首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
A、To do business effectively. B、To meet others’ requirement. C、To improve linguistic skills. D、To promote proficiency in English
A、To do business effectively. B、To meet others’ requirement. C、To improve linguistic skills. D、To promote proficiency in English
admin
2016-04-26
48
问题
All languages are equal from a linguistic point of view. It is wrong to judge the value of one against another. But when it comes to investing time, money and effort in the learning of languages, practical factors inevitably come into play. Politicians, taxpayers, parents and learners all want to be able to invest in those languages where their efforts and resources are going to prove most effective for their particular needs.
There is no denying the importance of English as a common means of communication across the world. But an analysis of global language trends was a timely warning against this pride in the predominance of English worldwide. It predicted that the competitive advantage of English will decline and that[24]monolin: gual English speakers, unable to tap into the multilingual environments enjoyed by others, would face a gloomy economic future.
A wide range of languages are needed to exploit the benefits of the single market and keep improving trade between peoples worldwide. Even when others have a high level of proficiency in English, this does not mean that their languages can be ignored.[25]In order to develop relations between countries_and individuals based on mutual respect and trust, as well as to do business effectively, there is a need for an understanding of the social, political, and technical systems of a country, as well as the countless aspects of daily life that are important to that nation’s identity and culture.
23. What do we know about the value of languages from a linguistic point of view?
24. What does the speaker say about monolingual English speakers?
25. Why do we need to understand various aspects of a country?
选项
A、To do business effectively.
B、To meet others’ requirement.
C、To improve linguistic skills.
D、To promote proficiency in English.
答案
A
解析
短文末尾提到,为了在互相尊重和信任的基础上来发展国与国之间和个人之间的关系以及有效地经商,我们需要了解一个国家的社会、政治和技术系统。题干问及的various aspects(各个方面)其实是对社会、政治和技术系统的概括,可知答案为A,有效地经商是原文提到的因素之一。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/OAe7777K
0
大学英语四级
相关试题推荐
A、Angry.B、Indifferent.C、Satisfied.D、Regretful.A男士最终未能达到退款目的,赌气说店家可以将这件衬衣送到宠物店卖给小狗穿。由此可知他很气愤,选A。
InSaoPaulo,ababyboyissmiling,unawarethatacourtisdecidinghisfate.Ifitfindsinhisfather’sfavor,heisinall
Fancyathree-dayweekend—notjustonceinawhilebutweekinweekout?Youmaythinkyourbosseswouldneveragreetoit,but
Fancyathree-dayweekend—notjustonceinawhilebutweekinweekout?Youmaythinkyourbosseswouldneveragreetoit,but
A、TheypredominatetheEnglishworld.B、Theyareunabletoadapttothecompetitiveworld.C、Theyinvestmoretimeinlearninga
TheBritishgovernmentrecentlyannouncedaproposaltointroducehealthcareaccessfeesformigrantsandlong-termvisitorsth
A、Shecandonothingtohelptheman.B、Sheknowsnothingaboutbasketball.C、TheyarenotrichenoughtobuyanotherTVset.D、
Adegreefromacollegeoruniversityisoftenakeythatopensdoorsof【B1】______—doorstoabetterjobandabetterlife.With
HowsciencegoeswrongScientificresearchhaschangedtheworld.Nowitneedstochangeitself.A)Asimpleideaunderli
Sinceancienttimes,thedestructiveeffectsofearthquakesonhumanlivesandpropertyhaveencouragedthesearchforreliable
随机试题
“何以解不痛快?唯有象棋。”这句话出自()
外阴上皮内瘤变可以逆转自然消失,也可发展为原位癌,再进展为浸润癌。()
酪氨酸可转变为
窦性心动过缓常见于
策划重大事故应急预案时应充分考虑()等。
下列关于“以人为本”的学生观,说法不正确的是()。
小猪、小鸭、熊猫和羊驼共用一口水井。小猪每隔5天去打一次水,小鸭每隔11天去打一次水,熊猫每隔17天去打一次水,羊驼每隔29天去打一次水,如果4月1日那天它们都去水井打水了,问它们下一次都去水井打水是几月几日?()
A、 B、 C、 D、 C根据上面两行的图形,可发现其中的规律,第二幅图上方的点数减去第一幅图上方的点数为第三幅图上方的点数,三幅图下方的点数为相邻的三个自然数,故可见空缺处图形上方应为空白,下方应为两个点,
下列对loopback接口的描述中,错误的是()。
王羲之祖籍为现在的山东省,是东晋大书法家,后人尊称他为“书圣”(theSageofCalligraphy)。王羲之年轻时跟卫夫人学习书法,后来又到处游历,学习了书法界前辈们的碑刻。据说他常常夜以继日地练习书法。休息时,他还想着字的结构,手指就在衣服上
最新回复
(
0
)