首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
(1) Most people have experienced the feeling, after a taxing mental work-out, that they cannot be bothered to make any more deci
(1) Most people have experienced the feeling, after a taxing mental work-out, that they cannot be bothered to make any more deci
admin
2021-09-18
54
问题
(1) Most people have experienced the feeling, after a taxing mental work-out, that they cannot be bothered to make any more decisions. If they are forced to, they may do so intuitively, rather than by reasoning. Such apathy is often put down to tiredness, but a study published recently in Psychological Science suggests there may be more to it than that Whether reason or intuition is used may depend simply on the decision-maker’s blood-sugar level—which is, itself, affected by the process of reasoning.
(2) E.J. Masicampo and Roy Baumeister of Florida State University discovered this by doing some experiments on that most popular of laboratory animals, the impoverished undergraduate. They asked 121 psychology students who had volunteered for the experiment to watch a silent video of a woman being interviewed that had random words appearing in bold black letters every ten seconds along the perimeter of the video. This was the part of the experiment intended to be mentally taxing. Half of the students were told to focus on the woman, to try to understand what she was saving, and to ignore the words along the perimeter. The other half were given no instructions. Those that had to focus were exerting considerable self-control not to look at the random words.
(3) When the video was over, half of each group was given a glass of lemonade with sugar in it and half was given a glass of lemonade with sugar substitute. Twelve minutes later, when the glucose from the lemonade with sugar in it had had time to enter the students’ blood, the researchers administered a decision-making task that was designed to determine if the participant was using intuition or reason to make up his mind.
(4) The students were asked to think about where they wanted to live in the coming year and given three accommodation options that varied both in size and distance from the university campus. Two of the options were good, but in different ways: one was far from the campus, but very large; the other was close to campus, but smaller. The third option was a decoy, similar to one of the good options, but obviously not quite as good. If it was close to campus and small, it was not quite as close as the good close option and slightly smaller. If it was far from campus and large, it was slightly smaller than the good large option and slightly farther away.
(5) Psychologists have known for a long time that having a decoy option in a decision-making task draws people to choose a reasonable option that is similar to the decoy. Dr. Masicampo and Dr. Baumeister suspected that students who had been asked to work hard during the video and then been given a drink without any sugar in it would be more likely to rely on intuition when making this decision than those from the other three groups. And that is what happened; 64% of them were swayed by the decoy. Those who had either not had to exert mental energy during the showing of the video or had been given glucose in their lemonade, used reason in their decision-making task and were less likely to be swayed by the decoy.
(6) It is not clear why intuition is independent of glucose. It could be that humans inherited a default nervous system from other mammals that was similar to intuition, and that could make snap decisions about whether to fight or flee regardless of how much glucose was in the body.
(7) Whatever the reason, the upshot seems to be that thinking is, indeed, hard work. And important decisions should not be made on an empty stomach.
Which group of students tended to be swayed by the decoy, according to the study?
选项
A、The no-watching-instructions group that had been given glucose in their lemonade.
B、The no-watching-instructions group having been given sugar substitute in their lemonade.
C、The mental-energy-exerting group that had been given glucose in their lemonade.
D、The mental-energy-exerting group that had been given sugar substitute in their lemonade.
答案
D
解析
从题干的swayed by the decoy定位到第5段。第5段第2句中的students who had been asked to work hard实际指的就是mental-energy exerting students,D的内容是原文该句的同义表达,符合题意,故选D。细节题,这一类题目涉及两个层次的选择,首先是在。The no-watching-instructions group和The mental- energy-exerting group之间做出选择。在排除前者之后,再在修饰他们的第二层意思中进行选择。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/CwIK777K
0
专业英语八级
相关试题推荐
PASSAGEFOURWhatshouldcompaniesdotosurpassothers?
(1)Oneoftheobviousproblemswithpredictingthefutureeffectsofclimatechangeisthattheyhaven’thappened.Thismakesc
PASSAGETWOWhyshouldpeoplefearolddiseasesinsteadofnewonesaccordingtoPara.3?
A、Neithergoodnorbad.B、Bright.C、Disappointing.D、Gloomy.A本题考查今年职场前景如何。女士从各个行业机会的此消彼长、新增就业机会的具体数目、雇主对全职雇员的需求等角度作答,最后总结Soit’
A、Peoplewhosaytheyarefinancialadvisers.B、Peoplewhohavereliablefinancialreputation.C、Peoplewhoaregood-tempered.D
Usually,therearetworeasonstopursuescientificknowledge:forthesakeoftheknowledgeitself,andforthepracticaluse
(1)Thepoundingrainbeganinthemiddleofthenight.ThepeopleofJackson,Ohioawoketothesoundthenwentbacktosleep.T
A、Bothofthemneedspecialist’sadvice.B、Bothofthemcostalotofmoney.C、Neitherofthemcanbeachievedinshorttime.D、
A、Announcementofresults.B、Lackofatimeschedule.C、Slownessinballotscounting.D、Directionoftheelectoralevents.D细节辨认
A、Theirroomisnotcozy.B、Theyarebusyandoccupied.C、Theyhavechronicdisease.D、Theytakeanapafterlunch.BDr.Getsy提到,
随机试题
诊断感染性心内膜炎的最重要方法是
()学制以法令形式规定了普及义务教育的年限。
Whatideahasthemangot?
求。
必须在药品标签上印有规定标志的药品有
根据《中华人民共和国进出境动植物检疫法》及其实施条例规定,不论输往国家是否有特殊要求,出境货物的木质包装及动植物性铺垫材料均须依照规定实施检疫。( )
儿童原始的情绪反应具有的特点是()。
胡锦涛总书记提出“党的事业至上、国家利益至上、宪法法律至上”的重要论断。关于“宪法法律至上”的正确理解是()。
要学着活在一个“独立的今天”里面,注意听你生活的每一层面,用铁门把过去隔断——隔断已经死去的昨天;揿下另一个按钮,用铁门把未来也隔断——隔断那些尚未诞生的明天。然后你就保险了——你有的是今天。明日的重担,加上昨日的重担,就会成为今日最大的障碍。这段文字意在
在右半平面内向量A(x,y)=2xy(x4+y2)λi-x2(x4+y2)λj是二元函数u(x,y)的梯度,求参数λ,u(x,Y).
最新回复
(
0
)