首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
考研
Read the following text and match each of the numbered items in the left column to its corresponding information in the right co
Read the following text and match each of the numbered items in the left column to its corresponding information in the right co
admin
2021-02-21
64
问题
Read the following text and match each of the numbered items in the left column to its corresponding information in the right column. There are two extra choices in the right column. Mark your answers on the ANSWER SHEET. (10 points)
For centuries, philosophers and theologians have almost unanimously held that civilization as we know it depends on a widespread belief in free will—and that losing this belief could be calamitous. Our codes of ethics, for example, assume that we can freely choose between right and wrong. In the Christian tradition, this is known as "moral liberty"—the capacity to discern and pursue the good, instead of merely being compelled by appetites and desires. The great Enlightenment philosopher Immanuel Kant reaffirmed this link between freedom and goodness. If we are not free to choose, he argued, then it would make no sense to say we ought to choose the path of righteousness.
The sciences have grown steadily bolder in their claim that all human behavior can be explained through the clockwork laws of cause and effect. This shift in perception is the continuation of an intellectual revolution that began about 150 years ago, when Charles Darwin first published On the Origin of Species. Shortly after Darwin put forth his theory of evolution, his cousin Sir Francis Galton began to draw out the implications: If we have evolved, then mental faculties like intelligence must be hereditary. But we use those faculties—which some people have to a greater degree than others—to make decisions. So our ability to choose our fate is not free, but depends on our biological inheritance.
Many scientists say that the American physiologist Benjamin Libet demonstrated in the 1980s that we have no free will. It was already known that electrical activity builds up in a person’s brain before she, for example, moves her hand; Libet showed that this buildup occurs before the person consciously makes a decision to move. The conscious experience of deciding to act, which we usually associate with free will, appears to be an add-on, a post hoc reconstruction of events that occurs after the brain has already set the act in motion.
In 2002, two psychologists had a simple but brilliant idea: Instead of speculating about what might happen if people lost belief in their capacity to choose, they could run an experiment to find out. Kathleen Vohs, then at the University of Utah, and Jonathan Schooler, of the University of Pittsburgh, asked one group of participants to read a passage arguing that free will was an illusion, and another group to read a passage that was neutral on the topic. Then they subjected the members of each group to a variety of temptations and observed their behavior. Would differences in abstract philosophical beliefs influence people’s decisions?
Yes, indeed. When asked to take a math test, with cheating made easy, the group primed to see free will as illusory proved more likely to take an illicit peek at the answers. When given an opportunity to steal—to take more money than they were due from an envelope of $ 1 coins—those whose belief in free will had been undermined pilfered more. On a range of measures, Vohs told me, she and Schooler found that "people who are induced to believe less in free will are more likely to behave immorally."
Another pioneer of research into the psychology of free will, Roy Baumeister of Florida State University, has extended these findings. For example, he and colleagues found that students with a weaker belief in free will were less likely to volunteer their time to help a classmate than were those whose belief in free will was stronger. Likewise, those primed to hold a deterministic view by reading statements like "Science has demonstrated that free will is an illusion" were less likely to give money to a homeless person or lend someone a cellphone.
选项
答案
D
解析
根据Roy Baumeister可以定位到第六段。该段提到Roy Baumeister的实验进一步证明those primed to hold a deterministic view by reading statements like“Science has demonstrated that free will is an illusion”were less likely to give money to a homeless person or lend someone a cellphone(通过阅读诸如“科学已经证明自由意志是幻觉”的说法而事先已经持有定论的人,更不可能向无家可归者提供金钱帮助,或把手机借给他人),故D项为正确选项。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/PGY4777K
0
考研英语二
相关试题推荐
Oneofthequestionsthatiscomingintofocusaswefacegrowingscarcityofresourcesofmanykindsintheworldishowtodiv
Theauthorthinksthatpullfactors______.People’sdecisionstomigratemightbeinfluencedbyallthefollowingEXCEPT____
Accordingtothepassage,thefactthatyoungpeopleseemtobelosinginterestinscience______.Whichofthefollowingstate
ReadthefollowingChineseandwriteanabstractof80~100words.YouwriteyourabstractonANSWERSHEET2.
Mosthumanbeingsactuallydecidebeforetheythink.Whenanyhumanbeing—executive,specializedexpert,orpersoninthestreet
WetendtothinkofthedecadesimmediatelyfollowingWorldWarIIasatimeofprosperityandgrowth,withsoldiersreturningh
Priortothe20thcentury,manylanguageswithsmallnumbersofspeakerssurvivedforcenturies.Theincreasinglyinterconnected
Formostofthe20thcentury,Asiaaskeditselfwhatitcouldlearnfromthemodern,innovatingWest.Nowthequestionmustber
KimiyukiSudashouldbeaperfectcustomerforJapan’scar-makers.He’sayoung,successfulexecutiveatanInternet-servicesco
随机试题
信托公司基本职能是()
直接影响到宗气盛衰的因素有
A.白色念珠菌B.单纯性疱疹病毒C.链球菌D.金黄色葡萄球菌E.肺炎链球菌
《生产安全事故报告和调查处理条例》规定,()上报至设区的市级人民政府安全生产监督管理部门和负有安全生产监督管理职责的有关部门。
下列为大、中型建设项目场地选择的几个步骤,其具体的工作顺序,哪组正确?[2001-2]Ⅰ.组建选址工作组Ⅱ.实地踏勘,并收集有关资料Ⅲ.取得选址的原始依据Ⅳ.编制选址工作报告
在轻冰区设计一条220kV架空线路,采用2分裂导线,对于耐张段长度,下列哪些要求是正确的?
经营单项证券承销与保荐业务的证券公司最低注册资本限额为人民币5亿元。( )
社会工作者小美在走访时发现,社区里的复员退伍军人很多,他们一部分没有找到合适的工作,一部分无法适应军转地的生活,存在焦虑、愤怒、抑郁等情绪,这体现出复员退伍军人的迫切需要包括()。
在《改革开放三十年回眸》图片展中,下列图片最有可能入选的是()。
假设某计算机的主存地址空间大小为64KB,采用字节编址方式。其Cache数据区容量为4KB,采用4路组相联映射方式、LRU替换和回写(writeback)策略,块大小为64B,并且每块设置了1位有效位。请问:该Cache的总容量有多少位?
最新回复
(
0
)