首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
考研
Walmart is at an "inflection point". Those words are truer now than when Bill Simon, the head of its American operation, uttered
Walmart is at an "inflection point". Those words are truer now than when Bill Simon, the head of its American operation, uttered
admin
2018-03-01
37
问题
Walmart is at an "
inflection point
". Those words are truer now than when Bill Simon, the head of its American operation, uttered them last October. He was talking about Walmart’s plan for the first time to open more small and medium-sized stores in 2014 than giant "supercentres", and all that would mean. Now another big change looms. On February 1st the company gets a new chief executive, Doug McMillon, until now the head of its international business.
In some respects Mr. McMillon looks like a natural choice to manage a huge beast that inspires loathing and loyalty in equal measure. A native of Arkansas, Walmart’s home state, he started out in one of the company’s warehouses, rose as a specialist in merchandising (deciding how goods are displayed and sold in stores) and was head of the Sam’s Club unit, stores where members buy in bulk.
Genial and approachable, Mr. McMillon may cure the corporate problem that afflicts Walmart when it talks to its 2. 2m employees, to its giant customer base (90% of Americans shop there at least once a year) and to critics who say it pays miserly wages and sucks life out of town centres. On January 15th the National Labour Relations Board accused Walmart of sacking and disciplining workers who went on strike in 2012. Walmart says it acted lawfully and claims to promote 160,000 people a year; Mr. McMillon’s box-shifting calluses make such claims a bit more convincing.
Yet the international business, which he has led since 2009, is not thriving. This year it is expected to account for 28% of sales but it has just achieved 19% of operating income. Walmart has reduced costs in China and Brazil after expanding too fast. Confusing policies on foreign investment in retailing have hampered Walmart’s push into India. Walmart is co-operating with investigations into allegations that executives in Mexico bribed officials; the inquiries have been broadened to the company’s operations in India, Brazil and China. Mr. McMillon is not to blame for these setbacks, many of which date from before he took over, but neither has he brought about a turnaround.
The underlined phrase "inflection point" (Para. 1, Line 1) is closest to ______.
选项
A、flash point
B、turning point
C、starting point
D、finishing point
答案
B
解析
根据“Walmart is at an‘inflection point’”我们很难猜测inflection point一词的意思,而下文的“Those words…and all that would mean”都是细节信息,也没有什么词可以定义inflection point,但是再往下我们会看到这么一句:Now another big change looms.其中出现了一个关键名词change,而且强调another change(另一个改变),可见上文提到的“inflection point”对应“change(改变,转变)”。四个选项分别是:A“燃点”,B“转折点”,C“起点”,D“终点”。其中与“change(改变,转变)”接近的是“turning point(转折点)”,故得出turning point=change=inflection point,B项为答案。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/DABZ777K
0
考研英语一
相关试题推荐
BytheendoftheMiddleAgesthetechnologicalsystemscalledcitieshadlongsincebecomeacentralfeatureofWesternlife.I
BytheendoftheMiddleAgesthetechnologicalsystemscalledcitieshadlongsincebecomeacentralfeatureofWesternlife.I
IsGooglecreatingthenextgenerationofofficeblowhards?AcleverpsychologicalstudybyYaleUniversityresearchers【B1】_____
IsGooglecreatingthenextgenerationofofficeblowhards?AcleverpsychologicalstudybyYaleUniversityresearchers【B1】_____
IsGooglecreatingthenextgenerationofofficeblowhards?AcleverpsychologicalstudybyYaleUniversityresearchers【B1】_____
IsGooglecreatingthenextgenerationofofficeblowhards?AcleverpsychologicalstudybyYaleUniversityresearchers【B1】_____
IsGooglecreatingthenextgenerationofofficeblowhards?AcleverpsychologicalstudybyYaleUniversityresearchers【B1】_____
Thisweek,manyAmericanswillbebuyingintothesamedream:winningtheunprecedentedlylarge$1.3billionPowerballjackpoto
Oneoftheleastappreciatedbutmostremarkabledevelopmentsofthepast60yearsistheextraordinarygrowthofAmericanagric
Oneoftheleastappreciatedbutmostremarkabledevelopmentsofthepast60yearsistheextraordinarygrowthofAmericanagric
随机试题
A.胸髓7~12节B.腰髓1~2节C.腰髓2~4节D.骶髓1~2节E.骶髓3~5节与踝反射有关的是
男,61岁,高血压病史8年,冠心病史4年,近1周来胸骨后疼痛程度加重,次数增频,持续时间延长来门诊。测血压24.4/15.9kPa(184/120mmHg),ECG示以R波为主的导联T波低平或倒置,心肌酶谱正常、为预防心肌梗死发生,下列处理哪项不正确
A.螳螂科B.鲍科C.乌贼科D.雉科E.芜菁科桑螵蛸的原动物属于
政府最初组织收入、弥补财政赤字的重要手段是( )。
客户方先生,目前就职于一家大型国企,但对养老保险知识知之甚少。随着年龄的增长,方先生开始越来越多地考虑自己退休以后的生活,于是就相关知识向理财规划师进行咨询。养老保险基金的结余除预留相当于()个月的养老金开支外,其余全部要购买国家债券或存入
股份有限公司以收购本企业股票方式减资的,按注销股票的面值总额减少股本,购回股票支付的价款小于面值总额的部分,依次冲减“资本公积”、“盈余公积”和“利润分配~未分配利润”。()
摒弃画家常用的工具、材料,常常把画布绷在地板上,用棍棒箍上油漆,任其在画布上流淌,用“行动绘画”的画家是()。
设y=y(x)由参数方程=__________,y=y(x)在任意点处的曲率K=__________。
WhatwilltheweatherinArizonabelikeinthecomingweek?
Thequestion______atthemeetingtomorrowisveryimportant.
最新回复
(
0
)