首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
考研
Happiness can be described as a positive mood and a pleasant state of mind. According to recent investigations, sixty to seventy
Happiness can be described as a positive mood and a pleasant state of mind. According to recent investigations, sixty to seventy
admin
2011-12-12
69
问题
Happiness can be described as a positive mood and a pleasant state of mind. According to recent investigations, sixty to seventy percent of Americans consider themselves to be moderately happy, one in twenty persons feel very happy. Psychologists have been studying the factors contributing to happiness. It is not predictable nor is a person in an apparently ideal situation necessarily happy. The ideal situation may have little to do with his actual feelings.
A good education and income are usually considered necessary for happiness. Though both may contribute, they are only chief factors if the person is seriously under - educated or actually suffering from lack of physical needs. The rich are not likely to be happier than the middle - in- come group or even those with very low incomes. People with college education are somewhat happier than those who didn’t graduated from high schools, and it is believed that this is mainly because they have more opportunity to control their lives. Yet people with a very high income and a college education may be less happy than those with the same income and no college education.
It should be noted that people quickly get used to what they have, they are happiest when they feel they are increasing their level, no matter where it stands at a given time. The best formula for happiness is to be able to develop the ability to tolerate frustration, to have a personal involvement and commitment, and to develop self - confidence and to self - esteem.
Which of the following statements is NOT true ?
选项
A、People in ideal situations are not necessarily happy.
B、Sometimes the poor may feel happier than the rich.
C、The richer one is, the happier one may be.
D、Those who are satisfied with what they have often feel happy.
答案
C
解析
这是一道判断是非的题型。注意题干中的not。从文章首段第四句话“It is not predictable nor is a pemon in an apparently ideal situation necessarily happy.”,意思是处在理想环境中的人也并不一定幸福。由此可知,选项A所述符合文义,所以不选。文章第二段第三句“The rich are not likely to be happier than the middle—income group or even those with very low incomes.”意思是讲:富人不一定比中等收入人群甚至低收入人群幸福。可见选项B也符合题意,同时也表明选项C错误,还有,从文章最后一段第一句“It should be noted that people quickly get used to what they have,they are happiest when they feel they are increasing their level,…”可知选项D,“对自己所拥有的一切感到满足的人通常很幸福”符合题意,所以也不是本题的正确选项。毫无疑问,此题答案为C。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/PPna777K
本试题收录于:
艺术硕士(艺术基础)题库专业硕士分类
0
艺术硕士(艺术基础)
专业硕士
相关试题推荐
会计盈亏平衡分析是确定某一产品或公司的销售使()。
我国的财务公司行政上隶属于中国人民银行。()
中国某商业银行储蓄所挂牌的一年期外汇储蓄存款利率属于()。
1994年中国外汇管理体制改革的主要内容有()。
以克鲁格曼为代表的新贸易理论的主要含义是什么?[中央财经大学2011国际商务硕士]
新古典自由贸易理论的主要代表人物是()。[暨南大学2011国际商务硕士]
在对两个广告效果的电视评比中,每个广告在一周的时间内播放6次,然后要求看过广告的人陈述广告的内容,记录的资料如表2—36所示。则在α=0.05的显著性水平下,检验对两个广告的回想比例没有差别,即检验假设H0:π1-π2=0,H1:π1-π2≠0,得到的结论
某家用电器商场为增值税一般纳税人。2012年1月份发生如下业务:(1)销售特种空调取得含税销售收入200000元,同时提供安装服务收取安装费25000元。(2)销售电视机100台,每台含税零售单价为2500元;每售出一台可取得厂家给予的返利收入3
Thefactthatblindpeoplecan"see"thingsusingotherpartsoftheirbodiesapartfromtheireyesmayhelpustounderstando
Accordingtoasurvey,whichwasbasedontheresponsesofover188,000students,today’straditional-agecollegefreshmenare"
随机试题
一般成人的血液pH值为
甲于2003年5月获得一项半导体发明专利,此后一直因为技术条件不成熟而未能有效实施。乙公司是一家大型电子企业,具备实施该发明专利的充分条件。乙公司一直希望实施该专利供应国内市场,为此一直以较高的许可使用条件与甲进行谈判,但遭甲拒绝。2006年8月,乙公司向
下列设备中是计算机外存储器的是()。
根据《证券投资基金管理暂行办法》有关条文的规定,基金收益分配应当采用现金形式,每年至少一次,基金收益分配比例不得低于基金净收益的()。
下列属于个人贷款业务特征的是()。
雕塑《加莱义民》是()的作品。
2019年1月3日,中国“嫦娥四号”探测器成功着陆在月球背面的预选着陆区,并通过“鹊桥”中继星传回了世界第一张近距离拍摄的月背影像图,揭开了古老月背的神秘面纱。此次任务实现了人类探测器首次月背软着陆,首次月背与地球的中继通信,开启了人类月球探测新篇章。这说
下列语句中,没有歧义的一项是:
AnotherearlyNativeAmericantribein(31)isnowthesouthwesternpartoftheUnitedStateswastheAnasazi.ByA.D.800theA
ReadingEfficientlybyReadingIntelligentlyUsinggoodreadingstrategies,youcangetthemaximumbenefitfromyourreadingwit
最新回复
(
0
)