首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
In the Information Age, the mass media have been playing an ever more important role in shaping our society. In the following ex
In the Information Age, the mass media have been playing an ever more important role in shaping our society. In the following ex
admin
2020-09-01
70
问题
In the Information Age, the mass media have been playing an ever more important role in shaping our society. In the following excerpt, the author lists the benefits as well as the setbacks brought about by the mass media. Read the excerpt carefully and write your response in NO LESS THAN 300 WORDS, in which you should:
1. summarize briefly the author’s opinion about the mass media;
2. give your comment.
Marks will be awarded for content relevance, content sufficiency, organization and language quality. Failure to follow the above instructions may result in a loss of marks.
Write your article on ANSWER SHEET FOUR.
Excerpt
We are told that the mass media are the greatest organs for enlightenment that the world has yet seen, and in Britain, for instance, several million people see each issue of the current affairs program, Panorama. It is true that never in human history were so many people so often and so much exposed to so many intimations about societies, forms of life and attitudes other than those obtained in their local societies. This kind of exposure may well be a point of departure for acquiring certain important intellectual and imaginative qualities, width of judgment, and a sense of the variety of possible attitudes. Yet in itself such exposure does not bring intellectual or imaginative development. It is no more than the masses of stone which lie around in a quarry and which may, conceivably, go to the making of a cathedral. The mass media cannot build the cathedral, and their way of showing the stones does not always prompt others to build. For the stones are presented within a self-contained and self-sufficient world in which, it is implied, simply to look at them, to observe—fleetingly—individually interesting points of difference between them, is sufficient in itself.
Life is indeed full of problems on which we have to—or feel we should try to—make decisions as citizens or as private individuals. But neither the real difficulty of these decisions nor their true and disturbing challenge to each individual can be communicated through the mass media. The disinclination to suggest the real choice, the individual decision, which is to be found in the mass media, is not simply the product of a commercial desire to keep the customers happy. It is within the grain of mass communication. The organs of the Establishment, however well-intentioned they may be and whatever their form (the State, the Church, voluntary societies, political parties), have a vested interest in ensuring that the public boat is not violently rocked, and will so affect those who work within the mass media that they will be led insensibly towards forms of production which, though they go through the dispute and enquiry, do not break through the skin to where such enquiries might really hurt. They will tend to move, when exposing problems, well within the accepted cliche assumptions of the society and will tend neither radically to question these cliches nor to make a disturbing application of them to the features of contemporary life. They will stress the "stimulation" the programs give, but this soon becomes an agitation of problems for the sake of the interest of that agitation itself; they will therefore, again, assist a form of acceptance of the status quo. There are exceptions to this tendency, but they are uncharacteristic.
The result can be seen in a hundred radio and television programs as plainly as in the normal treatment of public issues in the popular press. Different levels of background of the readers or viewers may be assumed, but what usually takes place is a substitute for the process of arriving at judgment. Programs such as this are noteworthy less for the " stimulation" they offer than for the fact that that stimulation (repeated at regular intervals) may become a substitute for, and so a hindrance to, judgments arrived at and tested in the mind and on the pulse. Mass communication, then, does not ignore intellectual matters; it tend to castrate them, to allow them to sit on the side of the fireplace, sleek and useless, a family plaything.
选项
答案
My View on the Mass Media Undeniably, the mass media have been greatly influencing our life. However, in essence, they don’t prompt intellectual development for the sake of their poor power of offering solutions to our real troubles in real life. This inability lies in the grain of mass communication which has been invented to pacify rather than agitate the masses. So with few exceptions, the mass media, instead of stirring intellect among their users, choose to castrate it, making themselves useless pastimes. A century or so ago, a book named The Crowd written by Gustave Le Bon shocked the world into a new recognition about the role the controlling power played in influencing the masses. A century later, that controlling power puts on a new vest and calls itself the mass media. While we hail the juggernaut of information thanks to its ubiquity, more sober minds worry about the suffocating whiff the mass media puff. More often than before, we witness several reversals of the same story publicized by the media, which is so twisting that it can rank a Hollywood movie. Due to their haste to catch the public attention, many mass media lose their professionalism of accuracy to rash reports. For example, some irresponsible editors base their reports on unreliable sources to cry wolf to cater to the prying eyes, only to make themselves subject to later mockery. Worse still, owing to the strict censorship, the so-called visceral truth-telling may turn out to be a thinly or thickly veiled lie to serve some purposes. " So wicked it looks loyal; so fake it looks real" speaks true of some if not many pieces of the information the mass media presented. All in all, bad omens though these may sound to doom-mongers, the mass media, as the most powerful mouthpiece of one group or another, cannot withdraw themselves from us. It is us, who are equipped with better-nurtured minds, that should choose to digest the news they offer.
