首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
Why Money Doesn’t Buy Happiness What do the experts say? [A]All in all, it was probably a mistake to look for the answer to the
Why Money Doesn’t Buy Happiness What do the experts say? [A]All in all, it was probably a mistake to look for the answer to the
admin
2018-04-07
43
问题
Why Money Doesn’t Buy Happiness
What do the experts say?
[A]All in all, it was probably a mistake to look for the answer to the eternal question—"Does money buy happiness?"—from people who practice what’s called the gloomy science. For when economists tackled the question, they started from the observation that when people put something up for sale they try to get as much for it as they can, and when people buy something they try to pay as little for it as they can. Both sides in the transaction, the economists noticed, are therefore behaving as if they would be more satisfied, or happier, dare we say, if they ended up receiving more money(the seller)or holding on to more money(the buyer). Hence, more money must be better than less, and the only way more of something can be better than less of it is if it brings you greater satisfaction. The economists’ conclusion: the more money you have, the happier you must be.
[B]Suicidal CEOs, miserable magnates(大资本家)and other unhappy rich folks aren’t the only ones giving the lie to this. "Psychologists have spent decades studying the relation between wealth and happiness," writes Harvard University psychologist Daniel Gilbert and they have generally concluded that wealth increases human happiness when it lifts people out of extreme poverty and into the middle class but that it does little to increase happiness thereafter.
[C]That flies in the face of intuition(直觉), not to mention economic theory. According to standard economics, the most important commodity you can buy with additional wealth is choice. If you have $20 in your pocket, you can decide between steak and peanut butter for dinner, but if you have only $1 you’d better hope you already have a jar of jelly at home. Additional wealth also lets you satisfy additional needs and wants, and the more of those you satisfy the happier you are supposed to be.
[D]The trouble is, choice is not all it’s cracked up to be. Studies show that people like selecting from among maybe half a dozen kinds of food at the grocery store but find 27 choices ovenvhelming, leaving them habitually on edge that they could have chosen a better one than they did. And wants, which are nice to be able to afford, have a bad habit of becoming needs. Satisfying needs brings less emotional well-being than satisfying wants.
What do the common people say?
[E]The nonlinear(非线性的)nature of how much happiness money can buy comes through clearly in global surveys that ask people how satisfied they feel with their lives. In a typical survey people are asked to rank their sense of well-being or happiness on a scale of 1 to 7, where 1 means "not at all satisfied with my life" and 7 means "completely satisfied." Of the American multimillionaires who responded, the average happiness score was 5.8. Homeless people in Calcutta came in at 2.9. But before you assume that money does buy happiness after all, consider who else rated themselves around 5.8: the Inuit of northern Greenland, who do not exactly lead a life of luxury, and the cattle-herding Masai of Kenya, whose huts have no electricity or running water. And proving Gilbert’s point about money buying happiness only when it lifts you out of extreme poverty, slum dwellers in Calcutta—one economic rung above the homeless—rate themselves at 4.6.
[F]Studies tracking changes in a population’s reported level of happiness over time have also dealt a death blow to the money-buys-happiness claim. Since World War II the gross domestic product(GDP)per capita has tripled in the United States. But people’s sense of well-being has barely been altered. Japan has had an even more dramatic rise in GDP per capita since its postwar misery, but measures of national happiness have been flat, as they have also been in Western Europe during its long postwar boom, according to social psychologist Ruut Veenhoven. An analysis of more than 150 studies on wealth and happiness concluded that "economic indicators have obvious shortcomings" as approximations of well-being across nations.
[G]That’s partly because in an expanding economy, in which former luxuries such as washing machines become necessities, the newly well-off people don’t feel the same joy in having a machine do the laundry that their grandparents, suddenly freed from washboards, did. They just take the machines for granted. Another reason is that an expanding paycheck, especially in an expanding economy, produces expanding aspirations and a sense that there is always one more cool thing out there that you absolutely have to have.
If money doesn’t buy happiness, what does?
[H]Grandma was right when she told you to value health and friends, not money and stuff. Researchers add fulfillment, a sense that life has meaning, belonging to civil and other groups, and living in a democracy that respects individual rights and the rule of law. If a nation wants to increase its population’s sense of well-being, says Veenhoven, it should make "less investment in economic growth and more in policies that promote good governance, liberties, democracy, trust and public safety."
[I]Curiously, although money doesn’t buy happiness, happiness can buy money. Young people who describe themselves as happy typically earn higher incomes, years later, than those who said they were unhappy. It seems that a sense of well-being can make you more productive and more likely to show initiative and other traits that lead to a higher income. Contented(知足的)people are also more likely to marry and stay married, as well as to be healthy, both of which increase happiness.
