首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
考研
Why does Peter Drucker continue to enjoy such a high reputation? Part of the answer lies in people’s mixed emotions about manage
Why does Peter Drucker continue to enjoy such a high reputation? Part of the answer lies in people’s mixed emotions about manage
admin
2022-08-04
65
问题
Why does Peter Drucker continue to enjoy such a high reputation? Part of the answer lies in people’s mixed emotions about management. The management-advice business is one of the most successful industries of the past century. When Drucker first turned his mind to the subject in the 1940s
it
was a backwater. Business schools were treated as poor relations by other professional schools. McKinsey had been in the management-consulting business for only a decade and the Boston Consulting Group did not yet exist. Officials at General Motors doubted if Drucker could find a publisher for his great study of the company, "Concept of the Corporation".
Today
the backwater has turned into Niagara Falls
. The world’s great business schools have replaced Oxbridge as the nurseries of the global elite. The management-consulting industry will earn revenues of $300 billion this year. Management books regularly top the bestseller lists. Management masters can command $60,000 a speech.
Yet the practitioners of this great industry continue to suffer from a severe case of status anxiety. This is partly because the management business has always been prey to fads and frauds. But it is also because the respectable end of the business seems to lack what Yorkshire folk call "bottom". Consultants and business-school professors are forever discovering great ideas, like re-engineering, that turn to dust, and wonderful companies, like Enron, that burst into flames.
Peter Drucker is the perfect antidote to such anxiety. He was a genuine intellectual who, during his early years, rubbed shoulders with the likes of Ludwig Wittgenstein, John Maynard Keynes and Joseph Schumpeter. He illustrated his arguments with examples from medieval history or 18th-century English literature. He remained at the top of his game for more than 60 years, advising generations of bosses and avoiding being trapped by fashion.
But Drucker was more than just an antidote to status anxiety. He was also a preacher of management. He argued that management is one of the most important engines of human progress: "the organ that converts a mob into an organization and human effort into performance". He endlessly extended management’s empire. From the 1950s onwards he offered advice to Japanese companies as well as American ones. He insisted that good management was just as important for the social sector as the business sector.
The last paragraph mainly discusses that ________.
选项
A、Peter Drucker was an enthusiastic follower and advocator of management
B、management is one of the crucial engines of human development
C、Peter Drucker made contributions to American and Japanese companies
D、Peter Drucker was the most popular management expert
答案
A
解析
根据题干可直接定位到最后一段。本题问的是最后一段主要谈论了什么。该段讲到了德鲁克是管理业知识的传道者,从理论及实践这两个方面不断推动管理学的发展。A项“彼得.德鲁克是管理学热情的信徒和倡导者”较好地概括了该段的大意,故为答案。B项“管理学是人类发展至关重要的动力之一”和C项“德鲁克对美国公司和日本公司做出了贡献”只是该段谈及的细节内容,而不是核心内容,可排除。the most popular及expert这类字眼在最后一段无据可查,而且最后一段也不是围绕德鲁克是否最受欢迎来展开论述,故D项“彼得.德鲁克是最受欢迎的管理学专家”不正确。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/Bji4777K
0
考研英语二
相关试题推荐
Britain’sCabinetOfficereleasedasweepingreportonthecountry’sfoodpolicy,anddeterminedthatBritonsarewastingtoomu
Theboyburnedwith______toknowwhatwasintheletteraddressedtohissister.
Themanagerwasverypleasedwiththeincreased______fromthefactorylastmonth.
Asia’srealboat-rockerisagrowingChina,notJapan,aseniorAmericaneconomistobserved.Thereissomuchnoisesurround
Asia’srealboat-rockerisagrowingChina,notJapan,aseniorAmericaneconomistobserved.Thereissomuchnoisesurround
Pricesarcsky-high,withprofitstomatch.Butlookingfurtherahead,theindustryfaceswrenchingchange,saysanexpertofen
Conveniencefoodhelpscompaniesbycreatinggrowth;butwhatisitseffectonpeople?Forpeoplewhothinkcookingwasthefoun
Thecellphone,adevicewehavelivedwithformorethanadecade,offersagoodexampleofapopulartechnology’sunforeseensi
TheInternetaffordsanonymitytoitsusers,ablessingtoprivacyandfreedomofspeech.Butthatveryanonymityisalsobehind
1.Whenpeopleindevelopingcountriesworryaboutmigration,theyareusuallyconcernedattheprospectoftheirbestandbright
随机试题
关于氧自由基,下列说法不正确的是:
简述股份有限公司的设立条件。
全中枢神经系统放疗常用体位是
国家作价出资(入股)国有土地使用权设定登记申请人应向土地登记机关提交的土地权属证明文件为()。
甲公司2011年1月1日发行三年期可转换公司债券,每年1月1日付息、到期一次还本,面值总额为10000万元,实际收款10200万元,票面年利率为4%,实际年利率为6%。债券包含负债成份的公允价值为9465.40万元,2012年1月1日,该项债券被全部
排球运动是由美国麻省好利若城青年会干事()发明的。
阅读下面材料。回答下列问题。××县××村是著名的冬枣生产加工基地,冬枣产业是该村的重要经济支柱。该村村口的一座水泥桥是运输冬枣的主要通道。2012年12月8日,该桥大梁出现裂痕,桥面随时有塌落的危险,现已不能通行机动车辆,不仅影响冬枣运输,而且危
Wearelooking_____touristguideswhohavebroadknowledgeoftheEuropeanhistorytoworkinEnglandinthesummermonths.
Thereasonhehasbeensuchasuccess______henevergivesup.
TheAmericanTaxSystemGovernmentsraiserevenuesthroughtaxation,Ataxisa【1】______paymenttogovernment.IntheUnit
最新回复
(
0
)