首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
The pollution of Hong Kong’s beaches by oil from a damaged tanker last year recalls a similar incident which took place in Brita
The pollution of Hong Kong’s beaches by oil from a damaged tanker last year recalls a similar incident which took place in Brita
admin
2010-07-24
58
问题
The pollution of Hong Kong’s beaches by oil from a damaged tanker last year recalls a similar incident which took place in Britain in 1967 when the Torrey Canyon, a huge oil tanker, split in two and caused disaster in coastal areas. Shoals of fishes were killed, sea birds hopelessly fouled with oil and coastal holiday resorts put out of business for several weeks. As a result of this particular incident scientists are becoming restless at the thought of Britain’s inability to cope with national disasters on a large scale. The reason for their concern is that technology is rapidly outstripping (超越) man’s ability to control it.
Oil tankers, for instance, have been allowed to get bigger and bigger without sufficient thought being given to emergency braking and maneuvering arrangement. Collisions at Sea continue, but little effect has been made to develop safety devices as effective as those used for aircraft.
Scientists were outspoken in expressing their concern during a recent meeting of the British Association. Unanimous approval was voiced when the leading speaker urged that a permanent national rescue services should be established, equipped for any emergency and ready to move off immediately.
of all the possible disasters mentioned, the one promoting most discussion was a major release of radioactivity from a nuclear power station. one does not need a particularly vivid imagination to visualize the other possibilities discussed. What would be the effect of a jumbo-jet crashing on a large chemical plant handling destroying liquids? Could the tapping of natural gas lead to any form to collapse? Suppose a lorry full of a highly poisonous chemical crashed unseen into a large reservoir? Dams can burst, abnormal conditions can lead to massive electrical blackouts.
An intensive study of such possibilities could at least reduce the effects of future disasters. For example, it would mean that a number of technical alternatives (such as the choice between detergent or chalk for dispersing oil) could be examined and tested in advance so that specially trained expert would know exactly what action was needed in a given emergency.
The main idea of the second paragraph is that ______
选项
A、safety precautions in aircraft are not as effective as those used on ships
B、modern oil tankers can stop or turn easily in spite of their size
C、there are now fewer collisions at sea because of modem safety devices
D、oil tankers are so big that special devices are needed
答案
D
解析
主旨大意题。文章的第二段主要讲述的是油轮正变得越来越大,但是却“without sufficient thought being given to emergency braking and maneuvering arrangement(没有充分考虑紧急制动及机动安排) ”,而且“little effect has been made to develop safety devices as effective as those used for aircraft(也没有开发出像飞机上那样有效的安全装置) ”。根据这两句话,可以看出A) 、B) 显然不符。而C) 与文中的 Collisions at sea continue冲突。故D) 正确。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/EZN7777K
0
大学英语四级
相关试题推荐
Somepeoplearguethatthepressuresoninternationalsportsmenandsportswomenkilltheessenceofsport--thepursuitofperson
A、Totellastorytoagroupofstudents.B、Totranslatesomebooks.C、Toactasaninterpreter.D、Togivealectureatauniver
Shynessisthecauseofmuchunhappinessforagreatmanypeople.Shypeopleareanxiousandself-conscious,thatis,theyamex
A、Thereisn’taroomavailableatthattime.B、Aspeakeriscomingtoaddressthestudents.C、Languagetestingwilltakelonger
Throughouthistorymanhashadtoacceptthefactthatalllivingthingsmustdie,butpeoplenowlivelongerthanthey【C1】____
Throughouthistorymanhashadtoacceptthefactthatalllivingthingsmustdie,butpeoplenowlivelongerthanthey【C1】____
Anationalpoliticalstruggleiscontinuingovertheissueofprotectionfortheremnants(剩余,残余)ofvastancientforeststhatwe
A、Bobhasmanygirlfriends.B、BoblikesMaryverymuch.C、Bobseldomstaysathomenowadays.D、BobnevergoesoutwithMary.Qu
A、ithasdroppedinnumbers.B、ithastripled.C、ithasdoubled.D、ithasbecomemostlyHispanic.C此题考查听细节信息。关键要抓住“since1990”。
随机试题
氩弧焊可焊的材料范围很广,几乎所有的金属材料都可以用氩弧焊进行焊接。
属于冲动传导异常所致的心律失常类型是
典型登革热的临床表现主要有
下列哪项因素有利于创伤修复和伤口愈合
航空货运按运输形式大致可以分为()和包机运输。
铝及铝合金管的焊接可采用的方法有( )。
钻孔灌注桩断桩的防治措施有()。
具有强烈的好奇心、浓厚的学习兴趣、积极主动、认真专注、不怕困难、敢于探究和尝试、乐于想象和创造等,这些均是良好的()的重要体现。
一支600米长的队伍行军,队尾的通信员要与最前面的连长联系,他用3分钟跑步追上了连长,又在队伍休息的时间以同样的速度跑回了队尾,用了2分24秒。如队伍和通信员均匀速前进,则通信员在行军时从最前面跑步回到队尾需要多长时间?
西安事变的和平解决标志着抗日民族统一战线的正式形成。
最新回复
(
0
)