首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
医学
People have worried about smog for many years, and the government has spent billions of dollars to try to clean up the air of bi
People have worried about smog for many years, and the government has spent billions of dollars to try to clean up the air of bi
admin
2013-10-31
66
问题
People have worried about smog for many years, and the government has spent billions of dollars to try to clean up the air of big cities. Now we find that there is no escape from unhealthful air. Recent studies have shown that air inside many homes, office buildings, and schools is full of pollutants; chemicals, bacteria, smoke, and gases. These pollutants are causing a group of unpleasant and dangerous symptoms that experts call "sick building syndrome". A "sick building" might be a small house in a rural area or an enormous office building in an urban center.
A recent study reached a surprising conclusion: Indoor air pollution is almost always two to five times worse than outside pollution! This is true even in buildings that are close to factories that produce chemicals. The solution to this problem would seem very clear; Open your windows and stay out of modern office buildings with windows that don’t open.
Unfortunately, the solution might not be so simple, better ventilation—a system for moving fresh air—can cut indoor air pollution to a safe level, but lack of ventilation is seldom the main cause of the problem. Experts have found that buildings create their own pollution. Imagine a typical home. The people who live there burn oil, wood, or gas for cooking and heating. They might smoke cigarettes, pipes, or cigars. They use chemicals for cleaning. They use hundreds of products made of plastic or particle board; these products—such as the shelves in Oakland High School— give off chemicals that we can’ t see but that we do breathe in. And in many areas, the ground under the building might send a dangerous gas called radon into the home. The people in the house are breathing in a "chemical soup" , and medical experts don’t yet know how dangerous this is for the human body.
According to the passage, which of the following is true of "sick building syndrome"?
选项
A、All people can be ill when they breathe in indoor air with harmful ingredients.
B、Only old buildings can make people sick.
C、Outdoor air pollution is no less than indoor air pollution.
D、One shouldn’ t stay in the house where some people are seriously sick.
答案
A
解析
通过第一段最后一句可知各种房子都可能导致sick building syndrome,而并非只有旧房子,由此可排除B项;C项的侧重点不对;文中并没有提及选项D的内容;只有选项A的说法正确。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/LnU3777K
本试题收录于:
医学博士外语题库考研分类
0
医学博士外语
考研
相关试题推荐
Imagineadiseasespreadingacrosstheglobe,killingmostlymiddle-agedpeopleorleavingthemchronicallydisabled.Thenoned
Cultureshockmightbecalledanoccupationaldiseaseofpeoplewhohavebeensuddenlytransplantedabroad.Likemostailments,
Cultureshockmightbecalledanoccupationaldiseaseofpeoplewhohavebeensuddenlytransplantedabroad.Likemostailments,
A、Heisstillworriedabouthisskinproblem.B、Herecommendsanointmenttothewoman.C、Hedidn’tseethedoctorforhisskin
OFFTHECHANNELISLANDS,California—Largenumbersofgiantendangeredbluewhaleshavegatheredoffshoreattractingdozensofma
OFFTHECHANNELISLANDS,California—Largenumbersofgiantendangeredbluewhaleshavegatheredoffshoreattractingdozensofma
Despitegrowingnumbersofjoggers,CanadaFitnessSurveysacrossthecountrydemonstratethatCanadiansarelessphysicallyfit
Despitegrowingnumbersofjoggers,CanadaFitnessSurveysacrossthecountrydemonstratethatCanadiansarelessphysicallyfit
Theideaoftest-tubebabiesmaymakeyoueitherdelightedatthewondersofmodernmedicineorirritatedwhileconsideringthe
Theideaoftest-tubebabiesmaymakeyoueitherdelightedatthewondersofmodernmedicineorirritatedwhileconsideringthe
随机试题
已知齐次线性方程组有非零解,则λ的值为________.
PICC插管最常选择的血管是
医务人员正确的功利观不包括( )。
集装箱在国际货物运输中,可以用()。
公司解散时可免于清算的情形是()。
甲公司与乙公司签订买卖合同,向乙公司购买了一台设备,价款8万元,该买卖合同的法律关系的主体是()。(2017年)
消费者的需求信息属于()。
设A,B为n阶矩阵,且r(A)+r(B)<n.证明:A,B有公共的特征向量.
Now,morethanever,itdoesn’tmatterwhoyouarebutwhatyoulooklike.Janetwasjusttwenty-fiveyearsold.Shehada
A、Becausetheycan’taffordto.B、Becausetheyprefertheapartmentsneartheirworkplace.C、Becauseamobilehomeismoreconve
最新回复
(
0
)