首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
As people age, their cells become less efficient and less able replace damaged components. At the same time their tissues stiffe
As people age, their cells become less efficient and less able replace damaged components. At the same time their tissues stiffe
admin
2011-01-02
64
问题
As people age, their cells become less efficient and less able replace damaged components. At the same time their tissues stiffen, For example the lungs and the heart muscle expand less successfully, the blood vessels become increasingly rigid, and the ligaments and tendons tighten.
Few investigators would attribute such diverse effects to a single cause. Nevertheless, researchers have discovered that a process long known to discolor and toughen foods may also contribute to age-related impairment of both cells and tissues. That process is nonenzymatic glycosylation, whereby glucose becomes attached to proteins without the aid of enzymes. When enzymes attach glucose to proteins (enzymatic glycosylation), they do so at a specific site on a specific protein molecule for a specific purpose. In contrast, the nonenzymatic process adds glucose haphazardly to any of several sites along any available peptide chain within a protein molecule.
This nonenzymatic glyeosylation of certain proteins has been understood by food chemists for decades, although few biologists recognized until recently that the same steps could take place in the body. Nonenzymatic glycosylation begins when an aldehyde group (CHO) of glucose and an amino group (HN2) of a protein are attracted to each other. The molecules combine, forming what is called a Schiff base within the protein. This combination is unstable and quickly rearranges itself into a stabler, but still reversible, substance known as an Amadori product.
If a given protein persists in the body for months or years, some of its Amadori products slowly dehydrate and rearrange themselves yet again, into new glucose-derived structures. These can combine with various kinds of molecules to farm irreversible structures named advanced glycosylation end products (AGE’s). Most AGE’s are yellowish brown and fluorescent and have specific spectrographic properties. More important for the body, many are also able to cross-link adjacent proteins, particularly ones that give structure to tissues and organs. Although no one has yet satisfactorily described the origin of all such bridges between proteins, many investigators agree that extensive cross-linking of proteins probably contributes to the stiffening and loss of elasticity characteristic of aging tissues.
In an attempt to link this process with the development of cataracts (the browning and clouding of the lens of the eye as people age), researchers studied the effect of glucose on solutions of purified crystallin, the major protein in the lens of the eye. Glucose-free solutions remained clear but solutions with glucose caused the proteins to form clusters, suggesting that the molecules had become cross-linked. The clusters diffracted light, making the solution opaque. The researchers also discovered that the pigmented cross-links in human cataracts have the brownish color and fluorescence characteristic of AGE’ s. These data suggest that nonenzymatic glycosylation of lens crystallins may contribute to cataract formation.
Which of the following best describes the function of the third paragraph of the passage?
选项
A、It presents a specific example of the process discussed in the first two paragraphs.
B、It explains a problem that the researchers mentioned in the second paragraph has yet to solve.
C、It evaluates the research discoveries described in the previous paragraph.
D、It begins a detailed description of the process introduced in the previous two paragraphs.
答案
D
解析
该题问:下面哪一个最好地描述了文章第三段所起的作用?D项意为“第三段开始详细描述前两段介绍的过程”。第三段提到:“某种蛋白的无酶催化糖基化过程,几十年来食品化学家早已了解,虽然生物学家直到最近才认识到同样的步骤也能发生在人体中。当葡萄糖醛基(CHO)和一个蛋白质的氨基(NH2)相互吸引时,无酶催化糖基化过程就开始。这些分子的结构在蛋白内部形成所谓的“席夫碱”(Sehiff base)。这种结合并不稳定,很快重新组织成更为稳定,但仍然可逆转的物质,称之为阿马多利产品”。A项意为“这段提供了第一、二段内论述的过程的特定例子”;B项意为“这段解释了第二段内研究者提到问题得解决”;C项意为“这段评估了前一段描述的研究发现”。这三项都有欠缺。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/QBeO777K
0
专业英语八级
相关试题推荐
A、Bothwerewearingdarksweaters.B、Neitherwaswearingglasses.C、Bothwereaboutthesameage.D、Oneofthemwasmarkedbya
1 Insomniaisunderappreciated.2 Manypeoplewouldratheradmittotheirfetishesandcontagiousrashesthanconfesstoinsom
DreamFunctions Dreamingisacommonphenomenon.Practicallyallpeopledream,althoughwhethertheycan【1】________themisa
InEuropeandAsia,thefirst"mediumofexchange"or"standardofvalue"wasnotgoldorsilver,butcattle.Inotherpartsof
A、wasnominatedforDefenseSecretaryB、wasmemberoftheSenateArmsServicesCommitteeC、wasconcernedbythegrowingtension
Crimehasitsowncycles,amagazinere-portedsomeyearsbefore.Policerecordsthat【M1】______werestudied
Whatistherelationshipbetweenthefollowingtwosentences?(a)Hemarriedablondeheiress.(b)Hemarriedablonde.
A、Microsoftdidnottakeitseriously.B、Microsoftwasopposedtothedecision.C、MicrosoftdecidedtodoasE.U.required.D、M
AirqualityinBritainhasimprovedconsiderablyinthelast30years.Totalemissionsofsmokeintheairhaverisenbyover8
C澳大利亚政治。题目询问澳大利亚议会的组成,答案为theSenate(参议院)。
随机试题
在国际支付中,最常使用的汇付方式有___________、___________和___________三种。
酶偶联间接连续监测法,选择指示酶的原则,说法错误的是
通常不会引起张口受限的间隙感染是()
下列关于以公允价值计量且其变动计入其他综合收益的金融资产为债务工具投资的表述中,错误的是()。
企业发生的下列外币业务中,即使汇率变动不大,也不得采用即期汇率的近似汇率进行折算的是()。
“精卫填海”“夸父逐日”等神话故事出自作品()。
下列关于“一带一路”的说法不正确的是:
1924年我国第一本《教育心理学》教科书出版,它的作者是()
某种产品的商标为“MAXAM”,其中有两个字母脱落,有人捡起随意放回,求放回后仍为“MAXAM”的概率.
在SQL查询中“GROUPBY”的含义是()。
最新回复
(
0
)