首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
The Wai Wai are a tribe of about 250 people who live in the Amazon jungle. This tribe has had little contact with the modern wor
The Wai Wai are a tribe of about 250 people who live in the Amazon jungle. This tribe has had little contact with the modern wor
admin
2019-08-04
45
问题
The Wai Wai are a tribe of about 250 people who live in the Amazon jungle. This tribe has had little contact with the modern world. In fact, their nearest neighbour, another tribe of native people , live so far away that it takes three weeks to walk from one village to the other.
One of the few Western people who have visited the Wai Wai is Colonel John Blashford-Snell of the Scientific Exploration Society. In March 2002, he spent two months visiting the tribe and giving them medical help.
On the last day of his visit, the village priest approached Colonel Blashford-Snell to ask him a favour. As the colonel explained, ’ He wanted a grand piano to put in the village church. I said, " Do you have any idea what a grand piano looks like?" He said he had seen pictures of one in a book. I told him that I didn’t think he’d ever be able to play a piano, and he replied, " No, no, we are musical people. " Then he said, " God moves in mysterious ways. " And so I took up the challenge.
Back in England, Colonel Blashford-Snell was offered a 360 kilogram grand piano as a gift from the Millennium Gloucester Hotel in London. Next, he needed to find a way to get the piano to the village deep in the Amazon jungle. First, Colonel Blashford-Snell and his team flew the piano as far into the jungle as they could by helicopter, but getting the piano from there to the village was no easy feat. With the help of a few people from the tribe, they put the piano on a sledge and pulled it several miles through the jungle to a river using ropes. Then they loaded the piano into two dugout canoes and started up the river. Finally, they arrived at the base of the mountain where the village is situated, and with the help of more tribe members, they were able to carry the piano to the top of the mountain, and thus the piano arrived at its new home in the Amazon rain forest!
Six months later, Colonel Blashford-Snell went to visit the tribe, and took two piano tuners with him because he knew the heat and dampness in the jungle would have a bad effect on the pian-o. After clearing out the insects nesting inside the piano and making extensive repairs, the Wai Wai, in cooperation with the piano tuners, recorded a CD to raise money for the tribe. The CD included a variety of hymns sung by the Wai Wai, a West Side Story medley, and the Beatles classic ’ With a Little Help from My Friends’.
Summary:
When Colonel Blashford-Snell was visiting the Wai Wai people in the Amazon, one of the tribes people approached him and asked him to do the tribe a【R1】______. They wanted a grand piano. The colonel agreed to help them, and was given a piano when he got back to London. Using a helicopter, a【R2】______and two dugout canoes, he transported the piano to the tribe’s village. Six months later, the colonel returned to the Amazon with【R3】______. After clearing out the insects that were【R4】______in the piano and making extensive repairs, the tuners helped the Wai Wai tribe record a CD. The Wai Wai hopes this CD, which includes a Beatles song and a medley from a musical, will help their tribe【R5】______.
【R1】
选项
答案
favour
解析
(文章中指出Colonel Blashford-Snell是极少数拜访过Wai Wai部落的西方人之一,第三段首句指出在他拜访的最后一天,村里的牧师ask him a favour,其中ask ab.a favour与ask sb.to do a favour表达同一个意思,均指“请某人帮忙”,故此处为favour。)
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/GSjK777K
本试题收录于:
D类竞赛(专科)题库大学生英语竞赛(NECCS)分类
0
D类竞赛(专科)
大学生英语竞赛(NECCS)
相关试题推荐
(1)There’ssomethingabouttheInternetthatcanbringoutmeannessinteenagers.(2)Thatisonefindingofastudytobe
A.decreasingB.underlinesC.deliveredD.missionsE.becauseF.putoffG.demand
A.littleB.unansweredC.detectD.inevitablyE.deepF.dropG.uselessH.
A.sothatB.wiseC.barelyD.exerciseE.groupF.describingG.thought
A.annoyingB.counterpartsC.becauseD.movingE.inheritedF.narrowedG.debated
A.annoyingB.counterpartsC.becauseD.movingE.inheritedF.narrowedG.debated
A.annoyingB.counterpartsC.becauseD.movingE.inheritedF.narrowedG.debated
A.ifB.sourcesC.createdD.pureE.stemF.factorsG.theoriesH.specific
(1)Asmedicalevidencemountsthatweareindeedwhatweeat,consumingahealthierdiethasbecomealmostanationalpassionin
Computerpeopletalkalotabouttheneedforotherpeopletobecome"computer-literate",inotherwords,tolearntounderstan
随机试题
某投资项目的初始投资额为100万元,年折旧额为10万元,无其他非付现成本,每年可实现净利润为30万元,则该项目的投资回收期是()
李某,患胃病多年,食后脘腹胀满,朝食暮吐,吐出宿谷不化,吐后即觉舒适,神疲乏力,面色少华,舌淡苔薄,脉象细缓无力,治疗选用
A.党参B.阿胶C.人参D.乌头E.菊花产于山东的道地药材是
A.急性粒细胞白血病B.急性早幼粒细胞白血病C.急性单核细胞白血病D.红白血病E.急性淋巴细胞白血病常可导致牙龈肿胀、口腔溃疡的是
甲贩运假烟,驾车路过某检查站时,被工商执法部门拦住检查。检查人员乙正登车检查时,甲突然发动汽车夺路而逃。乙抓住汽车车门的把手不放,甲为摆脱乙,在疾驶时突然急刹车,导致乙头部着地身亡。甲对乙死亡的心理态度属于下列哪一选项?
下列砌体结构房屋静力计算方案中,错误的是()。
【背景资料】某给水厂中普通过滤池为钢筋混凝土现浇结构,矩形,平面尺寸为53.65m×21.30m,池深3.7m。滤池进水和排水采用虹吸,冲洗方式为气水联合反冲洗,集中控制操作。滤料层由承托层、石英砂滤料构成;浑水区设进水管和反冲洗集水槽。为保证滤池过滤效
火情猜想即对单位可能发生火灾做出的有根据、符合实际的猜想,关于其内容下列表述中有误的是()。
甲公司自建厂房一幢,购入为工程准备的各种物资300000元,支付的增值税税额为51000元,全部用于工程建设,领用本公司生产的水泥一批,实际成本为80000元,税务部门确定的计税价格为100000元,增值税税率17%;工程人员应计工资100000元,支付其
一、注意事项1.申论与写作考试是对应考者阅读理解、综合分析能力、提出和解决问题的能力、文字表达能力的测试。2.作答时限:150分钟。其中阅读资料30分钟,作答120分钟。3.仔细阅读给定资料,按照后面提出的“作答要求”依次作答。二、阅读资料1.据
最新回复
(
0
)