首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
(1) After the first 10 short stories in her new collection, Alice Munro inserts a single paragraph on an otherwise blank page, u
(1) After the first 10 short stories in her new collection, Alice Munro inserts a single paragraph on an otherwise blank page, u
admin
2021-02-21
81
问题
(1) After the first 10 short stories in her new collection, Alice Munro inserts a single paragraph on an otherwise blank page, under the heading, Finale: " The final four works in this book are not quite stories. They form a separate unit, one that is autobiographical in feeling, though not, sometimes, entirely so in fact. I believe they are the first and last—and the closest—things I have to say about my own life. "
(2) What follows is a subversive (颠覆性的) challenge to the idea of autobiography: a purposeful melding of fact, fiction and feeling. Like Muriel Spark’s Curriculum Vitae and Hilary Mantel’s Giving Up the Ghost, Munro’s "final four works" will loom like megaliths over all who pick up their pens to write about her in the future.
(3) "Dear Life" describes the house Munro lived in when she was growing up in Wingham, Ontario, where her mother was a schoolteacher and her father a fur and poultry farmer. " This is not a story, only life," she notes, signalling the pathways, names, coincidences that might have been woven into her fiction, but here are present as memories.
(4) "Night" revisits Munro’s childhood insomnia. Sleeping on a bunk above her younger sister she became frightened of the thought that it would be quite easy to strangle her in the night. Caught walking outside on the porch by her father, also insomniac, Munro remembers confessing her disturbing vision of sororicide. "He said, ’People have those kinds of thoughts sometimes. ’ He said this quite seriously and without any sort of alarm or jumpy surprise... People have thoughts they’d sooner not have. It happens in life. "
(5) "Voices" recalls a visit to a local dance with Munro’s mother that was cut short due to the presence of a mature local prostitute and one of her girls. Munro overheard two air force men from Port Albert comforting the girl on the stairs and stroking her thigh: "I had never in my life heard a man speak in that way, treating a woman as if she was so fine and valued a creature that whatever it was, whatever unkindness had come near her, was somehow a breach of a law, a sin. "
(6) "The Eye" is the most majestic of Munro’s monuments to memory. She remembers being taken, the year she started school, to see the dead body of a young woman whom her mother had hired to help after the birth of Munro’s younger siblings. Encouraged to look into the coffin, she thought she saw the young woman slightly open one eye: a private signal to her alone. "Good for you," her mother said, as they left the grieving household.
(7) It is fascinating to compare this with the end of the story "Amundsen" earlier in the collection. Two people who were lovers long ago meet unexpectedly crossing a Toronto street.
(8) The man opens one of his eyes slightly wider than the other and asks, "How are you?" "Happy," she says. " Good for you," he replies.
(9) In this book, Munro has laid bare the foundations of her fiction as never before. Lovers of her writing must hope this is not, in fact, her finale. But if it is, it’s spectacular.
Which of the following statements is INCORRECT according to the passage?
选项
A、Munro’s mother used to be a teacher.
B、Munro’s dance with her mother didn’t last.
C、Amundsen is one of Munro’s stories.
D、Dear Life is the last book of Munro.
答案
D
解析
推断题。根据第三段第一句中的her mother was a schoolteacher可知,A符合文意,故排除;根据第五段第一句中的“dance…was cut short”可知,B符合文意,故排除;根据第七段中的earlier in the collection可知,C符合文意,故排除。根据最后一段第二、三句,hope和if it is都说明作者并不确定这是门罗的封山之作,D过于绝对,故为答案。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/LyCK777K
0
专业英语四级
相关试题推荐
TheLibraryofCongressTheLibraryofCongressisAmerica’snationallibrary./Ithasmorethan120millionbooksandothe
NationalSpellingBeeEveryyear,thebestyoung【T1】______fromaroundtheworld【T2】______inWashington,D.C.fortheNatio
NationalSpellingBeeEveryyear,thebestyoung【T1】______fromaroundtheworld【T2】______inWashington,D.C.fortheNatio
Single-sexEducationforGirlsI.Threemainargumentsagainstsingle-sexschools—Itgoesagainstthegoalofproviding【T1】
Single-sexEducationforGirlsI.Threemainargumentsagainstsingle-sexschools—Itgoesagainstthegoalofproviding【T1】
A.lookingB.focusonC.variousD.extensiveE.regionF.differencesG.famousH.enormousI.entireJ.overallK.ne
A.functionB.warningC.definitionD.replacingE.expressF.wordsG.deedsH.interpretI.limitlessJ.singleK.bo
A.roleB.enormousC.InsteadofD.mutteringE.strikingF.mediatedG.originallyH.perpetual
随机试题
患者女,55岁,农民。有双相障碍病史25年。45天前早晨发现患者呕吐、昏迷,意识不清,急送当地医院检查颅脑CT未见明显异常,在当地诊断治疗不详,约6~7/小时后意识恢复正常,痊愈出院。半个月前突然迷路,在屋里找不到自己的床铺,不认识家里的人,不会穿衣服,做
内部控制的原则不包括()。
某企业对所得税采取递延法核算,对下列项目进行所得税处理时,应记人“递延税款”科目贷方的是( )。
材料:一位名叫欧谛德谟的青年一心想当政治家,为帮助这位青年认清正义与非正义问题,苏格拉底和这位青年进行了下面的对话(以下皆是苏问,欧答):问:虚伪应归于哪一类?答:应归入非正义类。问:偷盗、欺骗、奴役等应归入哪一类?
城市居民自来水的价格一般为3.5--4.0元/吨,而市场上销售的瓶装矿泉水价格约为1元/瓶(约500毫升),约折合2000元/吨。矿泉水比自来水价格高的原因是()。
直角坐标系xOy中,以原点为极点,x轴的正半轴为极轴建立极坐标系,设点A,B分别在曲线C1:(θ为参数)和曲线C2:ρ=1上,则|AB|的最小值为__________.
应在公文首页标注签发人的是()。
中国自古就有“有志者事竟成”的格言,西方的成功学理论也教导人们说“远大的理想和明确的目标会成就伟大的事业”。问题的关键是,成功的领导人不仅要有远大的目标和坚强的信念,还要有毅力克服千难万险去实现自己的目标。当今全球市场瞬息万变,商机很多又危机四伏,在波涛汹
关于祖冲之算法的安全性分析不正确的是(54)________________。
在数据库系统中,数据模型包括概念模型、逻辑模型和
最新回复
(
0
)