首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
A、Approving. B、Disapproving. C、Indifferent. D、Detesting. B态度题。选项A是赞同;选项B是不赞同;选项C是不在乎;选项D是憎恶。受访者提到:Well,many of the beneficial ch
A、Approving. B、Disapproving. C、Indifferent. D、Detesting. B态度题。选项A是赞同;选项B是不赞同;选项C是不在乎;选项D是憎恶。受访者提到:Well,many of the beneficial ch
admin
2020-06-04
49
问题
J: Because in 1987 the Department of Education and Science established a national curriculum, which meant that all schools had to teach the same subjects.
I: So tell us, professor, how many different types of schools are there in Britain?
J: Britain has about 35, 000 schools. This includes 1, 000 nursery schools, which accept children between the ages of 3 and 5. That is, up until the age when compulsory schooling begins. There are also about 27, 000 primary schools, which are usually divided into infants’ department, for children up to age 7, and junior schools for those aged 8 to 11. From the age of 12 to 16, children attend secondary schools.
I: Can you tell us some more about primary schools?
J: Certainly. Since the 1950s the traditional approach to the education of younger children, where students sit in rows and learn by memorization, has been replaces by a more relaxed and informal approach. The curriculum for primary schools has also been greatly extended in recent years.
I: So what about secondary schools?
J: Well, many of the beneficial changes in primary education have been made possible by the abolition of the notorious "11 plus" examination, named after the age at which children took it. This examination, based largely on verbal reasoning and mathematical ability, was used to decide which children would go on to strictly academic grammar schools, and which would go to the so-called secondary modern schools, which included vocational courses. But in most parts of Britain the old grammar and secondary modern schools have been replaced by comprehensive secondary schools that all children in the district attend, regardless of their academic ability. The creation of the comprehensive schools also led to radical changes in school examinations. Now all children at the age of 16 sit for the GCSE examination in up to eight different subjects.
I: If children pass their GCSE examinations, can they then go to university?
J: No. If they achieve high enough grades, they are allowed to continue their studies for a further two years and study for their advanced level studies, known as A level. And if they achieve high enough grades in their A level examinations they can continue their studies at university.
I: I see. Professor Jarvis, today you have given us a comprehensive introduction to British education. Thank you very much.
J: My pleasure.
6. Which was the result of national curriculum established in 1987?
7. How many types of schools are there in Britain ?
8. What is Professor Jarvis’ attitude towards "11 plus" examination?
9. How many subjects are there in GCSE now?
10. What children can do if they achieve high grades in GCSE examination?
选项
A、Approving.
B、Disapproving.
C、Indifferent.
D、Detesting.
答案
B
解析
态度题。选项A是赞同;选项B是不赞同;选项C是不在乎;选项D是憎恶。受访者提到:Well,many of the beneficial changes in primary education have been made possible by the abolition of the notorious“11 plus”examination…,说明他认为“11 plus”考试是notorious(臭名昭著的),取消这一考试后基础教育体系进行了许多有益的改革。因此选项B正确。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/J0bK777K
0
专业英语八级
相关试题推荐
StructureoftheCanadianGovernmentI.Introduction—Canada’ssystemofgovernmentwasbasedontheBritishsystemofparliam
EnglishBusinessLetterFormatI.Demandsofstationery—businesses:—thefirstpage:paperwiththeprintedletterhead—succee
A、Tohighlightphonenumbersinthenotebook.B、Tostorescissorsineverysingleroom.C、Toclipthreadsbeforeyougoout.D、
A、Becausetheyareveryannoyingforpeople.B、Becausetheyareverywonderfulforpeople.C、Becausetheyareverycommontopeo
A、Sheisworkingincollege.B、Herstudyshowsworkoutisgoodforourbrains.C、Sheisabout45-50yearsold.D、Herresearchsu
TheDifferenceBetweenSpokenandWrittenEnglishI.Thedefinitionofspeechandwritingtwo【T1】______methodsofcommunication
PASSAGETHREEAccordingtotheauthor,whichstrategymaynotworkwellforbigcompanies?
A、Oldwomen.B、Smallbabies.C、Pregnantwomen.D、Youngchildren.C此题考查的是选项中的哪类人群容易感染寨卡病毒。由“…withadisturbingincreaseinthein
A、Fairmont.B、CandlewoodSuites.C、Hyatt.D、Hilton.C本题考查重要细节。根据句(3)可知,凯悦酒店绝对是健身项目方面的领头人,所以[C]为答案。
A、Supportive.B、Ambivalent.C、Opposed.D、Neutral.C观点态度题。本题考查受采访者对于阿富汗实行双政府的态度。由“WemadeclearthattheUnitedStatesanditspa
随机试题
Word大部分功能的操作顺序是______。
女性,48岁,突发性恶心、头晕,随之呕吐鲜红色血液约1000ml。查体:BP8/6kPa,P110次/分,面色苍白,神志淡漠,巩膜无黄染,心肺未见异常,腹软,无压痛,肝脾未触及,移动性浊音阴性,下列哪项支持肝硬化食管静脉曲张破裂出血的诊断
某建设工程网络计划如下图(时间单位:月),该网络计划的关键线路有()。
在计算土地增值税应纳税额时,纳税人为取得土地使用权支付的地价款准予扣除。这里的地价款是指()。
企业无法可靠区分研究阶段和开发阶段支出的,应将其所发生的研发支出全部资本化计入无形资产成本。()
某企业是生产洗发和护发用品的企业,为增加销售额,决定大力增加广告支出,广告宣传“每日使用本品洗发,让您拥有乌黑亮丽的秀发,配合同一品牌护发素使用,效果更佳”。该企业采用的总体战略是()。
下图为2013年8月15日8时的海平面等压线分布图(单位:百帕),读图回答问题。当日,甲、丙两地均出现洪涝灾害,其降水类型主要是()。①甲地为锋面雨②甲地为对流雨③丙地为台风雨④丙地为地形雨
召公谏厉王弭谤厉王虐,国人谤王。召公告曰:“民不堪命矣!”王怒,得卫巫,使监谤者。以告,则杀之。国人莫敢言,道路以目。王喜,告召公曰:“吾能弭谤矣,乃不敢言。”召公曰:“是障之也。防民之口甚于防川川壅而溃伤人必多民亦如之是故为川者决之使
国际货币基金组织的贷款条件(Conditionality)
•Lookatthelistbelow.Itshowssomeproductsectorsofhealthcaremarket.•Forquestions6-10,decidewhichsector(A-H)
最新回复
(
0
)