首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
One of the bitterest and most time-worn debates in student union bars up and down the country is resolved as academic research c
One of the bitterest and most time-worn debates in student union bars up and down the country is resolved as academic research c
admin
2012-12-26
53
问题
One of the bitterest and most time-worn debates in student union bars up and down the country is resolved as academic research confirms that in financial terms at least, arts degrees are a complete waste of time.
Getting through university boosts students’ earnings by 25%, on a weighted average, or £220,000 over their lifetime, according to Professor Ian Walker of Warwick University—but if they study Shakespeare or the peasants’ revolt instead of anatomy or contract law, those gains are likely to be completely wiped out.
The government is about to allow universities to charge students up to £3,000 a year for their degrees, arguing that it’s a small price to pay compared with the financial rewards graduates reap later in life. But Prof. Walker’s research shows there are sharp variations in returns according to which subject a student takes.
Law, medicine and economics or business are the most lucrative choices, making their average earnings 25% higher, according to the article, published in the office for national statistics’ monthly journal. Scientists get 10-15% extra. At the bottom of the list are arts subjects, which make only a "small" difference to earnings—a small negative one, in fact. Just ahead are degrees in education—which leave hard pressed teachers an average of 5% better off a year than if they had left school at 18.
"It’s hard to resist the conclusion that what students learn does matter a lot; and some subject areas give more modest financial returns than others," Prof. Walker said. As an economist, he was quick to point out that students might gain non-financial returns from arts degrees: "Studying economics might be very dull, for example, and studying post-modernism might be a lot of fun."
We can safely conclude that the author______.
选项
A、regards arts degrees as meaningless
B、finds this result disappointing and unfair
C、wants the students to think twice before they decide what to learn in college
D、holds that arts degrees are still rewarding despite its scarce financial returns
答案
D
解析
推理判断题。结论往往出现在文章结尾,要想答对此题,一定要仔细体会本文末句。本文虽然重点讨论文科没有经济效益,但是作者并没有做出主观判断,故A、B、C都不正确,而作者在文章最后讲到了人文学科虽然经济效益不佳但学习过程更有趣,故D符合作者意思。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/Dpw7777K
0
大学英语四级
相关试题推荐
A、Theylefttheirpetswithneighbors.B、Theyrentedtheirhousetoastudent.C、theyhiredsomeonetostayintheirhome.D、The
A、Itsmaincampus.B、Itsstudentpopulation.C、Itsage-oldideals.D、Itsprogramsforthecommunity.C选项中的Itsmaincampus/studen
A、Andrewisanundergraduatestudent.B、Andrewhasworkedonanewspaperbefore.C、Andrewdoesnotwanttoworkonanewspaper.
A、Abest-sellingcoffee.B、Aspecialeducationalprogram.C、Governmentsupportforschools.D、Anewtypeofteacher-studentrela
Languageislearnedprimarilythroughcommunicationwithotherpeople.Researchshowsthatthemorecommunicationchildren【S1】__
A、Sheboughtsomewindows.B、Sheboughtalotofthings.C、Sheboughtnothing.D、Sheboughtsomethingtoeat.C语义推断题。男士问女士和朋友在城里
Smokingisharmfultoourhealthandisextremelyhazardoustochildren.Parentswhosmokeoftenopenawindoworturnonafan
Smokingisharmfultoourhealthandisextremelyhazardoustochildren.Parentswhosmokeoftenopenawindoworturnonafan
Whichofthefollowingistruewithinanatomaccordingtothepassage?Thedirectreasonforyourbodyshockafteryouhavewa
随机试题
局部缓释用药治疗牙周炎的优点不包括
小柴胡汤是治疗伤寒少阳证的基础方,又是和解少阳法的代表方。()
为减小启动电流,在电动机转子电路中串入电阻的启动方法适用于()。
某客户在7月2日买入上海期货交易所铝9月期货合约一手,价格为15050元/吨,该合约当天的结算价格为15000元/吨。一般情况下该客户在7月3日最高可以按照()元/吨价格将该合约卖出。
李克强总理在《政府工作报告(2015)》中指出,全面推进“三网融合”,加快建设光纤网络,大幅提升宽带网络速率,发展物流快递,把以互联网为载体,线上线下互动的新型消费搞的红红火火。其中,“三网”不包括()。
Salesgirl:Goodmorning,miss.CanIhelpyou?Mary:Yes,I’dlikehalfakilooranges,please.Salesgirl:______.Anythingelse
马克思关于“人是目的和手段的统一”的哲学阐释中有这样一段话,“每个人是手段同时又是目的,而且只有成为他人的手段才能达到自己的目的,并且只有达到自己的目的才能成为他人的手段,——这种相互关联是一个必然的事实”。这段话对我们认识人生价值及其实现的启示有
下图为PC机中一种常用外设接口的图符,该接口的英文缩写为______。
Educatortodayaremoreandmoreoften【C1】______tosaythatcomputerliteracyisabsolutelynecessaryforcollegestudents.Man
ItiscommonlybelievedthatintheUnitedStatesschooliswherepeoplegetaneducation.Nevertheless,ithasbeensaidthatt
最新回复
(
0
)