首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
公务员
The data a bank has stored on its servers is more valuable than the gold in its vaults.Banks enjoy a monopoly over data that has
The data a bank has stored on its servers is more valuable than the gold in its vaults.Banks enjoy a monopoly over data that has
admin
2019-11-28
45
问题
The data a bank has stored on its servers is more valuable than the gold in its vaults.Banks enjoy a monopoly over data that has helped them get away with poor services and fend off competitors.
In Europe,at least,that is all about to change with a new set of regulations,named PSD2.
The rules will compel banks to share data easily with licensed third parties.Bankers in Europe complain that their profits and customer relationships are under threat.However,opening up banks.and the data they store,is good for consumers and competition,New providers will be better placed to offer all sorts of innovative services,such as a one-click option to put unspent monthly income into a pension plan.
Nevertheless.some concerns about PSD2 are legitimate.In particular,it is reasonable to wonder about the privacy and security implications of sensitive financial date being shared with third parties.But banks themselves are hardly invulnerable to cyber attacks(网络攻击).And the solutions that the European regulators propose to deal with these worries look promising.Third parties that want to use bank data will need to convince national regulators that their data defenses are solid and are subject to annual regulatory inspections.
The gap between writing rules and implementing them is always large.First,consent from customers to provide access to their bank data must be gained explicitly,and the purposes of the data use should be clearly explained.Second,regulators must be very tough both in ensuring that banks open up their infrastructure and in withdrawing the licenses of third parties that break the rules.
Third,regulators must also be flexible enough to allow for changes as the market evolves.Since the new entrants will not be licensed to engage in riskier financial activities—such as lending money—it makes sense to regulate them with a lighter touch.But if some Fintech providers do end up becoming systemically important,higher standards of oversight might be necessary.
请回答下列问题。
What is the passage mainly about?
选项
A、Challenges facing European regulators.
B、A new regulation in Europe that opens banks to competition.
C、The solutions to the flawed banking system in Europe.
D、A looming threat to customers’private bank data.
答案
A
解析
主旨题。根据题干关键词mainly about可知要通读全文并总结文章大意。A项“Challenges facing European regulators.(欧洲监管机构面临的挑战。)”与全文意思相符,故本题选A。其他三项,B项“A new regulation in Europe that opens banks to competition.(欧洲出台了一项新法规,允许银行参与竞争。)”只是文章前半部分的叙述,并非对全文的总结,排除;C项“The solutions to the flawed banking system inEurope.(欧洲存在缺陷的银行体系的解决方案。)”,文中仅出台新法规让银行参与到竞争中,并未提及“存在缺陷的银行体系”,过度推断,排除;D项“A looming threat to customers’private bank data.(对客户私人银行数据的潜在威胁。)”与文意不符,排除。故本题选A。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/CojY777K
本试题收录于:
银保监财会类题库国家公务员分类
0
银保监财会类
国家公务员
相关试题推荐
Thedataabankhasstoredonitsserversismorevaluablethanthegoldinitsvaults.Banksenjoyamonopolyoverdatathathas
Imagineyouwenttoarestaurantwithadate;hadaburger,paidwithacreditcard,andleft.Thenexttimeyougothere,thewaiter
Theveryloansthataresupposedtohelpseniorsstayintheirhomesareinmanycasespushingthemout.Reversemortgages,which
Atrulyinformeddinerwouldchoosearestaurantbasedonthequalityofthemenuandthechef’sexperience.Thediscerninginves
Thedataabankhasstoredonitsserversismorevaluablethanthegoldinitsvaults.Banksenjoyamonopolyoverdatathathas
Insuranceisthesharingofrisks.Nearlyeveryoneisexposedtoriskofsomesort.Thehouseowner,forexample,knowsthathispro
Thedataabankhasstoredonitsserversismorevaluablethanthegoldinitsvaults.Banksenjoyamonopolyoverdatathathas
Theveryloansthataresupposedtohelpseniorsstayintheirhomesareinmanycasespushingthemout.Reversemortgages,which
Insuranceisthesharingofrisks,Nearlyeveryoneisexposedtoriskofsomesort.Thehouseowner,forexample,knowsthathispro
Insuranceisthesharingofrisks,Nearlyeveryoneisexposedtoriskofsomesort.Thehouseowner,forexample,knowsthathispro
随机试题
“普遍选举”最早由______提出。()
(非英语专业学生做)(Para.2,Passage2)Theadvancementoftechnologydependsuponresearchanddevelopment,andthelateststatisticssho
龈上菌斑位于牙龈缘的上方,在牙周组织相对正常的情况下,G+菌占细菌总量的
菟丝子主要含()
作为整体包括多个层次的含义,产品的质量属于产品的()含义
火灾风险评估的试验方法不包括()。
企业绩效管理系统由()等多个子系统组成。[2015年11月三级真题]
①尽管海外屯田存有各种风险,但它能在一定程度上减轻为保障国内粮食供给而对耕地施加的压力。因此,我国也应积极探索海外屯田②印度也于2008年开始在巴拉圭、乌拉圭、巴西等国展开租田谈判③2007年的粮食危机又引发了新一轮的“海外屯田潮”④日本最先开始海外
改革的性质是()
设f(x)=,f[φ(x)]=1一x,且φ(x)≥0,求φ(x)及其定义域.
最新回复
(
0
)