首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
(1)People in the United States in the nineteenth century were haunted by the prospect that unprecedented change in the nation’s
(1)People in the United States in the nineteenth century were haunted by the prospect that unprecedented change in the nation’s
admin
2022-12-18
45
问题
(1)People in the United States in the nineteenth century were haunted by the prospect that unprecedented change in the nation’s economy would bring social chaos. In the years following 1820, after several decades of relative stability, the economy entered a period of sustained and extremely rapid growth that continued to the end of the nineteenth century. Accompanying that growth was a structural change that featured increasing economic diversification and a gradual shift in the nation’s labor force from agriculture to manufacturing and other nonagricultural pursuits.
(2)Although the birth rate continued to decline from its high level of the eighteenth and. early nineteenth centuries, the population roughly doubled every generation during the rest of the nineteenth century. As the population grew, its makeup also changed. Massive waves of immigration brought new ethnic groups into the country. Geographic and social mobility—downward as well as upward—touched almost everyone. Local studies indicate that nearly three-quarters of the population—in the North and South, in the emerging cities in the Northeast and in the restless rural counties of the West—changed then-residence each decade. As a consequence, historian David Donald has written, "Social atomization affected every segment of society, and it seemed to many people that all the recognized values of orderly civilization were gradually being eroded."
(3)Rapid industrialization and increased geographic mobility in the nineteenth century had special implications for women because these changes tended to magnify social distinctions. As the roles of men and women played in society became more rigidly defined, so did the roles they played in the home. In the context of extreme competitiveness and dizzying social change, the household lost many of its earlier functions and the home came to serve as a haven of tranquility and order. As the size of families decreased, the roles of husband and wife became more clearly differentiated than ever before. In the middle class especially, men participated in the productive economy while women ruled the home and served as the custodians of civility and culture. The intimacy of marriage that was common in earlier periods was rent, and a gulf that at times seemed unbridgeable was created between husbands and wives.
All the following can be inferred from the passage EXCEPT that________.
选项
A、more and more people were leaving the farm to take up nonagricultural jobs
B、there was a significant change of meaning in the word "family"
C、people no longer wanted to get married
D、the rapid economic growth lasted for more than half a century
答案
C
解析
推断题。原文只讲了家庭所发生的变化,而没有提及人们对婚姻本身的观点和态度,故不能从文章推断出选项C的内容。所以选项C符合题意。根据第1段最后一句可以判定选项A是正确的。末段第2、3、4句表明家庭这个概念所发生的巨大变化,故选项B是正确的。选项D的主题词rapid economic growth表明信息在第1段,根据该段第2句可推断选项D是正确的。此题解题时应注意题目关键词EXCEPT。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/NpcD777K
0
专业英语四级
相关试题推荐
Britain’sprivateschoolsareoneofitsmostsuccessfulexports.Thechildrenofthewealthy【C1】________tothem,whetherfromC
Asimpleideasupportsscience:"trust,butverify".Resultsshouldalwaysbe【C1】________tochallengefromexperiment.Thatsimp
Formorethanadecade,Dellhasposteddouble-digitgrowthbysellingcomputersdirectlytocustomers,mostofthemcorporatec
Intheiridlemoments,historiansoccasionallyspeculateonhowtheworldwouldbedifferentifAdolfHitlerhadpassedtheentr
________ispre-authorizedbyChangeManagementthathasanacceptedandestablishedproceduretoprovideaspecificchangereq
Whichpassage(s)say(s)that….adultsputtoomuchemphasisonchildren’sintellectualdevelopment?
Whichpassage(s)say(s)that….adultsputtoomuchemphasisonchildren’sintellectualdevelopment?
Iwasn’tabletocatchthebus.I________tenminutesearlier.
PASSAGETWOWhatdoes"tobolsterprofitsthroughscale"meaninPara.8?
A.classifiedB.conductedC.dietingD.earlierE.laterF.lessG.lifeH.linkedI.obeseJ.obse
随机试题
成对的喉软骨是_________,不成对的是_________、_________、_________。
不是数字平板探测器高级临床应用的项目是
治疗颞下颌关节强直引起的开口困难可选用()。
某装饰公司承接了寒冷地区某商场的室内、外装饰工程。其中,室内地面采用地面砖镶贴,吊顶工程部分采用木龙骨,室外部分墙面为铝板幕墙,采用进口硅酮结构密封胶、铝塑复合板,其余外墙为加气混凝土外镶贴陶瓷砖。施工过程中,发生如下事件:事件一:因木龙骨为甲供材料,施工
在借贷记账法下,“实收资本”账户的期末余额等于()。
中外投资者用作投资的实物必须是()。
在对某一社区13名成员的休闲生活情况的调查中发现:(1)喜欢游泳的成员不喜欢太极拳;(2)不喜欢郊游的成员喜欢太极拳;(3)喜欢郊游的成员不喜欢登山。据此,可以推出( )。
日前,(1)自计算机技术、中文信息处理、语言文字、文化教育电信行业等领域的(2)家,对“五笔数码”输人法作出(3)价,说这种输入法是汉字键盘输入的第二次(4)命,对提高汉字的国际影响力及在网络时代的(5)用,将产生重大的影响。(5)
______isJackKerouac’sbestnovel.
WhichofthefollowingsentencesisgrammaticallyINCORRECT?
最新回复
(
0
)