解析
本题探讨的是大众传媒对公众的影响,属于社会生活类话题。题目要求简要概括所给材料中作者的观点,并发表自己的评论。在具体行文方面,考生可以开篇点题,简要概括材料中作者对大众传媒的负面观点;然后提出自己对这一问题的看法,并阐明理由;最后总结全文,重述论点,提出倡议。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/LsIK777K
0
专业英语八级
相关试题推荐
Literature,especially【T1】______,givespeopleagreaterappreciationforhistoryinanon-historicalway.【T2】______remainthe
SomeTheoriesofHistoryI.TheproblemsofunderstandinghistoryHistorywithwrittenrecords:therecordsmaybe【T1】______
FiveThingsforCollegeGraduatestoKnowI.Degreedoesnot【T1】______youtoajob【T1】______A.Yoursituationaftergraduatio
AreyouconsideringtravelingtoanativeEnglishspeakingcountrytoimproveyourEnglishlanguagesskillsatalanguagescho
文学家在人群里,好比朗耀的星辰,明丽的花草,神幻的图画,微妙的音乐。这空洞洞的世界,要他们来点缀,要他们来描写。这干燥的空气,要他们来调和。这机械的生活,要他们来慰藉。他们是人群的需要!假如人群中不产生出若干的文学家,我们可以断定我们的生活,是没有趣味的。
中国民族自古以来从不把人看作高于一切,在哲学文艺方面的表现都反映出人在自然界中与万物占着一个比例较为恰当的地位,而非绝对统治万物的主宰。因此我们的苦闷,基本上比西方人为少为小;因为苦闷的强弱原是随欲望与野心的大小而转移的。农业社会的人比工业社会的人享受差得
幸福有时会同我们开一个玩笑,乔装打扮而来。机遇、友情、成功、团圆……它们都酷似幸福,但它们并不等同于幸福。幸福会借了它们的衣裙,袅袅婷婷而来,走得近了,揭去帏幔,才发觉它有钢铁般的内核。幸福有时会很短暂,不像苦难似的笼罩天空。如果把人生的苦难和幸福分置天平
A、Frenchcourse.B、Artisticactivities.C、Aninternship.D、Ajoboffer.BMissChen提到,她虽然并不后悔缩短大学时光,但她本应多花点时间在戏剧和音乐活动(dramatican
我们应该加强双边合作关系。
会议室门口通常贴着一条通告:请与会者关闭手机。
随机试题
下列有关我国全面发展教育的说法,正确的是()。
为什么说《谏逐客书》是汉赋文风的先导?
(2013年第74题)原发性醛固酮增多症首选的治疗方法是
圈形卡环倒钩卡环
交通、铁道、石油化工、水利等工程建设项目在完成初步设计报告后组织招标,其工程造价控制目标一般以()为限额。
有三个相互独立的投资方案甲、乙、丙,所有方案寿命均为10年,残值为0,基准收益率10%,可利用资本为18万元,项目有关数据见表3-2。则最优方案组
我国对于非公开募集基金的监管的重点集中的在()环节。
你的上级间关系不很协调,经常为一些事争吵,你在中间打算怎么办?
贯彻“三个代表”重要思想,关键在坚持______,核心在坚持党的先进性,本质在坚持执政为民。这是“三个代表”的根本要求。
在考生文件夹下打开文档Word.docx,按照要求完成下列操作并以该文件名(word.docx)保存文件。按照参考样式“Word参考样式.gif”完成设置和制作。具体要求如下:设置第四至第六段文字,要求首行缩进2个字符。将第四至第六段的段首《报告》
最新回复
(
0
)