首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
The Internet, e-commerce and globalization are making a new economic era possible. By the middle of the 21 century, capitalist m
The Internet, e-commerce and globalization are making a new economic era possible. By the middle of the 21 century, capitalist m
admin
2013-11-22
47
问题
The Internet, e-commerce and globalization are making a new economic era possible. By the middle of the 21 century, capitalist markets will largely be replaced by a new kind of economic system based on networked relationships, contractual arrangements and access rights.
Has the quality of our lives at work, at home and in our communities increased in direct proportion to all the new Internet and business-to-business Intranet services being introduced into our lives? I have asked this question of hundreds of CEOs and corporate executives in Europe and the United States. Surprisingly, virtually everyone has said, "No, quite the contrary." The very people responsible for ushering in what some have called a "technological renaissance" say they are working longer hours, feel more stressed, are more impatient, and are even less civil in their dealings with colleagues and friends — not to mention strangers. And what’s more revealing, they place much of the blame on the very same technologies they are so aggressively championing.
The techno experts promised us that access would make life more convenient and give us more time. Instead, the very technological wonders that were supposed to liberate us have begun to enslave us in a web of connections from which there seems to be no easy escape.
If an earlier generation was preoccupied with the quest to enclose a vast geographic frontier, the dotcom generation, it seems is more caught up in the colonization of time. Every spare moment of our time is being filled with some form of commercial connection. Our e-mail, voice mail and cell phones, our 24-hour electronic trading markets, online banking services, all-night e-commerce are all for our attention.
And while we have created every kind of labor-and time-saving device to service our needs, we are beginning to feel like we have less time available to us than any other humans in history. That is because that labor-and time-saving services only increase the diversity, pace and flow of commodified activity around us but make time itself the most scarce of all resources. For example, e-mail is a great convenience. However, we now find ourselves spending much of our day frantically responding to each other’s electronic messages.
Social conservatives talk about the decline in civility and blame it on the loss of a moral principle and religious values. Has anyone bothered to ask whether the hyperspeed culture is making all of us less patient and less willing to listen and defer, consider and reflect?
Maybe we need to ask what kinds of connections really count and what types of access really matter in the e-commerce era. If this new technology revolution is only about hyperefficiency, then we risk losing something even more precious than time — our sense of what it means to be a caring human being.
The author suggests that the most valuable resource in today’s society is_____
选项
A、technology
B、time
C、access to information
D、economic assets
答案
B
解析
细节题。本题定位到第五段第二句“…labor-and timesaving services only increase…but make time itself the most scarce of all resources”,其中scarce是valuable的另外一种表达,故选B正确。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/C917777K
0
大学英语六级
相关试题推荐
Everyculturehasitsownbodylanguage,andchildrenabsorbitsnuancesalongwiththespokenlanguage.AFrenchmantalksandm
A、Itwastestime.B、Itisenjoyable.C、Itbenefitstheclass.D、Itisgoodbutneedsimproving.A细节题。女士问男士是否很喜欢课堂讨论,并且受益匪浅,男士给予否
Cultureshockissonamedbecauseoftheeffectithasonpeoplewhentheyenteranewculture.Expertshavebeeninterestedin
Researchershaverecentlyfoundaconnectionbetweendiseasesandstressfulsituations.Totestthistheory,psychologistsaret
A、Freeofcharge.B、Eitherbycheckorbycash.C、Eitherbycashorbycreditcard.D、Eitherbycheckorbycreditcard.C细节题。女士
A、Tomakepeoplewellinformedabouttheworld.B、Toamuseandentertainpeople.C、Tohelppeoplearrangetheirtimeandlife.D
Whencollegestudentsreturnhomefortheholidays,theycanbringmorethanpresentswiththem.Theycanalsocausestressand
CharlesWanghasbeentoe-mailhell,andreturnedtotellthetale.Hisjourneytherebeganinnocentlyenoughwhen,aschairman
Theenergycrisis,whichisbeingfeltaroundtheworld,hasdramatizedhowtherecklessdespoiling(掠夺)oftheearth’sresources
A、Appearmorefeminine.B、Exhibitmoremaletraits.C、Trytobeunique.D、Sacrificetheirfamily.A事实细节题。短文提到,有研究表明女性在男性的世界里获得成功
随机试题
蛋白质的摄入与排出相等为零氮平衡。()
Scientistswhostudythebrainhavefoundoutagreatdealabouthowwelearn.Theyhave【C1】______thatbabieslearnmuchmorefr
补体系统激活后的免疫作用是()
患儿,女,1岁。来医院查体,体重8.5kg,身高75cm,头围46cm,前囟未闭合。家长向护士询问小儿前囟闭合最迟的时间,护士回答正确的是
下列各项中,属于货币执行支付手段职能的包括()。
[*]
在整型指针变量ptr1、ptr12的定义中,错误的是______。
某窗体中有一个命令按钮,在“窗体视图”中点击此命令按钮,运行另一个应用程序。如果通过调用宏对象完成此功能,则需要执行的宏操作是()。
Thechildbegantocrywhenthenurseprickedaneedleatthe______ofitsfinger.
Quotationsandsayingsarepartofourlanguageandourwaysoflife.【M1】______AsthepoetEmersonsaid,weusethembynecess
最新回复
(
0
)