首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
This calming down is perhaps the main reason why I keep a diary. It is incredible how the written sentence can calm and tame a m
This calming down is perhaps the main reason why I keep a diary. It is incredible how the written sentence can calm and tame a m
admin
2013-05-29
48
问题
This calming down is perhaps the main reason why I keep a diary. It is incredible how the written sentence can calm and tame a man. The sentence is always something different from the man writing it. It stands before him as something alien, a sudden solid wall which cannot be leaped over. One might walk around it, but before one even arrives on the other side, there is a new wall at a sharp angle to the first, a new sentence, no less alien, on less solid or high, and likewise beckoning one to walk around it. Gradually, a labyrinth arises, in which the builder just barely knows his way. He is calmed by its tangled paths.
The people closest to a writer could not stand hearing everything that has excited him. Excitement is catching, and others hopefully have their own lives, which cannot consist only of someone else’s excitement, otherwise they would suffocate. Then there are the things one cannot tell anybody, even the closest people, because one is too ashamed. It is not good if they are not articulated at all: it is not good if they pass into oblivion. The mechanisms one uses to make life easy are far too well developed. First a man says, somewhat timidly "I really couldn’t help it". And then, in the twinkling of an eye, the matter is forgotten. To escape this unworthiness, one ought to write the thing down, and then much later, perhaps years later, when self-complacence is dripping out of all one’s pores, when one least expects it, one is suddenly, and to one’s horror, confronted with it. "I was capable of that, I did that".
The man who truly wants to know everything will learn best from his own example. But he must not spare himself, he must treat himself as though he was someone else, not less but more harshly.
The bleakness of many diaries is due to the total lace of anything to be calmed down. One can hardly believe it, but some people are satisfied with everything around them, even with a world about to collapse. Others, despite all vicissitudes, are satisfied with themselves.
Thus, as we can see, calm as a function of diary is no great shakes. It is a calming of the moment, of momentary weakness, which clears the day for work, and nothing more. In the long run, a diary had the reverse effect, it does not permit one to go to sleep, it interferes with the natural process of transfiguring a past which is left to itself, and it keeps one awake and mordant.
According to the passage, the man who wants to learn______.
选项
A、will learn from his own example
B、will do so from his diary
C、will use his diary as a source of calm
D、will treat himself subjectively
答案
A
解析
文章第三段“The man who truly wants to know everything will learn best from his own example”,作者强调的是真正想洞悉一切的人会从自己身上学到很多,与A项意思相符。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/BbHO777K
0
研究生英语学位课统考(GET)
相关试题推荐
Whyaresomanypeopleunhappyintheirjobs?Therearetwoprimaryreasons.First,somepeopleareconvincedthatearningaliv
Inscience,atheoryisareasonableexplanationofobservedeventsthatarerelated.Atheoryofteninvolvesanimaginarymodel
Inscience,atheoryisareasonableexplanationofobservedeventsthatarerelated.Atheoryofteninvolvesanimaginarymodel
Moreboysthangirlsarebornallovertheworld,butanewstudyhasfoundthatthecloserpeoplelivetotheequator(赤道),the
Agreatdealofattentionisbeingpaidtodaytotheso-calleddigitaldivide—thedivisionoftheworldintotheinfo(informatio
Agreatdealofattentionisbeingpaidtodaytotheso-calleddigitaldivide—thedivisionoftheworldintotheinfo(informatio
Exceptionalchildrenaredifferentinsomesignificantwayfromothersofthesameage.Forthesechildrentodeveloptotheirf
Asresearcherslearnmoreabouthowchildren’sintelligencedevelops,theyareincreasinglysurprisedbythepowerofparents.T
Whilestillcatching-uptomeninsomespheresofmodernlife,womenappeartobewayaheadinatleastoneundesirablecategory
Thereareincreasinglyfraughtrelationshipsthatadultsarehavingwithchildren—inallwalksoflife,fromthepoliceandpoli
随机试题
建筑安装工程费中的其他项目费包括()。
A.伤寒第一次菌血症B.伤寒第二次菌血症C.伤寒肠道并发症D.伤寒后再燃E.伤寒后复发伤寒初期
通过抑制血管紧张素I转换酶而发挥抗慢性心功能不全作用的代表药有
患儿男,2岁。肺炎治愈后返家,其母认真观察患儿的精神状态,鼓励其多喝水,协助咳嗽。此时母亲的角色是()。
某消化性溃疡病人,原有疼痛节律消失,变为持续上腹痛,伴频繁呕吐,呕吐物含发酵性宿食。最可能的并发症为
安全生产标准的安全生产范围包括()个体防护、粉尘防爆和涂装作业等。
《国境卫生检疫法实施细则》规定的鼠疫、霍乱、黄热病种检疫传染病潜伏期分别为( )
同层级的政府间事权及支出责任划分的原则有()。
Aneconomistissomeonewhoknowsalotabouthowgoodsandwealthareproducedandused.Food,for(31)______,isakindofgoo
A、Ithasthreatenedthenormallifeofotheranimals.B、It’sanexampleofvictimsofhabitatdestruction.C、It’sthemostspeci
最新回复
(
0
)