首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
One lesson of the financial crisis is this: when the entire financial system succumbs (屈服)to panic, only the government is power
One lesson of the financial crisis is this: when the entire financial system succumbs (屈服)to panic, only the government is power
admin
2013-07-20
49
问题
One lesson of the financial crisis is this: when the entire financial system succumbs (屈服)to panic, only the government is powerful enough to prevent a complete collapse. Panics signify the triumph of fear. Troubled Assets Relieve Program (TARP)was part of the process by which fear was overcome. It wasn’t the only part, but it was an essential part. Without TARP, we’d be worse off today. No one can say whether unemployment would be 11% or 14%; it certainly wouldn’t be 8.9 percent.
That benefited all Americans. TARP, says Douglas Elliott of the Brookings Institution, "is the best large federal program to be despised by the public." The source of outrage is no secret. Bankers are blamed for the crisis and reviled. The bank bailout—TARP’s first and most important purpose—was unpopular. Most Americans, says Elliott, "believe that taxpayers spent $ 700 billion and got nothing in return. "
What this ignores is that an alternative being promoted at the time was widespread nationalization of banks. The cost would have been many times higher; the practical problems would have been enormous. As it was, TARP invested $245 billion in banks. The extra capital helped restore trust. Meanwhile, the Federal Reserve increased its lending; the Federal Deposit Insurance Corp. guaranteed $ 350 billion of bank borrowings. Banks resumed dealing with each other because they regained confidence that commitments would be honored. Of the $ 245 billion invested in banks, the Treasury has already recovered about $ 244 billion, including interest payments, dividends (红利), and cash from sold bank stock warrants. So the bank rescue has roughly broken even. When TARP’s remaining bank investments are closed, the Treasury expects an overall profit of about $ 20 billion.
Almost all of TARP’s activities have been distasteful. This was surely true of the rescue of General Motors and Chrysler. But the automakers’ collapse would clearly have worsened already gloomy unemployment. Did we really want these companies to shut down, with some plants sold to foreign automakers? We need to remember that TARP was a desperate program for desperate times. But some criticisms are broad generalities that, on inspection, are highly suspect. One common assertion is that TARP will encourage more reckless risk-taking because big financial firms know they’ll be bailed out if their gambles backfire. Bankers keep profits but are protected against losses, which are assumed by the public.
This is a serious issue, but TARP’s legacy is actually the opposite. During the crisis, investors in banks and financial institutions suffered huge losses. It wasn’t predictable which institutions would survive and which wouldn’t—or on what terms. The same would be true in the future. Indeed, TARP’s extreme unpopularity compounds uncertainty, because it suggests that politicians will recoil (退缩)from more bailouts. The moral hazard is more imagined than real.
The primary purpose of launching TARP is to______.
选项
A、ease the employment pressure
B、help banks survive the crisis
C、improve people’s living standards
D、remove taxpayers’ anxiety
答案
B
解析
细节辨认题。第二段主要说明问题资产纾困计划引起人们的鄙视和愤慨,原因是该计划对银行实施救助。这也是问题资产纾困计划发起的首要原因。题干中的primary是对原文中first and most important的同义转述,由此可知答案是B)。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/GYn7777K
0
大学英语六级
相关试题推荐
A、Mealsareprovidedfreeofchargeoncampus.B、Studentsaremoresecureoncampus.C、Studentsarefreetochoosetheirroommat
A、Customerandsalesperson.B、Teacherandstudent.C、Bossandsecretary.D、Guestandwaitress.C关键是听到男士让女士复印20份并送给执行总裁以及各部门经理,女士
7ThingsYouCan’tSayinCanadaAttackingoursacredcows(thingsorpeoplethatcannotbecriticized)mayturnyouintoon
A、Collegestudents,businesstravelersandprofessors.B、Collegestudents,video-gamersandofficeworkers.C、Businesstravelers
Advertiserscanuse【B1】______media,ormeans,todelivertheirsalesmessages.The【B2】______mediaarenewspapers,magazines,
A、Whetherthesecuritycheckswerereallynecessary.B、Howtocopewiththehugecrowdsofvisitorstothemunicipalbuilding.C
A、Togivethemfruits.B、Toprovidewater.C、Toplantflowers.D、Tokeeppets.B短文谈到,最确定的其中一个方法是提供水,故选B。
A、Atthegym.B、Inthepark.C、Onthestreet.D、Atarestaurant.B选项均为表示地点的介词短语表明,本题可能考查某件事情的发生场所。对话中女士提到,Iplannedtogotothe
A、Karenisveryforgetful.B、HeknowsKarenbetternow.C、Karenissuretopasstheinterview.D、Thewomanshouldhavereminded
随机试题
下列哪项不是肾挫伤的护理措施()。
手正位片,拇指显示为
在工程项目主要利害关系中,生产运营部门的要求和期望是()。
设计合同示范文本规定,发包人的责任有( )。
某上市公司发行普通股1000万股,每股面值1元,每股发行价格5元,支付手续费20万元,支付咨询费60万元。该公司发行普通股计入股本的金额为()万元。
C注册会计师是M公司2009年度财务报表审计的项目负责人,在审计过程中,需对负责存货审计的助理人员提出的相关问题予以解答。请代为作出正确的专业判断。对存货项目的重要程度,注册会计师需要进行考虑的有()。
2017年中央经济工作会议指出,中国特色社会主义进入了新时代,我国经济发展也进入了新时代,基本特征是:
明万历年间使地主与农民之间仅仅存在着单纯的经济关系而没有人身依附关系的是()。
I’vegot______today.
DuringMcDonald’searlyyearsFrenchfriesweremadefromscratcheveryday.RussetBurbankpotatoeswere【C1】______,cutintosh
最新回复
(
0
)