[J]If more money doesn’t buy more happiness, then the behavior of most Americans looks downright insane, as we work harder and longer, decade after decade. But what is insane for an individual is crucial for a national economy—that is, ever more growth and consumption. Gilbert again: "Economies can blossom and grow only if people are deceived into believing that the production of wealth will make them happy... Economies thrive when individuals strive, but because individuals will strive only for their own happiness, it is essential that they mistakenly believe that producing and consuming are routes to personal well-being." In other words, if you want to do your part for your country’s economy, forget all of the above about money not buying happiness.
Based on standard economics, additional wealth can provide more options.
选项
答案
C
解析
本题讲述标准的经济学原理,应该是属于专家的看法,故应定位在What do the experts say?小标题下的A至D段。再根据standard economics及additional wealth等信息可定位至C段第2句。该句所述与本题一致,故答案为C。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/Lo47777K
0
大学英语四级
相关试题推荐
在这个信息爆炸的时代,大学生的阅读习惯变得碎片化、功利化。一项调查结果显示,许多大学生每日阅读时间不足1小时,而上网时间却超过了4小时。现在年轻人喜欢看一些“更实用的”书籍,如考试指导及职业指南。专家指出,碎片化、功利化阅读削弱了学生的思考以及分析能力。他
SecretsofGrade-AParentsA)WhenCareyGrahamstartedGradeOne,hegotaveryspecialteacher."Sherecognizedmypassion
Peoplebecomequiteillogicalwhentheytrytodecidewhatcanbeeatenandwhatcannot.IfyoulivedintheMediterranean,for
Thereseemsnevertohavebeenacivilizationwithouttoys,butwhenandhowtheydevelopedisunknown.Theyprobablycameabout
A、Itwastooexpensive.B、Itwastooheavytohand.C、Itwasnotpretty.D、Itwaseasytogetrotten.B男士说:“文章也介绍了那个移动雕塑。它说,该雕塑原
A、Cornandsugarcane.B、Ryeandcorn.C、StrongbeerandwheatD、Riceandwheat.C新闻的结尾提到,制成威士忌后,剩下一两个没什么用处的废产品:strongbeer和whea
A、Hisgirlfriend.B、Hismother.C、Hiscousin.D、Histeacher.C短文最后说,Joe的表妹Carol说,Joe的首要职责是帮助家人渡过难关,亦即暂时休学。故C正确。Joe的父亲希望他退学,而他的女朋
A、Children’sfriends.B、Parentingstyles.C、Sleepinghabits.D、Learningconditions.B短文提到研究是在考虑一些因素之后才确定喝苏打水与侵略性行为有关联,其中提到家长的教养方
A、Exposuretoexcessivenoise.B、Lackofrest.C、Unpreventableaccident.D、Intenseworkpressure.A录音提到引起可预防性失聪的主要原因(leadingcau
A、London.B、St.Augustine.C、TheAntilles.D、NewYork.D信息明示题。根据短文第一句指出JesseFish,anativeNewYorker,可知他来自纽约。所以选D。
随机试题
突发剧烈腹痛,痛时体位固定,不敢活动,拒按剑突下烧灼样腹痛,卧位时腹痛加重,直立位减轻
一名46岁非胰岛素依赖型糖尿病人,一直服用磺脲类降糖药物治疗,近1周发热,流涕,头痛,今来急诊室化验尿酮体(++++),血糖16mmol/L(288mg/dl),考虑诊断为糖尿病酮症酸中毒,临床表现不包括
A.LD1>LD2B.LD1/LD2倒置且伴有LDH5增高C.LD5>LD4D.LD4和LD5都升高E.LD3和LD4都升高恶性肿瘤肝转移
患者,女,29岁,孕32+3周,连续几天晨起醒来发现阴道流血,量较多。入院后查体:子宫软,无压痛,轮廓清楚,宫高26cm,腹围83cm,胎心154次/分,胎膜未破,胎位清楚,未入盆,采取保守治疗。最可能的诊断是
某钢结构牛腿与钢柱间采用4.8级普通C级螺栓及支托连接,竖向力设计值N=310kN,偏心距e=250mm,计算简图如图27所示。试问,按强度计算,螺栓选用下列何种规格最为合适?提示:①剪力由支托承受;②取旋转点位于最下排螺栓中心。
水泥稳定基层中,对水泥最主要的技术要求是()。
小王一家三口人,储蓄不多。小王在某外资企业工作,经常出差在外,是家庭的主要收入来源,妻子为教师,收入不高,孩子2岁。为防止小王发生意外而严重危及家庭生活支出及培养孩子的经济来源,该家庭以小王为被保险人,购买了一张15年期家庭收入保险单,每月收入保险金为20
证券发行议案经董事会表决通过后,应当在()个工作日内报告证券交易所,公告召开股东大会的通知;股东大会通过本次发行议案之日起()个工作日内,上市公司应当公布股东大会决议。
_________年开始,中国高校招生恢复采取统一考试、择优录取的办法。
圆心在原点、半径为5的圆上有多少个整数点?
最新回复
(
0
)