首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
Modern Japan, despite its ready adoption of western manners, is in things theatrical still faithful to the ancient feudal day. I
Modern Japan, despite its ready adoption of western manners, is in things theatrical still faithful to the ancient feudal day. I
admin
2013-11-29
46
问题
Modern Japan, despite its ready adoption of western manners, is in things theatrical still faithful to the ancient feudal day. It is true that within the last few years, the old school drama has to some extent lost ground, and quite recently performances of Shakespeare’s Othello and Hamlet, and Daudet’s Sappho have been received with favor by Tokyo audiences.
The explanation of this curious survival of the old form of play, at a time when all Japan is eagerly imitating the foreigner, is undoubtedly to be found in the peculiar customs of the country. The progressive Japanese finds it easier to change his mode of dress than to reform habits bred in the bone. The old plays, lasting, as they formerly did, from early morning until nearly midnight, just suited the Japanese play-goer, who, when he does go to the theatre, makes an all-day affair of it. Indeed, theatre-going in Japan is a very serious matter, and not to be entered upon lightly or without due preparation. Recently Sada Yoko and Oto Kawakami, who learned a good deal in their foreign travels, introduced the comparatively short evening performance of three or four hours, an innovation which was at once welcomed by the better class of people. But the new arrangement found little favor with the general public, and particular indignation was aroused in the bosom of the Japanese Matinee Girl who loves to sit in the theatre as long as possible and weep over the play. For, to the young gentlewoman, the theatre is essentially the place for weeping. Japanese girls are extremely sentimental, and a play without tear-provoking situations would not appeal to them in the least.
The Japanese women are passionately devoted to the drama. It is usual for a party to book a box through a tea house connected with the theatre and at the same time make arrangements for what refreshments they wish served. The Japanese maiden makes the most elaborate preparations days beforehand. To be at the theatre on time, playgoers must rise with the sun, and all their meals, including breakfast, are eaten in the tiny box in the playhouse. It is not an easy task to reach one’s seats and once the family has settled down, nothing but a catastrophe would induce it to leave its box. The women chew candy and the men freely drink sake as the play goes on.
While watching a drama in the theatre box, the family would most UNLIKELY______.
选项
A、go out for a drink
B、go to the restroom
C、chat about the actors
D、show their inner feelings
答案
A
解析
本题考查细节。第三段第四句和第五句:and all their meals,including breakfast,are eaten in the tiny box in the playhouse.It is not an easy task to reach one’s seats and once the family has settled down,nothing but a catastrophe would induce it to leave its box.句意如下:一日三餐,都是在剧院的小包厢中完成。坐到剧院的座位上是不容易的,只要一家人坐下来,除发生大灾难,否则他们是不会离开包厢的。据此推理,可知最不可能的事是出去喝饮料。所以A项符合题意。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/7xhO777K
0
考博英语
相关试题推荐
Atthefall2001SocialScienceHistoryAssociationconventioninChicago,theCrimeandJusticenetworksponsoredaforumonth
Awisemanoncesaidthattheonlythingnecessaryforthetriumphofevilisforgoodmentodonothing.So,asapoliceoffice
Justiceinsocietymustincludebothafairtrialtotheaccusedandtheselectionofanappropriatepunishmentforthoseproven
MorethanhalfofallJewsmarriedinU.S.since1990havewedpeoplewhoaren’tJewish.Nearly480,000Americanchildrentrader
MorethanhalfofallJewsmarriedinU.S.since1990havewedpeoplewhoaren’tJewish.Nearly480,000Americanchildrentrader
Theprocessbymeansofwhichhumanbeingsarbitrarilymakecertainthingsstandforotherthingsmanybecalledthesymbolicpr
Honestynolongerseemstobethebestpolicywithtellingofliesbecomingacommonpartofourdailylives.Anewresearchby
Everycultureattemptstocreatea"universeofdiscourse"foritsmembers,awayinwhichpeoplecaninterprettheirexperience
Everycultureattemptstocreatea"universeofdiscourse"foritsmembers,awayinwhichpeoplecaninterprettheirexperience
OnecountrythatiscertainoftheeffectoffilmsontourismisAustralia.TheTouristOfficeofQueenslandsaythatCrocodile
随机试题
商品或服务的价格决定于
放射线照射晚期障碍,出现疾患可能性最大的是
患者,男,45岁。近日发现大便色黑,伴不规则上腹痛。检查:左锁骨上窝触及1个1cm×1.2cm大小的淋巴结,质硬,大便隐血试验(+++)。应首先考虑的是
A.商陆B.防风C.木香D.松贝E.天南星具有“枯骨”性状特征的药材是
城市商业银行呈现出的新的发展趋势是()。
财政政策的主体是()。
近年来,在合并农村信用社的基础上组建的农村金融机构有()。
Althoughyoungpeopleisviewedasadriverofculture,asastateofcontrariness,thesubspeciesknownasteenagerwasn’tiden
Iwishyou________heroffatthestation,butyoudidn’t.
A、Patriotic.B、Savage.C、Shamed.D、Evenmorecompetitive.C[听力原文]Howisacompetitivesportsmanlikelytofeelifheloses?[听前
最新回复
(
0
)