首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
考研
At a party for Ms. magazine’ s 40th birthday, the Canadian writer Ann Dowsett Johnston waited for an audience with Gloria Steine
At a party for Ms. magazine’ s 40th birthday, the Canadian writer Ann Dowsett Johnston waited for an audience with Gloria Steine
admin
2017-08-31
48
问题
At a party for Ms. magazine’ s 40th birthday, the Canadian writer Ann Dowsett Johnston waited for an audience with Gloria Steinem, hoping to cull wisdom for her research on women and alcohol. "Alcohol?" Steinem said to Johnston, looking "dismissive." "Alcohol is not a women’s issue."
Steinem may have been hasty. We know that many women report drinking more often in recent decades, that they are drinking more when they do, and that the physiological impact and social meaning of it all is different for women than for men. Women are the engine of growth for the American wine market and are being arrested for drunken driving more often than before. How much alarm should be invested in those observations is up for debate in both Johnston’s book, Drink: The Intimate Relationship Between Women and Alcohol, and Her Best-Kept Secret: Why Women Drink—and How They Can Regain Control, by the American journalist Gabrielle Glaser, the second of which makes the more pointed case.
Johnston turns in part to gauzy memory to make the case that female alcohol consumption is the negative byproduct of modern complexities and the pressure for women to be "perfect." "I don’t remember my grandmothers suffering from this syndrome," she asserts. "Women who raised families during the Depression, who baked and gardened and read well; who were fundamentally happy, and felt no pressure to look like stick figures." Well. Depression-era women’s lives were more circumscribed and less weighted with the pretext of "choice," sure. But were these women, all in all, "fundamentally happy"? And were they less eager for a fix when they could get it?
A temptation for many trend journalists and headline writers is to see women’ s higher rates of alcohol abuse and dependency as the uneasy consequence of female liberation. Glaser acknowledges that alcohol provides a form of self-medication during a time of dizzying changes in women’s lives, but she is skeptical of the notion that alcohol abuse is the price of too much liberation. Her concise assessment: "Women are drinking more because they can." Indeed, whereas Johnston often casts women as the victims of institutions, Glaser seems more interested in asking why institutions aren’t serving women’s needs better. Either way, what’s at stake is how we respond to the byproducts of equality that fit less comfortably on a placard.
We may learn from the last paragraph that Glaser
选项
A、believes that women are heavy drinkers.
B、sees alcohol abuse as the result of liberation.
C、thinks that institutions are dangerous to women.
D、regards alcohol as the engine of huge changes of the times.
答案
A
解析
根据题干关键词定位到第四段。该段中引号里的话是格拉泽的观点,即“女人 们现在喝更多酒是因为她们能喝更多”,故A“认为女人酒量大”为正确答案。D项“认为酒 精是时代巨变的动力”与该段第二句前一个分句“酒精在女性生活发生巨变的时代能起到 某种自我医疗的作用”不符,故排除。B项“把酗酒看作是解放的后果”与第二句后一个分句 “她不认为酗酒是女性过于解放的代价”,文中的关键词是skeptical。C项“认为体制对女人 有危害”是约翰斯顿的观点,不是格拉泽的观点,故排除。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/H6IZ777K
0
考研英语一
相关试题推荐
"MoneyMattersonCampus"isarecentlyreleasedstudyonfinancialliteracyamongyoungadults.Itsupportsprovidingstudents
"MoneyMattersonCampus"isarecentlyreleasedstudyonfinancialliteracyamongyoungadults.Itsupportsprovidingstudents
Theproblemwithtoday’shousingcrisis,politically,isthatitisjustnotallthatvisible.AttheendoftheSecondWorldWa
Theproblemwithtoday’shousingcrisis,politically,isthatitisjustnotallthatvisible.AttheendoftheSecondWorldWa
"AMZN"isafour-letterwordtomanybooksellers.Theonlineretailerhasbeen【C1】______ofkillingthebooksellingindustry.It
Consumersandproducersobviouslymakedecisionsthatmoldtheeconomy,butthereisathirdmajor【C1】______toconsider,therol
WhenLiamMcGeedepartedaspresidentofBankofAmericainAugust,hisexplanationwassurprisinglystraightup.Ratherthancl
ForQuestions1-5,choosethemostsuitableparagraphsfromthelistA-Gtofillthemintothenumberedboxestoformacoherent
Scientistsaresupposedtochangetheirminds.【F1】Havingadoptedtheirviewsonscientificquestionsbasedonanobjectiveeval
ArecentBBCdocumentary,"TheTownThatNeverRetired",soughttoshowtheeffectsof【C1】______thestatepensionagebyputting
随机试题
现有四种设备A、B、C、D可供选择,其寿命周期费用依次分别为240万元、220万元、200万元、180万元。生产率依次分别为800吨/日、765吨/日、710吨/日、600吨/日。从系统效率中生产率这一项来比较,选择费用效率最好的。
促使语言发生变化的原因有()
急性胰腺炎治疗的关键是
男,45岁,一周前因急性阑尾炎,进行手术治疗时阑尾系膜出血,缝扎止血时致回肠末段血运障碍,行回肠部分切除吻合术,腹腔引流,间断性引出血性液每日约200ml,查体:腹胀,右侧腹压痛,未触及肿块,鸣音弱.BP120/82mmHg,P20次/分,WBC12×1
洗胃时,每次灌入量应在300~500ml,如灌入过多会发生
机场费的英文不是()
JIT采购,是一种完全以满足库存为依据的采购方法。需求方根据自己的需要,对供应商下达订货指令,要求供应商在指定的时间、将指定的品种、指定的数量送到指定的地点。()
现行法律对中小学生的身份表述是:中小学生是在国家法律认可的各级各类中等或初等学校或教育机构中接受教育的()。
中国古代的数学家取得了举世瞩目的成就,下列古代数学家与其成就对应不正确的一项是()。
政府的自我监督可以分为()。
最新回复
(
0
)