首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
(1) The American economy is in a befuddling state. Firms are on a six-year hiring spree that shows little sign of abating; payro
(1) The American economy is in a befuddling state. Firms are on a six-year hiring spree that shows little sign of abating; payro
admin
2018-05-14
90
问题
(1) The American economy is in a befuddling state. Firms are on a six-year hiring spree that shows little sign of abating; payrolls swelled by an average of 190,000 a month between May and July. Competition for workers is pushing up wages. The median pay rise in the year to July was 3. 4% , according to the Federal Reserve Bank of Atlanta. Americans are spending that cash; in the second quarter, consumption per person grew at an annual pace of 5.5% , equaling its fastest growth in a decade. Yet real GDP is expanding by only 1.2% a year. The culprit seems to be business investment, which has fallen for three consecutive quarters. If firms are hiring and consumers are spending, why is investment weak?
(2) There are three potential explanations for this widespread reluctance to invest. The first is weak demand for the firms’ goods. This explains exporters’ restraint, given lacklustre global demand and a pricey dollar. But it makes less sense at home, with consumer spending strong, and firms happy to hire and to raise wages.
(3) The second is tighter credit. Since the Federal Reserve raised interest rates in December, the average rate banks charge firms to borrow is up by about half a percentage point. After five years of loosening standards, more banks have tightened than eased credit standards for business lending in 2016, according to a Fed survey. In February, financial-market turmoil caused credit spreads in bond markets, the best measure of credit conditions, to surge.
(4) Yet it is unlikely that slightly tighter credit has substantially crimped investment, because American firms are flush with cash. At the end of last year they had $1.7 trillion on hand, enough to pay for Hillary Clinton’s infrastructure plan six times over (though much of this cash is held overseas for tax reasons). Indeed, firms are accumulating cash at the fastest rate since July 2011, according to the Association for Finance Professionals, an industry group.
(5) That leaves the third explanation; that in spite of strong spending, slow trend growth is reducing opportunities for profitable long-term investments. On this view, the recent downturn in business investment was less of a cyclical blip than a sign of things to come.
(6) Economies get bigger when they add people or get more from their existing workforce. America is doing less of both. The Bureau of Labour Statistics projects that the labour force will grow by an average of 0.5% a year from 2014 to 2024, down from 1. 2% annually from 1994 to 2004, because of ageing baby-boomers and low fertility. And productivity growth has stalled. From 2005 to 2015, output per hour worked grew by only 1.3% a year, down from growth of 3% a year between 1995 and 2005. In the year to the second quarter of 2016, productivity actually fell, by 0.4%.
(7) Optimists argue that this is part of a lengthy hangover from the recession, which should soon end. One contributor to productivity is the amount of capital—for example, machinery or computers—that each worker has at their disposal. The recession sent this ratio soaring as firms laid off workers and left machines sitting idle. Why would firms invest again before they had replenished their payrolls? But this explanation is becoming less convincing. The capital-to-worker ratio returned to its long-run trend in 2014 (the last year for which data are available). It is past time for productivity growth to have recovered; instead, it is sinking further.
(8) Pessimists think the productivity problem is chronic. Technological advances, they say, are ever-less revolutionary: Uber is less of an advance than the car itself, the smartphone has not changed office work the way the PC did. Nonsense, reply "techno-optimists" , who foresee huge advances in machine learning and robotics.
(9) For now, the data support the pessimists. The best measure of technological advance is total factor productivity, which measures output after controlling for both the number of workers and the amount of capital. In 2015 it grew by just 0. 2% , compared with an average of 1. 1% in the two decades prior to the financial crisis.
(10) Businesses anticipating slower long-term growth cannot be expected to invest much. And politicians cannot easily conjure up technological progress. But they can boost competition, simplify taxes and regulation, and invest in infrastructure and education, all of which would help to raise American productivity.
Which evidence did the author use to retort " tighter credit" as a potential explanation for the widespread reluctance to invest?
选项
A、Strong domestic consumer spending.
B、Good job opportunities and wage raise.
C、Fast cash accumulation rate of American firms.
D、Reduced opportunities for investments.
答案
C
解析
细节题。原文第四段提到“Yet it is unlikely that slightly tighter credit has substantially crimped investment,because American firms are flush with cash…Indeed,firms are accumulating cash at the fastest rate since July 2011…”,作者在此指出,美国公司拥有充足的现金,并且正以2011年以来最快的速度积累现金,可见tighter credit并没有影响美国公司的现金流通和投资,因此选择[C]。[A]、[B]是第二段中作者反驳第一个原因的理由,故排除;[D]是文章提到的不愿投资的第三个原因,与信贷紧缩无关,故排除。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/ENxK777K
0
专业英语四级
相关试题推荐
A、Peoplearehighupinthesky.B、Itisnotanaturalwayoftransport.C、Theflyingspeedisveryfast.D、Peoplehavetostay
A、Workingovertime.B、Regularwork.C、Workofleadership.D、Variedwork.D本题考查细节。由句(9—2)可知,必要时加班是可以的,但不能每天都加班,排除A;由句(9—3)可知,他不喜欢
CollegeStudyingI.The【T1】ofpreparationforcollegestudying【T1】______—Collegestudyingiswellacceptedbothintheoryandi
CollegeStudyingI.The【T1】ofpreparationforcollegestudying【T1】______—Collegestudyingiswellacceptedbothintheoryandi
A、Shehastobeacollegeteacher.B、Shecanhardlyrealizehervalueatwork.C、Therearefewgoodjobsforhermajor.D、There
A、Itcanhelppreventemergencies.B、Itteacheschildrentobemorecommunicative.C、Itmakesparentsfeelsafeabouttheirchil
Withthehospitalitysocharacteristicofthesepeople,theyopenedtheirhousetooverfiftyguests.Theunderlinedpartmeans
PASSAGEFOURWhat’stheauthor’sattitudetowardsthewholequestionofmannersandwomen’sliberation?
Ononeoftheshelvesofanolddresser,incompanywitholdanddustysauce-boats,jugs,dishesandplates,andpaidbills,res
IhaveanunclewhowasforyearsaChicagopublicschoolteacher.Passionateandarticulateabouthissubject,biology,Arniec
随机试题
对于保险公司的概念,理解有误的一项是()。
定积分的值是().
一般在火药中加入少量的二苯胺是为了改善火药的()。
期货交易中缴纳的保证金一般为期货合约价值的5%~10%。()
(2015年)下列经济政策中,不属于财政政策的是()。
某公司当年的经营利润很多,却不能偿还到期债务。为查清其原因,应检查的财务比率包括()。
一般情况下,使某投资方案的净现值小于零的折现率,一定小于该投资方案的内含报酬率。()
保险是指投保人根据合同约定,向保险人支付保险费,保险人对于合同约定的可能发生的事故因其发生所造成的财产损失承担赔偿保险金责任,或者当被保险人死亡、伤残、疾病或者达到合同约定的年龄、期限时承担给付保险金责任的商业保险行为。下列不属于保险的一项是(
简述心理旋转现象及其实验逻辑。(2015年)
RadianceExistsEverywhereA)Doyoubelieve,asIusedto,thatradioactivityisveryrareandverydangerous,restrictedtoars
最新回复
(
0
)