, " you may say He will probably look you in the eye, laugh maybe, and tell you that no, uiey are still here. These days, they just dress differently, prefer fishing to fighting, and have much better ships. If there is one thing Icelanders are proud of, it is their past. The people of Iceland are indeed direct descendants of the Vikings. The island was settled by the Vikings late in the 9’ century, and it has had no outside influence since. One reason why Icelanders love their past is that there is plenty to be proud of. The original settlers of this wild island were undoubtedly a strong and hardworking group.
In 930 AD, a group of men gathered at Thingvellir and founded their own government, which is today the world’s oldest parliamentary system. While the rest of Europe was suffering, Leif Eriksson was exploring North America and the great storytellers of Iceland were writing down the epic poems, which are to this day the foundation of Iceland’s history. Perhaps the most extraordinary thing about Iceland’s past, however, is that it is still alive in the language, which has been unchanged for 1,000 years. It is so pure that if you hand an Icelander a copy of saga written 1,000 years ago, he will be able to rad every word. And what about the Viking cooking? Well, it’s still here, too, and in the month of February you can find it in almost every restaurant. This goer back to and old feast the Vikings used to hold to celebrate the last weeks of winter. One of the dishes is not for those who are not brave enough. It is a shark that has been rotting in the ground for four months.
What is the author’s attitude towards the Vikings?
选项
A、Subjective.
B、Objective.
C、Supportive.
D、Passive.
答案
C
解析
推理判断题。题干问作者对维京人的态度是怎样的。A选项意为“主观的”;B选项意为 “客观的”;C选项意为“支持的”;D选项意为“消极的”。联系上下文语境,整体把握文章态度,作者对维京人的态度积极,应是支持的,故本题选C。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/7wOq777K
本试题收录于:
小学英语题库特岗教师招聘分类
0
小学英语
特岗教师招聘
相关试题推荐
课外活动的全面开展,有利于()。
Everybodyknowshowtolearn.Learningisanaturalthing.Itbeginsthe【C1】_______weareborn.Ourfirstteachersareourfamil
Mostpeoplefeellonelysometimes,butitusuallyonlylastsbetweenafewminutesandafewhours.Thiskindoflonelinessisn
Irecentlywenttoacharityparty.AttheendofthevisitourhosttoldusthatthefollowingMondaywashisbirthday.Heaske
—StudyinginRussiaisquitedifferentfromthatinChina.—Ittookhimnearlyhalfayearto___________thelanguageproblemand
TheBritishNationalHealthService(NHS)wassetupin1948andwasdesignedtoprovideequalbasichealthcare,freeofcharge
Differentthingsusuallystandfordifferentfeelings.Red,forexample,isthecoloroffire,heat,bloodandlife.Peoplesa
People’sfingernailsandtoenails,according【B1】________arecentstudy,arenowadaysgrowingmorequickly.Researchcarriedout
Ahouseisthemostexpensivethingmostpeoplewilleverbuy.Veryfewpeoplehaveenoughmoneyoftheirowntobuyahouse,
_____twice,thepostmanrefusedtodeliverourlettersunlesswechangedourdog.
随机试题
关于腹主动脉瘤的说法,以下错误的是
下列组合,错误的是
为预防洪水侵袭,下列措施中哪项是不适宜的?[2001年第17题]
沿海某市为了港口建设,需要对甲地到乙地距海岸线10km水域进行水下地形测量。获取1:10000的水下地形图。1.指标要求:(1)平面坐标系统:城市坐标系,高斯投影,3°分带;(2)高程系统:1985国家高程基准,当地理论深度基准面;(3
依据《中华人民共和国自然保护区条例》,在内部未分区的自然保护区内,禁止的活动有()。
宋代画坛一个很重要的现象是_______与_______的峙立。
设求a,b,c的值,使f’’(0)存在.
A.RichresourcesofthestateB.ConnectionwiththeoutsideworldC.TransportationwiththeoutsideworldD.Thenativesoft
Researcherssaypizza-eatersareless______certaincancersaccordingtoastudyshowingthatthosewhoateatleastonepizzaa
Ithasalreadybeennotedthatalearnerneedstore-encounteranewitemseveraltimes【D1】________rememberitpermanently.Very
最新回复
(
0
)