首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
考研
In some places, it has helped curb corruption, encouraged more girls to go to school and enabled citizens to monitor election vi
In some places, it has helped curb corruption, encouraged more girls to go to school and enabled citizens to monitor election vi
admin
2019-11-20
96
问题
In some places, it has helped curb corruption, encouraged more girls to go to school and enabled citizens to monitor election violence.
But according to a report issued Wednesday by the World Bank, the vast changes wrought by technology have not expanded economic opportunities or improved access to basic public services in ways that many had expected. Rather, the report warned darkly, Internet innovations stand to widen inequalities and even hasten the hollowing out of middle-class employment.
Those who are already well-off and well-educated have been able to take advantage of the Internet economy, the report concluded pointedly, and despite the expansion of Internet access, 60 percent of humanity remains offline.
"Countries that are investing in both digital technology and its analog complements will reap significant dividends, while others are likely to fall behind" the reported added. "Technology without a strong foundation risks creating divergent economic fortunes, higher inequality and an intrusive state."
How a society takes advantage of information technology depends on what kind of a society it is, the report concluded.
Women are discouraged from going online in some countries, the report found, and across the countries of South Asia, they were far less likely to own a mobile phone. Those who are illiterate— still 20 percent of the world’s population—cannot take advantage of the Internet at all; and in the developing world, the technology industry employs barely 1 percent of the work force. In rich countries, technology employs 3 to 5 percent of the work force, still a small fraction of total employment.
According to the bank’s survey, more than half of all countries had privacy laws on the books, but only 51 of them were in the developing world.
The bank, which says it has itself invested $12.6 billion in information technology projects, calls on countries to make the Internet "universal, affordable, open and safe." Yet it also takes pains to say that expanding access will not be enough for citizens to take advantage of the benefits. It also recommends enabling companies to compete, strengthening the skills of workers so they can obtain the new jobs and making government institutions accountable.
"The triple complements—a favorable business climate, strong human capital and good governance—will sound familiar—and they should because they are the foundation of economic development," the report concluded.
According to the author, which city of the following will most likely benefit from the technology development of the Internet?
选项
A、New Delhi, because it has plenty of cheap labors.
B、Rome, because most people there can use the Internet to communicate with each other.
C、San Francisco, because its modern industry is in the front rank in the whole world.
D、Hangzhou, because it is trying to transform into a digital city.
答案
D
解析
推断题。根据题干关键词定位到文章第四段。原文中提到Countries that are investing in both digital technology and its analog complements will reap significant dividends,即“正在投资数字技术、以及与之互补的模拟技术的国家将获得显著的红利”。提炼出关键词digital可确定本题正确答案为D项。A项“新德里,因为它有大量廉价劳动力”、B项“罗马,因为那里的人都可以使用互联网和彼此交流”和C项“旧金山.因为它的工业在世界上排名前列”均与题意无关,故本题选D。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/Cie4777K
0
考研英语二
相关试题推荐
Theheadmasterwarnedhimto______hiswaysifhewantedtostayattheschool.
WholesalepricesinJulyrosemoresharplythanexpectedandatafasterratethanconsumerprices,【1】thatbusinesseswerestill
TheUnitedStateshashistoricallyhadhigherratesofmarriagethanthoseofotherindustrializedcountries.Thecurrentannual
Sportisheadingforanindissolublemarriagewithtelevisionandthepassivespectatorwillenjoyaprivateparadise.Allofth
Mosthumanbeingsactuallydecidebeforetheythink.Whenanyhumanbeing—executive,specializedexpert,orpersoninthestreet
Leadingdoctorstodayweighinonthedebateoverthegovernment’sroleinpromotingpublichealthbydemandingthatministersi
MercedesestatecarsandFiatrunaroundsarebeingusedtotestupto22differentmonitorsdesignedtodetectifadriverisfa
Iamaddictedtoelectricity.Soareyou.Andsoisyourbusiness.Weliveinan"alwayson"world—airconditioners,streetlight
PALOALTO,Calif.—ItwasnotsolongagothatthearomaofMoroccanspicedprawnswaftedouttoadowntownstreetherefromthe
随机试题
高速公路配电系统的后备电源为蓄电池、备用发电机和不间断电源(UPS)。()
试述中外秘书参谋方式的异同。
下列各项中,哪种风湿性疾病无晨僵及对称性多关节炎症状
仪表阀门的功能主要有()。
在1970年以前,美国的共同基金大多数都是()。
下列不属于个人住房贷款特征的是()。
未来旅游活动的发展趋势将对导游服务产生直接影响并提出新的要求。新世纪导游服务的发展趋势是()
国家秘密:是指关系到国家的安全和利益,依照法定程序确定的,在一定时间内只限一定范围的人员知悉的事项。下列不属于构成国家秘密的要素是( )。
硕鼠通常不患血癌。然而在一项实验中发现,给300只硕鼠等量的辐射后,将它们平均分为两组,第一组可以不受限制地吃食物,第二组限量吃食物。结果第一组75只硕鼠患血癌,第二组5只硕鼠患血癌。我们可以得出的结论是通过限制硕鼠的进食量,能够控制由实验辐射导致的硕鼠血
项目相当顺利进行得
最新回复
(
0
)