首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
考研
All over the world, your chances of success in school and life depend more on your family circumstances than on any other factor
All over the world, your chances of success in school and life depend more on your family circumstances than on any other factor
admin
2015-03-25
47
问题
All over the world, your chances of success in school and life depend more on your family circumstances than on any other factor. By age three, kids with professional parents are already a full year ahead of their poorer peers. They know twice as many words and score 40 points higher on IQ tests. By age 10, the gap is three years. By then, some poor children have not mastered basic reading and math skills, and many never will: this is the age at which failure starts to become irreversible.
A few school systems seem to have figured out how to erase these gaps. Finland ensures that every child completes basic education and meets a rigorous standard. One Finnish district official, asked about the number of children who don’t complete school in her city, replied, "I can tell you their names if you want. " In the United States, KIPP charter schools enroll students from the poorest families and ensure that almost every one of them graduates high school—80 percent make it to college. Singapore narrowed its achievement gap among ethnic minorities from 17 percent to 5 percent over 20 years.
These success stories offer lessons for the rest of us. First, get children into school early. High-quality preschooling does more for a child’s chances in school and life than any other educational intervention. One study, which began in the 1960s, tracked two groups of students from disadvantaged backgrounds. Some were given the opportunity to attend a high-quality preschool; others were not. Thirty-five years later, the kids who went to preschool were earning more, had better jobs, and were less likely to have been in prison or divorced.
Second, recognize that the average kid spends about half his waking hours up until the age of 18 outside of school—don’t ignore that time. KIPP students spend 60 percent more time in school than the average American student. They arrive earlier, leave later, attend more regularly, and even go to school every other Saturday. Similarly, in 1996, Chile extended its school day to add the equivalent of more than two more years of schooling.
Third, pour lots of effort into training teachers. Studies in the United States have shown that kids with the most effective teachers learn three times as much as those with the least effective. Systems such as Singapore’s are choosy about recruiting; they invest in training and continuing education; they evaluate teachers regularly; and they award bonuses only to the top performers.
Finally, recognize the value of individualized attention. In Finland, kids who start to struggle receive one-on-one support from their teachers. Roughly one in three Finnish students also gets extra help from a tutor each year. If we can learn the lesson of what works, we can build on it.
According to the passage, a high-quality preschool
选项
A、is too expensive for students from disadvantaged backgrounds.
B、is beneficial for a child’s chances of success in school and life.
C、was quite hard to obtain for most of the students in the 1960s.
D、means a guarantee of keeping away from crimes and divorce.
答案
B
解析
事实细节题。由题干关键词a high-quality preschool定位至第三段第三句。该句提及,较之于其他任何教育干预,优质的学前教育为孩子在学校和生活中提供了更多的机会,故答案为[B]。原文并未提及优质的学前教育的价格问题,故排除[A];第三段第四句只是提及自19世纪60年代开始的研究,并未提及在当时优质的学前教育很难获得,故排除[C];第三段末句提及“同时犯罪或离婚的可能性更小”而非肯定不会犯罪或离婚,[D]的含义过于绝对,故排除。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/HG74777K
0
考研英语一
相关试题推荐
Withtherapidspreadoftheinterneteyewhereintheworld,andthe(1)_____numberofusers,oneofthemostexcitingdevelop
TheauthorbeginshisarticlewithGeorgeBushesfather’swords______.Whatdoestheauthorthinkofunilateralism?
Thecarrot-and-sticktheoryofmotivation(likeNewtonianphysicaltheory)worksreasonablywellundercertaincircumstances.(4
Whenwomendobecomemanagers,dotheybringadifferentstyleanddifferentskillstothejob?Aretheybetter,orworse,manag
Asforglobalization,MichaelTenet’sattitudetoitismostprobably_____.Accordingtoparagraph5,theresponsesofdiffere
Carbondioxideisa"greenhouse"gas,whichmeansthatithelpstotrapheatintheatmosphere,(46)Morecarbondioxideonthef
Marriage,anditsmanyupsanddowns,stilloften【C1】______theheadlinesonnewspapers,magazinesandtheairwaves.Nearly23mA
Marriage,anditsmanyupsanddowns,stilloften【C1】______theheadlinesonnewspapers,magazinesandtheairwaves.Nearly23mA
Educationisoneofthekeywordsofourtime.Aman,withoutaneducation,manyofusbelieve,isanunfortunatevictimofunfo
ForthousandsofCanadians,badserviceisneithermake-believenoramusing.Itisanaggravatingandworseningreal-lifephenom
随机试题
下列疾病中可造成局部胃壁僵硬的是
患儿,男,10岁。高热,头痛,呕吐1天。查:脑膜刺激征(+),脑脊液压力高,含大量脓细胞,蛋白增高,涂片查到双球菌。考虑为()
安全生产规章制度的建设,其核心就是()。
下列因素中与所选取的样本数量同向变动的是()。
以下根据总账科目与其备抵科目抵销后的净额填列的项目是()。
根据《企业破产法》的规定,下列关于破产程序中追回权的表述错误的是()。
下列关于日期的规定不正确的是()。
从所给的四个选项中,选择最合适的一个填入问号处,使之呈现一定的规律性:
编号为1,2,3的三个球随意放入编号为1,2,3的三个盒子中,每盒仅放一个球,令求(X1,X2)的联合分布。
A、Becausetheycan’taffordto.B、Becausetheythinksmallhousesaremorecomfortabletolivein.C、Becausebighousesareusua
最新回复
(
0
)