首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
Before, whenever we had wealth, we started discussing poverty. Why not now? Why is the current politics of wealth and poverty se
Before, whenever we had wealth, we started discussing poverty. Why not now? Why is the current politics of wealth and poverty se
admin
2013-01-10
50
问题
Before, whenever we had wealth, we started discussing poverty. Why not now? Why is the current politics of wealth and poverty seemingly about wealth alone? Eight years ago, when Bill Clinton first ran for president, the Dow Jones average was under 3,500, yearly federal budget deficits were projected at hundreds of billions of dollars forever and beyond, and no one talked about the "permanent boom" or the "new economy. " Yet in that more
straitened
time, Clinton made much of the importance of " not leaving a single person behind. " It is possible that similar "compassionate" rhetoric might yet play a role in the general election.
But it is striking how much less talk there is about the poor than there was eight years ago, when the country was economically uncertain, or in previous eras, when the country felt flush. Even last summer, when Clinton spent several days on a remarkable, Bobby Kennedy-like pilgrimage through impoverished areas from Indian reservations in South Dakota to ghetto neighborhoods in East St. Louis, the administration decided to refer to the effort not as a poverty tour but as a "new market initiative. "
What is happening is partly a logical, policy-driven reaction. Poverty really is lower than it has been in decades, especially for minority groups. The most attractive solution to it — a growing economy — is being applied. The people who have been totally left out of this boom often have medical, mental or other problems for which no one has an immediate solution. "The economy has
sucked in
anyone who has any preparation, any ability to cope with modern life," says Franklin D. Raines, the former director of the Office of Management and Budget who is now head of Fannie Mae. When he and other people who specialize in the issue talk about solutions, they talk analytically and on a long-term basis: education, development of work skills, shifts in the labor market, adjustments in welfare reform.
But I think there is another force that has made this a rich era with barely visible poor people. It is the unusual social and imaginative separation between prosperous America and those still left, out... It’s simple invisibility, because of increasing geographic, occupational, and social barriers that block one group from the others’ view.
After reading this passage, you can conclude that______.
选项
A、the relationship between the rich and the poor has changed
B、the good economy will soon end
C、poverty will be obliterated as a result of increased wealth
D、all people benefit from good economic conditions
答案
A
解析
推断题型参照第73题的注解。另见第一段的例子中说:在那困难时刻(八年前),克林顿更关注“不要将任何一人丢在后面”;第二段例子中提及:去年夏天,克林顿花了几天的时间穿过人烟稀少的地区去少数民族居住区旅行,政府没将这次努力算作一个贫困之旅,而是决定将之称为一个“新的市场首创”;而第三段谈及贫困率现在确实比几十年前低了,尤其是对少数民族裔而言,现在仍被完全排除在经济繁荣圈之外的人通常是在医疗、精神或其它方面有问题的人,对他们而言目前还没有一个立竿见影的解决方案;第四段作者谈及自己认为几乎看不见穷人的原因;因此可推断出现在富人和穷人间的关系已有了改变。所以答案为A。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/LowO777K
本试题收录于:
CATTI三级笔译综合能力题库翻译专业资格(CATTI)分类
0
CATTI三级笔译综合能力
翻译专业资格(CATTI)
相关试题推荐
Doyouagreeordisagreewiththefollowingstatement?Becauselifeistoocomplexnowadays,youngpeopleneedtheabilityto
InnovationsinMedievalEuropeanAgriculture1.Intheyear1,000CE,Europe’ssocietieswereorganizedunderasystemknown
"GeneralScienceClass"WhydidtheprofessorgivetheexampleoftheancientEgyptians?
Basedonthislecture,whatcanweinferaboutthefutureofmarinemammals?
A、Helphimcompleteafor.B、Advisehimabouthisclasses.C、lendhimsomemoney.D、Visittheman’sapartment.AWhyareyougoin
A、Hodoesnotfeelverywell.B、Hehadseveralteethfilled.C、Thedentistgavehimsomemedication.D、Thewomanismistaken.DW
NarratorListentopartofalectureinamarketingclass.Nowgetreadytoanswerthequestions.Youmayuseyournotestohelp
ArcheologyArcheology,thebranchofanthropologythatisdevotedtothestudyofthehumanpast,oftenfocusesontheperiodbe
Thenewspaperstoriesdeliberatelyputdowntheactress’sunattractivepast.
随机试题
Tidesarecreatedmainlybythepullofthemoonontheearth.Themoon’spullcauseswaterintheoceanstobealittledeeper
下列关于社会行为的描述,不正确的是
三级阶梯镇痛疗法的第一阶梯使用()镇痛药,主要适用于()的患者。
工程招标代理人应对招标工作中所出具的有关()、技术经济资料等的科学性和准确性负责。
在项目开工前应由施工单位现场负责人填写“施工现场质量管理检查记录”,报()检查,并做出检查结论。
——Theyhaven’tfinishedtheworkuptonow.——Well,they__________.
汉武帝时期,采用了董仲舒“罢黜百家,独尊儒术”的建议,并颁布了推恩令。()
阅读下面的文言文,回答问题。桃花源记陶渊明晋太元中,武陵人捕鱼为业。缘溪行,忘路之远近。忽逢桃花林,夹岸数百步,中无杂树,芳草鲜美,落英缤纷,渔人甚异之。复前行,欲穷其林。林尽水源,便得一山,山有小口,仿佛若有光。便
学校德育就是教师有目的地培养学生()。
关于我国的湖泊,下列叙述正确的是:
最新回复
(
0
)