首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
Britain’s excitable press sometimes gets into a flap over odd issues. One recent example is the Daily Telegraph, Britain’s best-
Britain’s excitable press sometimes gets into a flap over odd issues. One recent example is the Daily Telegraph, Britain’s best-
admin
2013-08-05
38
问题
Britain’s excitable press sometimes gets into a flap over odd issues. One recent example is the Daily Telegraph, Britain’s best-selling broadsheet. As David Cameron announced that Britain and the euro zone would part ways — normally fertile ground for the right-wing rag—it splashed on the story that an examiner had advised teachers "you don’t have to teach a lot" to pass the tests set by the exam board for which she worked. Today, as the same examiner was hauled in front of the Commons select committee on education, its main headline was "Teachers giving students exam questions".
Concerns about how England’s exam system works are long-standing: the Commons committee’s ongoing investigation into the administration of examinations was initiated some time back. Nor is the concern limited to the English system, the committee is looking outside England and the Daily Telegraph also recorded an examiner from the WJEC, the Welsh exam board, as saying. "We’re cheating. " Part of the reason is the inexorable rise in exam passes. Ever since the system was reformed in 1988, school children have been graded by their absolute rather than their relative performance. When the reforms were enacted, roughly 5% got the top grades. Over the past ten years, the proportion gaining the highest marks has doubled from 9. 4% to almost 20%.
A second reason is gripes from university tutors and employers, who reckon that school leavers are not as accomplished as they used to be. Even the most selective universities now provide remedial courses to address the gaps in the knowledge of their newly recruited undergraduates. Meanwhile the Confederation of British Industry frets that poor standards of English and maths among school leavers could hinder economic growth.
At the select committee today, Steph Warren, a former geography teacher who was filmed implying that the exams set by Edexcel, her employer, were easy, set out to explain her position. She had been quoted out of context, she said. The film was made at the end of an exhausting training day during which she had been berated by teachers for setting an exam that their pupils had found difficult. That was why she had suggested that "you don’t have to teach a lot".
But the scandal has raised some valid questions about who are the customers in the marketised system. During the 1950s, when the OTevel and A-level examinations were first devised, they were offered exclusively by universities. That actually made far less sense then than it does now: in 1950 just 3% of young people went to university; today some 45% of youngsters enrol.
Yet following the 1988 education reforms, the university boards lost out to new competitors. Some merged, some folded. The four main exam boards in England and Wales now comprise a department of the University of Cambridge, a profitable company and two charities.
In the interests of transparency, I should disclose that the company, Edexcel, is itself owned by a publisher, Pearson, which, through its ownership of the Financial Times, also owns a stake in The Economist. That said, Pearson has never, to my knowledge, tried to influence the editorial content of this newspaper. And The Economist itself has its own educational venture; successful completion of a course will gain you a certificate of achievement signed by John Micklethwait, the editor of The Economist, no less.
In today’s Daily Telegraph , an anonymous examiner is quoted as saying that the "cause of the rot, ultimately, is competition between exam boards". I think there is some truth in that remark. The problem with the existing system, as I see it, is that the exam boards do not see universities as being their customers. Rather, the customers are mostly school teachers. And, naturally enough, teachers want to enter their pupils for exams that they will pass. Instead of harnessing market forces to drive up standards, the system does precisely the opposite. It should be reformed to incentivise a race to the top.
One way to do this would be to give universities a stronger role in setting school-leaving exams. However universities are not as saintly as they like to pretend: grade inflation is also rife in higher education. According to the Higher Education Statistics Agency, the proportion of students who gained a first-class degree now stands at 14% , up from 10% a decade earlier. In some institutions, the proportion is far higher.
So my suggestion is that universities should be given a greater say in judging the ability of school leavers, but that employers should also be given a greater say in judging the ability of university graduates.
It can be inferred from the passage that Daily Telegraph
选项
A、has an ill opinion of David Cameron.
B、is famous for its features and editorials.
C、highlights the importance of education.
D、probably takes up a right-wing stance.
答案
D
解析
推断题。由题干中的Daily Telegraph定位至首段。第三句中的it即第二句中提到的Daily Telegraph,从句中的“normally fertile ground for the right-wing rag”可以看出,《每日电讯报》没有报道Cameron的声明而错过了右翼报章大放厥词的好时机,这让人感到意外,由此可以推断出[D]符合文意。文中没有提及Daily Telegraph如何看待Cameron,[A]属于过度推断;第二句这里没有提及原因,[B]无依据;第三句表明只是一个事件,并不能说明该报纸强调教育的重要性,排除[C]。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/NzZO777K
0
专业英语八级
相关试题推荐
WhatarethescientistsattheUniversityofCaliforniadoingtohelppatientsblink?
Thecentralproblemoftranslatinghasalwaysbeenwhethertotranslateliterallyorfreely.Theargumenthasbeengoingsincea
Clearlyifwearetoparticipateinthesocietyinwhichwelivewemustcommunicatewiththeotherpeople.Agreatdealofcomm
Theallusion"APoundofFlesh"comesfromShakespeare’s______.
Accordingtothenews,whatmaybesignificanceofthediscovery?
WhatwerethethingsinBritainthatDr.Mathewfoundmoststrangewhenhefirstarrived?
Morepeopledieoftuberculosis(结核病)thanofany(1)______diseasecausedbyasingleagent.Thishasprobablybeenthecasein
NewEducationalTechnology:ChallengesandPotentialI.Thecriticismofcomputersandmultimediatechnology—A(1)_____ofunders
Foodisirradiated(用辐射处理)toprovidethesamebenefitsaswhenitisprocessedbyheat,refrigeration,freezingortreatedwit
随机试题
人口因素在衽会发展中的作用表现为,它可以_______。
杜甫被称为诗歌发展史上的集大成者,其诗歌风格以_______为主。
S公司1999年度盈亏临界点销售量和实际销售量分别为()件。若其他因素不变,为使S公司2000年的税前净利润比1999年度增长10%,则固定成本总额应削减()元。
甲某与乙厂签订赠与合同,甲某赠与乙厂一台设备,合同订立后,由于甲某发生经济困难,要求撤销该赠与行为,乙厂以签订了合同为由,要求甲某立即交付设备,下面说法正确的是()。
A注册会计师担任X公司2009年度财务报表审计业务的项目负责人。在对关联方及其交易实施审计时,A注册会计师遇到以下问题,请代为做出正确的决策。Y公司是X公司的母公司。注册会计师在检查X公司有关关联方及其交易在财务报表附注中的披露是否符合规定时,无论X公
文学风格不是从天上掉下来的,其形成也不可能_________,必须通过作家不断的社会实践和艺术实践。虽然并非所有作家最终都能形成自己鲜明的风格,但每个作家都应有对风格的_________。填入画横线部分最恰当的一项是:
设有宏定义;#defineIsDIV(k,n)((k%n==1)?1:0),且变量m已正确定义并赋值。则宏调用:IsDIV(m,5)&&IsDIV(m,7)为真时所要表达的是()。
下列关于C++输入/输出流的叙述中,错误的是()。
Inthemeetingheldlastnightthevicepresidentrefusedtomakeanycommentonthematterbeforemakingdueinvestigation.
A、Theyalwaysdothesamejob.B、Theyalwaysrelaxthemselves.C、Theyaregoingtoworkthisweekend.D、Theyareseeingafilm.
最新回复
(
0
)