首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
With the films prevalent across the whole world, however, most critical plot points in Harry Potter and the Sorcerer’s Stone cam
With the films prevalent across the whole world, however, most critical plot points in Harry Potter and the Sorcerer’s Stone cam
admin
2010-03-19
72
问题
With the films prevalent across the whole world, however, most critical plot points in Harry Potter and the Sorcerer’s Stone came from J. K. Rowling’s imagination. But Flamel and his powerful pebble were legendary long before Harry went to Hogwarts. The 14th-century alchemist created the philosopher’s stone (which was called "sorcerer’s stone" in US edition of Potter), with which he turned mercury to gold and gained eternal life altogether①. But Flamel’s tale like his stone and his science was in fact no more than a magic.
The philosopher’s stone was the key to alchemy, the medieval predecessor to chemistry that aimed to cure all illnesses, make the elixir of life, and transmute base metals into gold. It may sound ridiculous. However, the last made perfect sense at the time. The Aristotelian theory of elements stated that all things consisted of fire, air, water, and earth. So a little shift in one metal’s composition could create gold.
Flamel was renowned as an alchemical success. In the year of 1382, after a period of 25 years of studying an ancient book written by "Abraham the Jew", he is said to have produced the philosopher’s stone. His texts, notably a deconstruction of the "Abraham" work, were standard reading for aspiring scientists like Isaac Newton.
Many alchemists believed that Flamel faked his death in the year of 1418 and that of his wife. Rumored sightings in the 18th century placed them even at the Paris Opera. As late as in the year of 1816 there were still reports of people searching Flamel’s former house for secrets of the mysterious stone.
Contemporary historians say a Nicolas Flamel did live in Paris in the 1300s and endowed many churches and hospitals with his wealth. But he was no alchemist at all. "He got his money in pedestrian ways his wife’s earlier marriages, real estate speculation," says Lawrence Principe, author of The Aspiring Adept. The obvious error of time, the special style of the language, the diction of words, and the lack of earlier copies indicate that none of "his" writings originated prior to the 1500s②.
"This sort of thing do happen in alchemy," says Bill Newman, author of alchemical history work Gehennical Fire. It was not rare that when an alchemist could not back up his ideas, he might publish them in the guise of a "lost" work. Flamel’s wealth made a good candidate for alchemical identity theft.
Flamel’s writings and sightings faded with alchemy’s prestage. And the closest anyone’s come to the philosopher’s stone is Rowling. In her hands, it has yielded not just gold but eternal (shelf) life as well.
What is the author’s purpose?
选项
A、To reveal that everything in Potter was imagined by Rowling.
B、To tell the truth about Flamel behind the tales in Potter.
C、To point out the inability of alchemists to defend themselves.
D、To address the close relationship between alchemy and the modern science.
答案
B
解析
主旨题。本文由《哈利波特与魔法石》引出Flamel和他的魔法石的传说,接着讲述Flamel的故事,指出他不是炼金术士,只是盗用其名。所以B为正确答案。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/Fx9K777K
0
专业英语四级
相关试题推荐
WriteonyourANSWERSHEETONEacompositionofabout200wordsonthefollowingtopic:Nowadaysithasbecomefashionablefo
Inthe1950s,thepioneersofartificialintelligence(Al)predictedthat,bytheendofthiscentury,computerswouldbeconver
Shewas______withthebeautyofHelenofTroy,andtheintelligenceofEinstein.
ManydeathsduringchildbirthcouldbepreventedbythefollowingmethodsEXCEPT______.
Duringthe1980s,unemploymentandunderemploymentinsomecountrieswasashighas90percent.Somecountriesdidnot【C1】______
Withkeen______,convincingfactsandaglobalangle,EpsteinvividlyrecordedabrilliantpageofthegreatChineserevolution.
"Accordingtothemost______records,mydearchildren,"saidGrandfather,"thechair,aboutthistime,hadthemisfortunetob
Oneofthemostauthoritativespeakingtoustodayis,ofcourse,thevoiceoftheadvertisers.Ithasforcedonusawholenew
WhatdidherneighborsdothatirritatedJane?
Whatisthenationalityoftheresearchers?
随机试题
A.骨髓B.胸腺C.法氏囊D.扁桃体E.哈德氏腺某猪场,2月龄猪高热稽留。剖检病死猪可见回盲瓣口“纽扣状”溃疡。对同群发病猪活体进行病原学检测时应采集的免疫器官是
小儿厌食证的主要病理是
硫酸链霉素的鉴别反应为()
甲将其收藏的一幅齐白石遗画卖给乙,价金5万元。甲将价金债权转让给丙并通知了乙。履行期届至前,该画灭失。则乙:()
壁垒营销,是指企业在营销实践中,基于自身的资源与市场环境约束,构建的有效的针对竞争对手的“竞争门槛”,以达到维护自身在市场中的优势地位的营销活动。根据上述定义。下列不属于壁垒营销的是:
计算三重积分I=(χ+y+z)2dV,其中(Ⅰ)Ω{(χ,y,z)|χ2+y2+z2≤4,z≥};(Ⅱ)Ω{(χ,y,z)|χ2+y2+z2≤4,χ2+y2+z2≤4z}.
TheNobelPrizeisamysteriousincarnationofpowerandauthority,ananointedritualwhoseclaimsareacceptedaspartofthe
communication细节题。根据“effectivecommunicationskills”可知正确答案。
Thewaythatpeoplespendtheirmoney,andtheobjectsonwhichtheyspendit,arethelast【C1】______ wherefreechoiceandindi
A、Youwillimprovetherelationshipwitholdfriends.B、Youwillgetsomelatestandusefulinformation.C、Youwillgetsomeopp
最新回复
(
0
)